League of Legends – A support kiküldte egy felhasználó adatait, csak épp nem azét, aki kérte.

A Riot Games “emberi mulasztásnak” köszönhetően, játékosok egy kis csoportjának mások  League of Legends adatait küldte el e-mailben.

League of Legends - A support kiküldte egy felhasználó adatait, csak épp nem azét, aki kérte.

A Reddit-en ismerhettük meg a történetet egy játékostól, aki levelet írt a supportnak, hogy a fiókadatait szeretné ha elküldenék neki. 30 nap elteltével feltűnt neki, hogy nem érkezett válasz, majd ismét írt egy levelet a supportnak. A válaszlevélben kapott egy zip fájlt, amit megnyitva megdöbbenve tapasztalta, hogy a fájl valaki más fiókadatait tartalmazza. Az adatok között e-mail cím, születési dátum, telefonszámok és olyan IP-címek szerepeltek az elmúlt négy hónapról, amelyekről belépett az illető.

A Riot azóta reagált a dologra és azt közölték, hogy ideiglenesen beszüntették az adatlekérések manuális feldolgozását és belső vizsgálatot indítottak. Néhány órával később újabb hír érkezett, amiben további információk szerepeltek az üggyel kapcsolatban. Ebből kiderült, hogy az efféle kéréseket alap esetben egy automatikus rendszer kezeli, azonban ebben az esetben manuálisan kezelték ezen leveleket és emberi hiba miatt kerültek az adatok más felhasználóknak kiküldésre.

A Riot egyenként kapcsolatba lépett minden érintettel, akikből szerencsére nem volt sok. Átnézték továbbá az automata rendszert is és megállapították, hogy rendeltetésszerűen dolgozik. A cégnél valakinek pedig épp rossz napja van.