Laggol a Fortnite? Itt van pár trükk

Alapvetően a Fortnite meglehetősen jól optimalizált, de még mindig sok mindent tehetünk, hogy növeljük a teljesítményt. Itt van pár trükk és tipp, amikkel lehet, hogy nálad is jobban fog futni a játék.

Mielőtt nekiesnénk a játékon belüli beállításoknak, először egy kicsit érdemes optimalizálni magát a gépünket is. Nyilván alapvető tanács, de azért győződjünk meg arról, hogy a legfrissebb GPU illesztőprogramokkal rendelkezünk, és frissítsük a Windows-t a legújabb verzióra.

Laggol a Fortnite? Itt van pár trükk

Discord és Google Chrome

Discord felhasználóknak érdemes kikapcsolni a Hardware Acceleration funkciót, amit a User Settings-be találhattok. A Google Chrome szintúgy hatással lehet a Fortnite teljesítményére. Itt is érdemes kikapcsolni a use hardware acceleration when available funkciót. Ezután indítsátok újra a Chrome-ot.

Ideiglenes fájlok

Az ideiglenes fájlok is okozhatnak problémát a játékban. Nyomjatok a Start gombra, majd a keresőbe írjátok be, hogy %localappdata% és nyomjatok Enter-t. A Temp mappában jelöljetek ki mindent és mehet a törlés. A CCleaner programmal is megcsinálhatjátok a takarítást.

Laggol a Fortnite? Itt van pár trükk

Itt az ideje áttérni a játékon belüli beállításokra. Indítsátok el a Fortnite-ot, majd nyomjatok a Battle Royale-ra, és ott keressétek a Settings gombot. Érdemes átállítani Fullscreen-re a játékot, bár így kicsit lassabb lesz lemenni asztalra. A Frame Rate Limit mehet unlimited-re, a View Distance pedig mediumra. A 3D resolution-t érdemes 100%-ra állítani és a Shadows-t pedig Off-ra. Ezeket is kapcsoljátok ki, amennyiben FPS problémával küzdötök: Vsync, Motion Blur, Show Grass és Anti-Aliasing. Az Effects és a Post Processing pedig mehet Low-ra (bár sokak szerint növeli az FPS-t, ha Epic-re állítjátok). Amennyiben még ezek után is alacsony FPS-t tapasztaltok, érdemes átállítani a Fortnite-ot magas prioritásúra a Feladatkezelőben.

Reméljük sikeresen tudjátok növelni a fentiekkel a Fortnite teljesítményét, és várjuk visszajelzéseiteket, további tanácsaitokat a cikk alatt.