Közel 2 millió forintot költött a játékra fél nap alatt!

Kínában történt, hogy egy 8 éves kisgyerek elkérte a nagyapja mobiltelefonját, hogy játsszon egy kicsit, aminek a vége egy 7500 dolláros számla lett.

Az eset még július végén történt. A nagyapa mit sem sejtve odaadta a telefonját az unokájának, akinek még azt is megengedte, hogy maximum 20 yuan (kb 700-800Ft) értékben vásároljon is. Gondolván, hogy ez nem nagy összeg még az Alipay jelszavát is megadta, hogy az unoka intézhesse a tranzakciót, majd elment a dolgára.

Még aznap délután a kis srác visszaadta nagyapjának a telefonját, aki rápillantva a telefonra meglátta az Alipay fizetési előzményét és rögtön beleszédült abba amit látott (én biztos agyérgörcsöt kaptam volna). Mindössze 7-8 órával később, hogy odaadta a telefonját unokájának, összesen 30 sikeres utalás üzenete fogadta. Egy kis matekozás után pedig kiderült, hogy az unoka több mint 50,000 yuant költött el a játékra, ami nagyjából 7500 dollár ami úgy laza 1,9 millió forint.

Közel 2 millió forintot költött a játékra fél nap alatt!
forrás: 2p.com

Az öregnek nem kellett sok idő, hogy kiderítse, unokája nagyjából 5 millió drágakövet vásárolt a Pokemon VS nevű mobiljátékban, amiből nagyjából 2,3 millió maradt felhasználatlan.

Közel 2 millió forintot költött a játékra fél nap alatt!

A kisgyerek édesanyja kapcsolatba lépett a játék ügyfélszolgálatával abban a reményben, hogy visszakaphatják legalább a pénz egy részét. A cég a válaszban arra kérte őket, hogy a gyermek személyazonosságát és egyéb információkat küldjenek el nekik és megígérték, hogy 24 órán belül válaszolnak.

Ez az eset nem egyedülálló, még nálunk Magyarországon is történnek hasonló esetek, még ha nem is ennyire nagy összegekről van szó. Nemrég az Elder Scrolls Online Morrowind megjelenésekor hallottam egy történetet, ahol az egyik magyar srác, miután bevásárolt Crown-ból és nem kapott erről semmilyen banki értesítést, megörült magának és tovább folytatta ezt a tevékenységét. Ez odáig fajult, hogy a végén még a klántársaknak is bevásárolt mindenből, amit csak megkívántak, mindezt abban a reményben, hogy valami hiba van a rendszerben és nem kerül elszámolásra a pénz amit költ. De aztán jött hónap eleje és hirtelen szembesült egy laza negyed millió forintos mínusszal. Hát igen. Bukta.

Nektek vannak hasonló élményeitek? Ha igen kérjük osszátok meg velünk.

forrás: 2p.com