Ki volt az eredeti “Doom guy”? Végre megtudtuk!

Nem hiszem, hogy sokan vannak, akiknek be kéne mutatni a Doom nevű játékot. Ha valaki most csak pislog maga elé értetlenül, azt megkérném, hogy zárja be a lapot és soha többé ne jöjjön vissza.

Ki volt az eredeti "Doom guy"? Végre megtudtuk!

Felmerült bárkiben is a kérdés bármikor, hogy vajon ki lehet a Doom guy? Ki adhatta az eredeti ötletet, amiből megalkották a borítón is szereplő névtelen hőst, akit csak Doom guy-nak hívunk?

A válaszra majdnem 25 évet kellett várni, de a lehető legbiztosabb forrás adta meg nekünk. Maga John Romero a saját blogján. Sokan hihetnénk, hogy a borítón szereplő alak csak egy egyszerűen megrajzolt figura Don Punchatz tollából, de nem így van.

A borítón szereplő alak megformálására egy testmodellt kértek meg. Elmondták neki a szituációt, majd megkérték, hogy vágja magát különböző pózokba egy játékfegyverrel a kezében, amíg ők vadul fotóznak. Így is lett, de sajnos egyik pozíció sem bizonyult elfogadhatónak. Ez így ment nagyjából 10 percig de a modell továbbra sem tudta beleélni magát a jelenetbe és olyan pozíciót felvenni, ami Romero-nak megfelelt volna. Végül Romero felkiáltott, hogy elég volt!

“Frusztrált voltam és ledobtam a pólóm. mondtam neki, hogy adja oda a fegyvert és menjen le a földre majd ragadja meg a kezem mintha ő lenne az egyik démon! Én kicsit eltérően irányítottam a fegyvert és közben mondtam Don-nak, hogy ez volt az amiről beszéltem! Don több képet is készített. Párszor még mozgattam a pisztolyt, a démon megfogta a lábam a másik kezem stb. A végén mindannyian úgy döntöttünk, hogy a kéz megragadós pozíció lesz a legjobb.”

“És ez a történet arról, hogyan is készült a borító kompozíció.”

“ÉN VAGYOK A DOOMGUY”

“(legalábbis a fedélen)”

Tehát John Romero volt az eredeti Doom guy. Most már ezt is tudjuk.