HírekKiemeltTop StoriesWTF

Ki volt az eredeti “Doom guy”? Végre megtudtuk!

Nem hiszem, hogy sokan vannak, akiknek be kéne mutatni a Doom nevű játékot. Ha valaki most csak pislog maga elé értetlenül, azt megkérném, hogy zárja be a lapot és soha többé ne jöjjön vissza.

Ki volt az eredeti "Doom guy"? Végre megtudtuk!

Felmerült bárkiben is a kérdés bármikor, hogy vajon ki lehet a Doom guy? Ki adhatta az eredeti ötletet, amiből megalkották a borítón is szereplő névtelen hőst, akit csak Doom guy-nak hívunk?

A válaszra majdnem 25 évet kellett várni, de a lehető legbiztosabb forrás adta meg nekünk. Maga John Romero a saját blogján. Sokan hihetnénk, hogy a borítón szereplő alak csak egy egyszerűen megrajzolt figura Don Punchatz tollából, de nem így van.

A borítón szereplő alak megformálására egy testmodellt kértek meg. Elmondták neki a szituációt, majd megkérték, hogy vágja magát különböző pózokba egy játékfegyverrel a kezében, amíg ők vadul fotóznak. Így is lett, de sajnos egyik pozíció sem bizonyult elfogadhatónak. Ez így ment nagyjából 10 percig de a modell továbbra sem tudta beleélni magát a jelenetbe és olyan pozíciót felvenni, ami Romero-nak megfelelt volna. Végül Romero felkiáltott, hogy elég volt!

“Frusztrált voltam és ledobtam a pólóm. mondtam neki, hogy adja oda a fegyvert és menjen le a földre majd ragadja meg a kezem mintha ő lenne az egyik démon! Én kicsit eltérően irányítottam a fegyvert és közben mondtam Don-nak, hogy ez volt az amiről beszéltem! Don több képet is készített. Párszor még mozgattam a pisztolyt, a démon megfogta a lábam a másik kezem stb. A végén mindannyian úgy döntöttünk, hogy a kéz megragadós pozíció lesz a legjobb.”

“És ez a történet arról, hogyan is készült a borító kompozíció.”

“ÉN VAGYOK A DOOMGUY”

“(legalábbis a fedélen)”

Tehát John Romero volt az eredeti Doom guy. Most már ezt is tudjuk.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár