Ironsight – Már javában tart a nyílt béta

Korábban már megírtuk, hogy a Gamigo Group új FPS játéka az Ironsight, amit a Wiple Games fejleszt, hamarosan nyílt béta fázisba lép és elérhetővé válik Európában és Amerikában, az Aeria Games-en keresztül. Nos ez megtörtént.

Ironsight - Már javában tart a nyílt béta

A játék már hétvége óta játszható és azt kell hogy mondjuk, kellemes csalódás volt. Szokás szerint pesszimistán álltunk neki, mivel rengeteg a zavaró tényező a játékkal kapcsolatban. Röviden csak annyit mondanánk, hogy Gamigo és Aeria Games. Ez a két cég már külön-külön sem volt soha egy biztató jel bármire, de mióta együtt űzik az ipart, az ember hátán a szőr feláll. No de ennyit az előítéletekről és a rossz tapasztalatokról. Nézzük a játékot.

Az Ironsight egy, a jövőben játszódó multiplayer FPS játék, amit megspékeltek mindenféle hasznos kütyüvel/drónnal, amiket harc közben használhatunk. Ilyen például a Hellbird, aminek segítségével madártávlatból láthatjuk a csatateret és minigunal megszórhatjuk az ellenséget. Vagy említhetnénk a Metal Reaper-t, ami konkrétan egy harci robot, amit teljes mértékben mi irányíthatunk. Ezekből a drónokból összesen 7 fajtát találunk a készletünkben, amiből 3-al tudjuk felszerelni magunkat. A kedvencünk a kis Escort Drón, ami követ minket a levegőben, lézerrel megjelöli az ellenséget, majd egy hangtompítós gépfegyverrel a másvilágra küldi. És ezek csak a támadó drónok. Vannak még taktikai drónok is, szám szerint 9, amik mutathatják az ellenségeinket, vagy épp összezavarhatják a kommunikációjukat.

Ironsight - Már javában tart a nyílt béta

A játék kezelőfelülete teljesen letisztult, egyszerű és egyértelmű. Nem kell semmit keresgélni, minden szem előtt van és rendkívül egyszerűen lehet navigálni a menükben. Ami a karakterünket illet, korlátozottan ugyan de testreszabhatjuk, vásárolhatunk in-game is mindenféle ruhákat rá, vagy loot chestekből is nyithatunk, no meg persze valódi pénzért vásárolható credit-ből is. A ruhákon túl karaktereket is vásárolhatunk credit-ből, ezáltal is bővítve a testreszabhatóság határait.

Ami a fegyvereket illeti, ha minden igaz több mint 100 fegyver található a játékban, ezek mind fejlődnek használat során, aminek következtében hozzáférünk egyre több és jobb fejlesztési funkcióhoz. Természetesen a fegyverek kinézetén is változtathatunk . Mi 35 elsődleges fegyvert számoltunk össze, amikhez ha hozzáadjuk az összes különböző skint, akkor máris összesen 560 darab variációt kapunk. És akkor még ehhez jönnek a fegyverekre tehető különböző kiegészítők, mint a scope, ravasz, hangtompító, lőszer típusa stb. Ezeknek a száma is 100 körül mozog. A másodlagos fegyverek főleg pisztolyok, de akad itt shotgun és EMP Launcher is,  valamint persze az elmaradhatatlan kés is a kezünk ügyébe akadhat. Robbanóanyagoknak sem vagyunk híján. Megtalálható a hagyományos gránátok mellett még claymore, mindenféle akna, dobókés, robbanó dobókés is. Ami a taktikai felhozatalt illeti, itt füstgránátok, EMP gránát, de még egy kis robot is megtalálható, ami zajt keltve elterelheti az ellenség figyelmét.

Ironsight - Már javában tart a nyílt béta

Különböző képességeket is aktiválhatunk magunknak, amiből ugyan nincs túl nagy választási lehetőség, de legalább van. Ezeknek három kategóriája van. Itt olyan képességeket aktiválhatunk, mint a halkabb lépéshang, gyorsabb tárcsere, kisebb visszarúgás a fegyvereknél, gyorsabb fegyverváltás, kisebb sebzés a robbanások következtében, vagy épp az ellenség lépéseinek messzebbről való érzékelése.

Ami magát a játékmenetet illeti, számtalan célt kapunk, amik teljesítésével pénzt és tapasztalatot kapunk, amiből ugye haladhatunk az egyre jobb fegyverek irányába. Csatlakozhatunk klánhoz vagy akár csinálhatunk is egyet. A játéknak van PvE és PvP tartalma is. A PvE tartalom eddig nem valami nagy durranás, főleg botok elleni játékról szól. A PvP módban 4 mód van: Team Deathmatch, Search and Destroy, Resource Takeover és Secure Point. Összesen 8 pályával találkoztunk, ahol maximum 12 játékos ölheti egymást. Ranking Battle is elérhető 10-es szinttől. Mindössze két kattintással már bele is vethetjük magunkat a harcba, de akár mi is létrehozhatunk meccseket kedvünk szerint.

Ironsight - Már javában tart a nyílt béta

Ami a grafikát illeti, különösebb panasz nem lehet rá. A játék szép és az alkalmanként felmerült irdatlan laggokon kívül semmilyen játékmenetbeli problémát nem tapasztaltunk. Nem találkoztunk hasba lőtt headshot-okkal, a karakterek hitboxa teljesen jól működik. A fegyverek az értékeiknek megfelelően működnek. Ha messzire akarunk lőni egy olyan fegyverrel, ami kizárólag közelre hatásos, akkor gyorsan betonba harapunk. Minden változtatást és módosítást érzünk a fegyverünkön, ezért jól el lehet ezekkel szórakozni, mire összehozunk egy igazán jól kézreálló fegyvert. Elérhető statisztikai felület is, ahol mindenféle adatokat találhatunk az eddigi játékmenetünkkel kapcsolatban. Összesen 3 féle fegyver összeállítással vághatunk bele egy-egy meccsbe, amik között halálunk esetén sebtében váltogathatunk.

A játék összességében véve pozitív csalódás volt, a harcok rendkívül pörgősek, köszönhetően a rengeteg segédeszköznek, amik kiragadják az embert az egyszerű lövöldözést nyújtó atmoszférából. Néhány kérdés azonban felmerül. Az egyik a hasonló játékokban tapasztalható csalások elharapózásának mértéke, illetve a p2w tartalom felé megnyílás a jövőben. Mindenesetre, aki egy ingyenesen játszható izgalmas, pörgős kikapcsolódásra vágyik, még ha alkalmanként is, akkor az mindenképp próbálja ki az Ironshight-ot. Itt megtaláljátok.

Ironsight - Már javában tart a nyílt béta