FPS/TPSHírekIronsightKiemelt

Ironsight – Már javában tart a nyílt béta

Kellemes csalódás

Korábban már megírtuk, hogy a Gamigo Group új FPS játéka az Ironsight, amit a Wiple Games fejleszt, hamarosan nyílt béta fázisba lép és elérhetővé válik Európában és Amerikában, az Aeria Games-en keresztül. Nos ez megtörtént.

Ironsight - Már javában tart a nyílt béta

A játék már hétvége óta játszható és azt kell hogy mondjuk, kellemes csalódás volt. Szokás szerint pesszimistán álltunk neki, mivel rengeteg a zavaró tényező a játékkal kapcsolatban. Röviden csak annyit mondanánk, hogy Gamigo és Aeria Games. Ez a két cég már külön-külön sem volt soha egy biztató jel bármire, de mióta együtt űzik az ipart, az ember hátán a szőr feláll. No de ennyit az előítéletekről és a rossz tapasztalatokról. Nézzük a játékot.

Az Ironsight egy, a jövőben játszódó multiplayer FPS játék, amit megspékeltek mindenféle hasznos kütyüvel/drónnal, amiket harc közben használhatunk. Ilyen például a Hellbird, aminek segítségével madártávlatból láthatjuk a csatateret és minigunal megszórhatjuk az ellenséget. Vagy említhetnénk a Metal Reaper-t, ami konkrétan egy harci robot, amit teljes mértékben mi irányíthatunk. Ezekből a drónokból összesen 7 fajtát találunk a készletünkben, amiből 3-al tudjuk felszerelni magunkat. A kedvencünk a kis Escort Drón, ami követ minket a levegőben, lézerrel megjelöli az ellenséget, majd egy hangtompítós gépfegyverrel a másvilágra küldi. És ezek csak a támadó drónok. Vannak még taktikai drónok is, szám szerint 9, amik mutathatják az ellenségeinket, vagy épp összezavarhatják a kommunikációjukat.

Ironsight - Már javában tart a nyílt béta

A játék kezelőfelülete teljesen letisztult, egyszerű és egyértelmű. Nem kell semmit keresgélni, minden szem előtt van és rendkívül egyszerűen lehet navigálni a menükben. Ami a karakterünket illet, korlátozottan ugyan de testreszabhatjuk, vásárolhatunk in-game is mindenféle ruhákat rá, vagy loot chestekből is nyithatunk, no meg persze valódi pénzért vásárolható credit-ből is. A ruhákon túl karaktereket is vásárolhatunk credit-ből, ezáltal is bővítve a testreszabhatóság határait.

Ami a fegyvereket illeti, ha minden igaz több mint 100 fegyver található a játékban, ezek mind fejlődnek használat során, aminek következtében hozzáférünk egyre több és jobb fejlesztési funkcióhoz. Természetesen a fegyverek kinézetén is változtathatunk . Mi 35 elsődleges fegyvert számoltunk össze, amikhez ha hozzáadjuk az összes különböző skint, akkor máris összesen 560 darab variációt kapunk. És akkor még ehhez jönnek a fegyverekre tehető különböző kiegészítők, mint a scope, ravasz, hangtompító, lőszer típusa stb. Ezeknek a száma is 100 körül mozog. A másodlagos fegyverek főleg pisztolyok, de akad itt shotgun és EMP Launcher is,  valamint persze az elmaradhatatlan kés is a kezünk ügyébe akadhat. Robbanóanyagoknak sem vagyunk híján. Megtalálható a hagyományos gránátok mellett még claymore, mindenféle akna, dobókés, robbanó dobókés is. Ami a taktikai felhozatalt illeti, itt füstgránátok, EMP gránát, de még egy kis robot is megtalálható, ami zajt keltve elterelheti az ellenség figyelmét.

Ironsight - Már javában tart a nyílt béta

Különböző képességeket is aktiválhatunk magunknak, amiből ugyan nincs túl nagy választási lehetőség, de legalább van. Ezeknek három kategóriája van. Itt olyan képességeket aktiválhatunk, mint a halkabb lépéshang, gyorsabb tárcsere, kisebb visszarúgás a fegyvereknél, gyorsabb fegyverváltás, kisebb sebzés a robbanások következtében, vagy épp az ellenség lépéseinek messzebbről való érzékelése.

Ami magát a játékmenetet illeti, számtalan célt kapunk, amik teljesítésével pénzt és tapasztalatot kapunk, amiből ugye haladhatunk az egyre jobb fegyverek irányába. Csatlakozhatunk klánhoz vagy akár csinálhatunk is egyet. A játéknak van PvE és PvP tartalma is. A PvE tartalom eddig nem valami nagy durranás, főleg botok elleni játékról szól. A PvP módban 4 mód van: Team Deathmatch, Search and Destroy, Resource Takeover és Secure Point. Összesen 8 pályával találkoztunk, ahol maximum 12 játékos ölheti egymást. Ranking Battle is elérhető 10-es szinttől. Mindössze két kattintással már bele is vethetjük magunkat a harcba, de akár mi is létrehozhatunk meccseket kedvünk szerint.

Ironsight - Már javában tart a nyílt béta

Ami a grafikát illeti, különösebb panasz nem lehet rá. A játék szép és az alkalmanként felmerült irdatlan laggokon kívül semmilyen játékmenetbeli problémát nem tapasztaltunk. Nem találkoztunk hasba lőtt headshot-okkal, a karakterek hitboxa teljesen jól működik. A fegyverek az értékeiknek megfelelően működnek. Ha messzire akarunk lőni egy olyan fegyverrel, ami kizárólag közelre hatásos, akkor gyorsan betonba harapunk. Minden változtatást és módosítást érzünk a fegyverünkön, ezért jól el lehet ezekkel szórakozni, mire összehozunk egy igazán jól kézreálló fegyvert. Elérhető statisztikai felület is, ahol mindenféle adatokat találhatunk az eddigi játékmenetünkkel kapcsolatban. Összesen 3 féle fegyver összeállítással vághatunk bele egy-egy meccsbe, amik között halálunk esetén sebtében váltogathatunk.

A játék összességében véve pozitív csalódás volt, a harcok rendkívül pörgősek, köszönhetően a rengeteg segédeszköznek, amik kiragadják az embert az egyszerű lövöldözést nyújtó atmoszférából. Néhány kérdés azonban felmerül. Az egyik a hasonló játékokban tapasztalható csalások elharapózásának mértéke, illetve a p2w tartalom felé megnyílás a jövőben. Mindenesetre, aki egy ingyenesen játszható izgalmas, pörgős kikapcsolódásra vágyik, még ha alkalmanként is, akkor az mindenképp próbálja ki az Ironshight-ot. Itt megtaláljátok.

Ironsight - Már javában tart a nyílt béta

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár