Hackereknek fizet a Valve, hogy tesztelje védelmét

A Valve úgy döntött, hogy ideje kideríteni milyen biztonsági hibák bujkálnak rendszereiben, mint például a Steam-ben. A cég pénzjutalmat ad azoknak a hackereknek, akik megmutatják nekik a réseket a pajzson. Indulhat tehát a hackerkedés a Steam-en, Steam Apps-en, a Valve további weboldalain és a Valve játékokban.

Hackereknek fizet a Valve, hogy tesztelje védelmét

A nagyobb cégek gyakran bérelnek fel hackereket, hogy kiderítsék mik a gyenge pontok a védelmi rendszerükben és talán így a Valve is sokkal biztonságosabb rendszereket tud majd üzemeltetni. A Steam-en nem ritka eset, hogy feltörik mások fiókját, vagy illegális módokon szereznek meg játékokat, de lehetséges, hogy ez már nem sokáig lesz így.

A cég játékaiban is gyakran találkozhatunk hackerekkel és csalókkal, és nem lesz nehéz itt védelmi hibákat találni. A kisebb hibákért 0-200$-t fizet a Valve, míg a nagyobbakért akár 2000$-t is kaphat a leleményes hacker. Állítólag már több mint 100 ezer dollárt fizetett eddig ki a cég, összesen 40 hackernek.

A Valve felhívta arra a figyelmet, hogy a jelentkezők ne próbálkozzanak DDOS támadásokkal. Ideje szerencsét próbálnotok.