Guild Wars 2 – Nagy pánik lett, amikor minden egyes krumpli eltűnt a játékból!

Egy apró változás is hatalmas problémákat okozhat egy játékban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint ami a kínai Guild Wars 2-ben történt.

Guild Wars 2 - Nagy pánik lett, amikor minden egyes krumpli eltűnt a játékból!

Egy apró változás a kínai Guild Wars 2 verzióban egy olyan hibához vezetett, hogy minden krumpli eltűnt a játék világából. Az ArenaNet egy “kis újratervezést” hajtott végre az egyik területen, amikor véletlenül kitörölték a játékból mindenki kedvenc eledelét, a krumplit. Ezt Crystin Cox játékigazgatótól tudhattuk meg a PAX West rendezvényén a hétvégén.

Ahogy a krumpli eltűnése egyre többek számára vált nyilvánvalóvá a játékban, a játékosok hirtelen óriási krumplifelvásárlásba kezdtek, abban a reményben, hogy majd magas áron eladják azokat. Mindezt annak a biztos tudatában, hogy a krumpli kikerült a játékból és ők majd nagyot kaszálhatnak a későbbiekben.

A három nap alatt, amíg a hibát eltávolították, a burgonya ára egészen új magaslatokra tört és mindössze néhány játékos vásárolta fel a teljes burgonyakészletet. Cox elmagyarázta a rendezvényen, hogy ez a burgonya-infláció egy jó példa arra, hogy a virtuális gazdaságok miként tükrözhetik a valóságos gazdasági mozgásokat. Hozzátette, hogy a játékoknak nyitott gazdaságokkal kell rendelkezniük, ahol a játékosok és a fejlesztők számára lehetőség nyílik arra, hogy kísérletezzenek a gazdasági rendszerekkel.

A Potato legyen velünk!