Fractured – Isten hozott Kickstarteren!

Már több mint egy éve írtunk először a Fractured sandbox MMOARPG játékról, amit egy kis olasz csapat, a Dynamight Studios fejleszt. Most újabb mérföldkőhöz érkezett a játék, hiszen felkerült a Kickstarterre.

Fractured - Isten hozott Kickstarteren!

Egy évvel ezelőtt szinte még csak papíron létezett a játék, legalábbis semmilyen konkrét képi információt nem lehetett róla találni. Aztán ahogy ígérték egyre másra jöttek az infók a játékról, megismerkedhettünk például a játékban található három fajjal, amelyek mind különböző játékélményt biztosítanak számunkra. Aztán év vége felé a Fractured elindult az alpha felé vezető úton, ahol egyre másra jöttek az új infók a játékkal kapcsolatban. Nem mellesleg ekkortájt még egy évre jósolták a játék alpha verziójának időtartamát. Ebben ugye még bőven benne vagyunk.

Aztán végre elérkezett az a nap, amikor mozgókép formájában is megcsodálhattuk a játékot. Ez idén áprilisban volt, amikor közzétették az első gameplay videót a játékról, ami 15 percnyi pre-alfa játékidőt tartalmazott, egy nagyjából 1 négyzetkilométeres területen. Itt bemutatták nekünk a harcot és foglalkoztak a játék művészeti irányával is.

A fejlesztők most azonban elérkezettnek látták az időt, hogy munkájukat megtámogassák a közösség által is, így a Fractured elindult a közösségi finanszírozás rögös útján a Kickstarter segítségével. Összesen 117 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni, amiből 35 ezer dollár már össze is jött és még mindig van 29 nap a kampány befejezéséig.

A játékra azonban még nem mostanság kell számítani, hiszen az Alpha 1 tesztelési szakasz 2018 decemberében tervezik elindítani, aminek vége 2019-re várható. A béta tesztelések  fázisa 2020-ban indulhat, míg a teljes megjelenés 2021-ben várható. Aki szeretne bekerülni a játék tesztelésére az erre nézelődjön.

Addig is aki támogatni szeretné a játék fejlesztését megteheti a Kickstarter oldalán.