Fortnite – Viszlát Friendly Fire

A baráti tűzzel önmagában semmi probléma nincs a játékokban, viszont az ebből fakadó trollkodással már annál inkább. Az Epic Games is így gondolta, így véget is vetett neki a Fortnite-ban.

Fortnite - Viszlát Friendly Fire

Amikor a Fortnite Battle Royale-ba belevetjük magunkat, akkor már akár barátainkkal közösen is csatlakozhatunk a játékhoz. A probléma érthető módon nem ebből fakad és nem is a free-for-all játékmódból, hanem a random játékosokból összeállított csapatos játékban, ahol a troll faktor kimaxolása érdekében sokan egyszerűen lelövik a csapattársaikat.

Az Epic Games egy Reddit posztban tette közzé, hogy a rengeteg visszajelzést kaptak emiatt a játékosoktól, ezért kikapcsolják a baráti tűz lehetőségét a Fortnite-ban. Megértik, hogy rendkívül frusztráló lehet ha valaki visszaél a baráti tűzzel a játékban, ugyanakkor nem szabad elfelednünk, hogy a baráti tűz a megfontolt játékra ösztönöz minket. A baráti tűz kikapcsolását szoros figyelemmel követik majd és amennyiben túlságosan negatívan befolyásolják majd a játékot, akkor átértékelik a csapatgyilkosságok csökkentésének módszerét.

A témában már meg is indult a vita Redditen, csatlakozzatok ti is.