Fortnite – Miben mérhető a népszerűsége? Petíciókban!

A Fortnite-ot lassan már az egész világ megismeri és még az is hallott már róla, akit egyébként egyáltalán nem érdekelnek a játékok és a mögöttük rejlő szórakozás lehetősége.

Fortnite - Miben mérhető a népszerűsége? Petíciókban!

De miben is mérhetjük egy játék sikerességét? A bevételek összegében? Játékosok számában? Likeokban? Természetesen nem. A legbiztosabb jele annak, ha egy játék sikeres, hogy vannak olyanok, akik mindenféle petíciót indítanak a játék ellen (irónia off).

A change.org-on indult egy petíció annak érdekében, hogy megszabaduljunk a Fortnite-tól. A petíció hírét még a Washington Post is felkarolta azzal a címmel, hogy “Mentsd meg a kapcsolatodat: A Fortnite videojáték ellopja a kedvesed?“. Igazából itt erre már nincsenek szavak.

A petíció viszonylag gyorsan terjedt a világhálón és lassan már 3 ezren írták alá. A petíció létrehozói azóta már frissítették a leírást, amiből kiderül, hogy az egészet csak egy viccnek szánták és bár az elején valóban utálták a Fortnite-ot, elkezdtek vele játszani és megszerették (ez no comment). Ennek ellenére látják, hogy a játék hogyan képes eltávolítani anyákat a gyermekeiktől, feleségeket/barátnőket a férjüktől/barátjuktól, úgy hogy talán mégiscsak helye van az interneten a petíciónak.

Nyilvánvaló, hogy sokan vannak akik annyira ráfüggnek a Fortnite-ra, hogy a valódi életük masszívan háttérbe szorul, de szögezzük le, erről nem a Fortnite tehet és ez sok más játékban is előforduló jelenség.

Mi a tanulság az egészből? Játszatok együtt anyuval, apuval, férjjel, feleséggel, baráttal barátnővel. Problem Solved. De azért néha menjetek ki a szabadba, de legalább nyissátok ki az ablakot.