Fortnite – Bajnokságon csaltak a játékosok

Az Epic Gamesnek nagy tervei vannak a Fortnite eSportokon és bajnokságokon betöltött szerepét illetően, ezért bejelentették az általuk szponzorált bajnokságukat, melyen több mint 100 millió dollár értékű össznyeremény várja a legjobbakat.

Fortnite - Bajnokságon csaltak a játékosok

Ennek a legnagyobb része a “Fall Skirmish” bajnokság melyben 10 millió dollár a nyeremény alap. Ez a rangadó, igaz még csak most indult (Szeptember 21-én), de már sikerült felkorbácsolnia a kedélyeket.

A “Fall Skirmish” első hetén voltak duo csapatok és közülük a NateHill és a FunkBomb került a legnagyobb reflektor fénybe, hiszen csaláson kapták őket. A csapatok igaz nem a szokásos értelemben csaltak (- nem használtak külső programot pl.: AimBot), egyszerűen Snipeoltak a NateHill javára. A mérkőzést élőben és 0 késéssel közvetítették Twitchen keresztül, ezáltal tudtak információkkal szolgálni a FunkBomb tagjai a NateHill részére.

Ezen a húzáson annyira felbolydultak a nézők, hogy a NateHill-t diszkvalifikálták, míg a FunkBomb csapatát végleg eltiltották minden jövőbeli Epic Games által szponzorált bajnokságról.

Fortnite - Bajnokságon csaltak a játékosok

Egy reddit posztban közölték az álláspontjukat ezzel kapcsolatban és a NateHill tagjai kifejezték a bocsánatkérésüket. Belátták, hogy ezzel nagyban manipulálni tudták a mérkőzés kimenetelét. Azt is elmondták, hogy mind a két csapat jelezte ezt a “hibát” az Epic Games felé, még mielőtt a turpisság kiderült volna. Mindezeken felül a reddit poszt tartalmazott egy bocsánat kérést a közösségnek címezve, valamint elmondták, hogy a háttérben egymás között is megtárgyalták az esetet és rendezték egymás között.

Többen egyetérthetünk abban, hogy a FunkBomb csapata hibázott és a tettével lejáratták saját magukat és a NateHill-t, mégis nem szabad afölött elsiklani, hogy nem ez volt az Epic Games első eSport mérkőzése melyet élőben közvetítettek. Tudniuk kellett volna arról, hogy bajnokságokon, különösen tét-mérkőzéseken tilos a 0 ms késéssel történő közvetítés.