Final Fantasy XIV – Ma van a 4.2 Rise of a New Sun érkezésének napja

Megérkezett végre a Final Fantasy XIV Stormblood második nagy frissítése a 4.2. Az új történet mellett új funkciók és számos új tartalom vár ránk.

Final Fantasy XIV - Ma van a 4.2 Rise of a New Sun érkezésének napja

 • Új Scenario küldetések – A játékosok visszautaznak Doma-ba a távol keletre, de nem csak az ismerős arcoknak köszönhetnek majd, hanem új személyekkel is találkozhatnak, és a régiót sújtó súrlódásokkal egyaránt.
 • Új Raid Dungeon – Omega: Sigmascape – A Final Fantasy VI-ból is ismert, figyelemre méltó bossok tűnnek fel, amik Omega legújabb kísérletének tűnnek és igazi kihívást jelentenek a játékosoknak Normal és Savage fokozaton is.
 • Új High-level Trial The Jade Stoa – A harc Byakko-val, az elsővel a négy lord közül elkezdődik egy új side story küldetéssorozattal. A kihívás és új fegyverek megszerzése érdekében vállalhatjuk a találkozást vele Extreme fokozaton.
 • Glamour Dresser – A glamour rendszer átalakítása után még egyszerűbben lehet személyre szabni karakterünk kinézetet. A játékosok legfeljebb 200 darab felszerelést tudnak átalakítani és eltárolni az új, kifejezetten erre specializálódott raktárban, vagy létrehozni, színezni és elmenteni, amelyeket könnyedén alkalmazhatják is valamelyik karakterükre.
 • Housing rendszer – Február 6-tól élesedik az új Housing rendszer. Minden lakóövezetbe 6 új ward kerül, amik tartalmaznak subdivision-t és lakóházat.
 • Új Beast Tribe küldetések – Segítsünk Ananta-nak az új küldetéssorozatban, ami nagy előnyt nyújthat azoknak, akik komolyan elkötelezik magukat a kígyószerű élőlények oldalán.
 • Feast PvP frissítés – Frissítették a PvP szabályokat és új térképet is adtak, egy a Crystal Tower által ihletett térképet. A játékosok már akár 6 fős PvP csapatokat is létrehozhatnak ranked meccsekre. Valamint egy új PvP chat csatorna is a rendelkezésükre áll a többi csapattaggal való gyors kommunikáció érdekében.
 • Subaquatic Voyages – Összedobhatunk egy víz alatti kutatóhajót, amit el lehet küldeni a viz alatti területek felfedezésére és mindenféle kincs begyűjtésére.
 • Új funkciókFelhasználói felületek játékosbaráttá tétele és a bárdok zenei lehetőségeinek növelése.
 • Játékmenet és rendszer frissítések – További inventory helyek a Chocobo Saddlebag szolgáltatáson keresztül. A stackelhető tárgyak számának megnövelése, a job-ok egyensúlyának növelése és számos más kiigazítás és javítás.
 • Új felszerelések, Mount-ok, Emote-ok és sok más.

Final Fantasy XIV - Ma van a 4.2 Rise of a New Sun érkezésének napja Final Fantasy XIV - Ma van a 4.2 Rise of a New Sun érkezésének napja

A teljes és kimerítő patch note-ot megnézhetitek itt. Aki pedig ki szeretné próbálni a játékot, az itt juthat free trial-hoz.