Final Fantasy XIV – login sor és egy furcsa megoldás

A Final Fantasy XIV nem rég megkapta a Stormblood című kiegészítőjét és ez akkora népszerűségnek örvend, hogy még most is sorok várják azokat, akik csúcsidőben terveznek bejelentkezni.

Final Fantasy XIV - login sor és egy furcsa megoldás

A Square Enix először úgy próbálta ezt megoldani, hogy berakott a Final Fantasy XIV-be egy úgynevezett AFK-kick rendszert, ami 30 perc után kirakja az inaktív játékosokat, de persze ez nem vált be. A trükkös emberek általában meg tudják oldani, hogy ne legyen AFK a karakterük.

Ennek örömére, a Square Enix úgy döntött, hogy berak egy napi reset megoldást, ami mindennap egyszer rebootolja a szervert és kapunk előtte egy figyelmeztető üzenetet. Ha mondjuk épp egy instában vagy, de nem láttad a korábbi figyelmeztetést, akkor ez akár kellemetlenül is érinthet. Az SE hozzátette, hogy ez egy ideiglenes megoldás és megjutalmazzák azokat, akik átvándorolnak  alacsonyabb populációjú szerverekre. A szerver restart után nagyjából 10 percig nem lehet belépni.

Reméljük hamarosan megoldódik a login sor probléma és nem lesz majd szükség az enyhén bosszantó szerver újraindításokra.