Final Fantasy XIVHírekKiemeltMMORPG

Final Fantasy XIV – login sor és egy furcsa megoldás

A Final Fantasy XIV nem rég megkapta a Stormblood című kiegészítőjét és ez akkora népszerűségnek örvend, hogy még most is sorok várják azokat, akik csúcsidőben terveznek bejelentkezni.

Final Fantasy XIV - login sor és egy furcsa megoldás

A Square Enix először úgy próbálta ezt megoldani, hogy berakott a Final Fantasy XIV-be egy úgynevezett AFK-kick rendszert, ami 30 perc után kirakja az inaktív játékosokat, de persze ez nem vált be. A trükkös emberek általában meg tudják oldani, hogy ne legyen AFK a karakterük.

Ennek örömére, a Square Enix úgy döntött, hogy berak egy napi reset megoldást, ami mindennap egyszer rebootolja a szervert és kapunk előtte egy figyelmeztető üzenetet. Ha mondjuk épp egy instában vagy, de nem láttad a korábbi figyelmeztetést, akkor ez akár kellemetlenül is érinthet. Az SE hozzátette, hogy ez egy ideiglenes megoldás és megjutalmazzák azokat, akik átvándorolnak  alacsonyabb populációjú szerverekre. A szerver restart után nagyjából 10 percig nem lehet belépni.

Reméljük hamarosan megoldódik a login sor probléma és nem lesz majd szükség az enyhén bosszantó szerver újraindításokra.

Címkék

Wub

Újságíró, gamer, geek és MMO rajongó. Sok külföldi játékokkal foglalkozó híroldalnak ír, mint például az MMOSite és az MMOExaminer. Több mint tíz éve aktívan ír bármiről, aminek köze van a videojátékokhoz.

Kapcsolódó cikkek

Bezár