Fallout 76 – Nem lesz elérhető Steamen!

A Fallout 76 GYIK szekciója szerint a játék B.E.T.A. (azaz Break it Early Test Application) és végleges verziója sem lesz elérhető Steamen.

Fallout 76 - Nem lesz elérhető Steamen!

A játék elindul Xbox One-on, Playstation 4-en és PC-n (Bethesda.net-en keresztül) is, de a vásárlási oldal csak egy általános PC játék vásárlási logót tartalmazz és egyáltalán nem említi a Steamet. A hírt ráadásul a Bethesda meg is erősítette, miszerint sem a béta verzió, sem pedig a teljes játék nem fog megjelenni a Steamen.

A Fallout 76 PC verziójának B.E.T.A. és éles verziója kizárólag a Bethesda.net-en keresztül érhető majd el, Steamen nem

Ez igazán nagy meglepetés, bár nyilvánvaló, hogy a Bethesda a saját launcher-ét akarja kicsit felfuttatni, de ezért kihagyni a bolygó legnagyobb és legnépszerűbb digitális PC-s játék terjesztési platformját az elég merész lépés. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy végül nem tűnik majd fel Steamen a játék egyáltalán, de az elején biztosan nem. A Fallout Shelter is 2016 júliusában jelent meg és egészen 2017 márciusáig távol tartotta magát a Steamtől.

Amit még érdemes megemlíteni a GYIK-ból, hogy ha minden a tervek szerint megy, akkor a B.E.T.A. verzió lesz a “végleges” verzió is és minden elért tartalom megmarad az éles indulásnál is. A béta teszt októberben kezdődik, az előrendelés már él. Csak győzzük kivárni.