Érkezik a Cross-platform Playstation 4-en! A Fortnite-al indítanak!

A Sony végre felhagyott a jövő elleni küzdelemmel és úgy döntött, hogy útjára engedi béta formájában a cross-platform funkciót. Az elsők között a Fortnite került fel a listára.

Érkezik a Cross-platform Playstation 4-en! A Fortnite-al indítanak!

“Az első lépés egy nyílt béta indítása a Fortnite számára, amely lehetővé teszi a Playstation 4, az Android, az iOS, a Nintendo Switch, az Xbox One, a Microsoft Windows és a Mac rendszerek közötti kapcsolatot, játékot és kereskedelmet.” – Mondta John Kodera vezérigazgató a Playstation Blog-on.

“A béta lehetőséget kínál arra, hogy alapos tesztelést hajtsunk végre, amely biztosítja, hogy a platformok közötti játék a legjobb a Playstation-ön, miközben mind technikai, mind társadalmi szempontból szem előtt tartjuk a felhasználói élményt.”

Ez az egész egy hatalmas fordulás a korábbi politikához képest, aminek hatására a Playstation 4 játékosok teljes mértékben elkülönülve játszhattak az iparág többi részétől, miközben arról vitáztak, hogy a cross-platform lehetősége talán még nem olyan biztonságos, mint lennie kéne. Mindenesetre a blog bejegyzés világossá teszi, hogy a Sony végre felismerte, hogy ez egy olyan változás az iparágban, amelyet még ők sem hagyhattak figyelmen kívül.