Érdemes belevágni a Bless Online-ba?

Már mindenkit tudja, hogy a Bless Online remélhetőleg májusban elstartol. Persze ez még egyáltalán nem biztos, hiszen bármikor boldogan rádobhatnak még egy-két hónapot a dologra. De ne legyünk pesszimisták, higgyünk benne, hogy májusban elindul a játék. Jogosan merül fel azonban a kérdés, hogy vajon megéri-e belevágni?

Érdemes belevágni a Bless Online-ba?

A Bless Online története egészen egyedülálló az MMORPG-k piacán, hiszen több régióban is bukott már a játék. Ilyenkor általában vagy lehúzza a rolót az adott játék, vagy egy másik kiadó által egy felturbózott kis item shop-al újraindul. Ilyenre számtalan példát láttunk már. Ahogy arra is, hogy egy koreai játékra képtelenek voltak nyugati kiadót találni. A Bless Online mindenbe bele kóstolt már eddig, kivéve a teljes sikerbe. Ami viszont egyedülállóvá teszi a játékot az a Neowiz hozzáállása a játékukhoz. Több bukta és egy visszamondott európai kiadás után még mindig képesek voltak arra, hogy fölálljanak a pöcegödör alján és azt mondják, hogy mi akkor is kimászunk innen és megmutatjuk a világnak, hogy a mi játékunk igenis megérdemli az elismerést. Ezzel a cselekedetükkel, ha a játékot még nem is, de őket már megilleti az elismerés.

Érdemes belevágni a Bless Online-ba?

Ez mind szép és jó, de vajon mindezek tudatában, hogy a fejlesztők pénzt és energiát nem kímélve, gyakorlatilag átírták a játék központi elemeit, megéri-e belevágni májusban a Bless Online-ba? Vagy egyszerűen skippeljük annak a biztos tudatában, hogy a hype után néhány hónapra úgyis meghal játék? Ez egy fogós kérdés. A legtöbbünket magával ragad a hype egy-egy játék kapcsán és valahol akarjuk is, hogy magával ragadjon. Vannak köztünk MMO-sok között olyanok, akik mindig keresnek valami újat, valami jót, ami talán egy régi érzés, egy régi tapasztalás irányába visz el minket újra. Egyszerűen azért mert újra át akarunk érezni olyan impulzusokat, amikhez már régóta nem volt szerencsénk. Vannak akiket a grafika vonz és vannak akik csupán egy kiadó, vagy játékfejlesztő cég hallatán is képesek lemondani egy játékról. Vannak akik anyagi megfontolásból már el is döntötték, hogy kihagyják a Bless-t, egyszerűen azért, mert nem free-to-play. Vannak akik még nem döntötték el, hogy belevágnak-e, mivel még nem tudjuk mennyibe kerül majd.

Érdemes belevágni a Bless Online-ba?

Ne felejtsük el azonban, hogy egy játék végleges kudarcához és bezárásához elég komoly buktatókon át vezet az út. Mind anyagi, mind játékosállományi szempontból, ráadásul a kettő együtt is jár kéz a kézben. Felesleges abba belemenni, hogy a Bless szép vagy ronda, ez van benne ez nincs. Ezek annyira relatív dolgok, hogy kinek mi tettszik meg mi nem. A játék alap tartalmát már mindenki ismerheti, aki kicsit is utánaolvasott, vagy dumált róla a haverokkal. A korábbi problémákkal is tisztában lehet mindenki. A Neowiz ezen problémák megszüntetésén dolgozik már több mint fél éve és egy olyan cég, amelyik ennyi alkalom után sem adja fel a küzdelmet valamiért, amit szeret (mert ekkora pénzek beáldozása után nincs más magyarázat) az igazán megérdemel egy újabb esélyt. Ezért ha kicsit is tettszik a Bless Online, vagy tetszett korábban, de a hibái miatt lemondtál róla, akkor mi azt mondjuk neked, hogy adj neki te is egy esélyt (Nem mondhatjuk, hogy még egy esélyt, hiszen nálunk még soha nem jelent meg a játék.) és ha a pénztárcád megengedi, akkor csatlakozz te is a Bless Online játékosainak táborába.

A Neowiz megadta a pay-to-win mentesség ígéretét, amiről persze mindannyian tudjuk, hogy idővel tovaszáll majd (bárcsak ne tenné), de kezdetnek nem rossz. Nem létezik tökéletes MMORPG és ráadásul MMORPG-ből is egyre kevesebb van, legalábbis a PC szegmensben. Évről évre egyre kevesebb “nagy név” kerül elő, aminek a hype vonatára felülhetnénk. Üljünk fel hát arra, amire talán érdemes lehet (természetesen ez azoknak szól, akik most épp nem életük MMO-jával játszanak). Adjunk egy esélyt a Bless Online-nak.