Elder Scrolls Online – Lessünk bele az Update 18-ba

Az Elder Scrolls Online következő frissítése az Update 18 számos újdonságot tartalmaz majd. Néhányba ma betekintést nyerhettünk a játék hivatalos oldalán.

Elder Scrolls Online - Lessünk bele az Update 18-ba

Kezdésnek nézzük a napi jutalmakat. Az Update 18-al megérkezik a napi jutalmak rendszere a játékba. Ez már más játékokból ismerős lehet, egyszerűen csak be kell lépnünk a játékba, hogy megkapjuk az aktuális napi jutalmunk. Itt mindenféle egyedi dolgokat lehet majd szerezni, vagy különböző mennyiségű pénzt, de akár fogyóeszközöket is. Lesznek meghatározott mérföldkövek is a napi jutalmak során, amelyek elérésekor különleges jutalmakra számíthatunk, mint például gyűjthető tárgyakra vagy Crown Crate-re. A napi jutalmak első szezonjában még egy új Psijic Mascot Guar Calf pet is lesz. Minden hónap elején a napi jutalmak alap helyzetbe állnak, hogy a következő hónaptól már teljesen új ajándékokkal nézhessünk szembe.Ha valaki nem tud belépni valamiért egy napon akkor sem kell aggódni, mert a jutalmai az adott hónapon belül összeadódnak. Hogy mindenki egységesen részesülhessen a napi jutalmakban, nem május 21-én élesedik a rendszer, hanem június 5-én minden platformon.

Elder Scrolls Online - Lessünk bele az Update 18-ba

A következő újdonság a Crown Store Gifting. Ezzel a rendszerrel a legtöbb Crown Store elemet megvásárlás után elküldhetjük barátainknak és guild társainknak. Ehhez nem lesz más dolgunk, mint a Crown Store-ban vásárolni kívánt elemet megkeresni, majd a “Purchase as Gift” gomb segítségével elküldeni annak, akinek szeretnénk. Az ajándékozottnak 14 napon belül el kell fogadnia az ajándékot, ha nem fogadja el, vagy visszautasítja, akkor az ajándékozó visszakapja az adott elemet. A Cronw Store “Gift Inventory” részén lehet majd az ajándékokat kezelni. Az ajándékozás azonban egy olyan funkció, amit fel kell oldani. Ha új játékosok vagyunk, akkor ESO Plus taggá kell válnunk, vagy Crown Pack-et kell vásárolnunk, majd várnunk 30 napot ahhoz, hogy elérhető legyen számunkra ez a funkció. Ha már “meglévő” játékosok vagyunk akkor is vásárolnunk kell ESO Plus tagságot vagy Crown Pack-et és akkor is várnunk kell 30 napot. Az ajándékozás automatikusan elérhetővé válik, ha olyan játékosok vagyunk, akiknek már korábbról van ESO Plus tagsága vagy vásárolt már Crown Pack-et az Update 18 indulásakor.

Elder Scrolls Online - Lessünk bele az Update 18-ba

És mára az utolsó újdonság a harci változások. Jelentős változásokat hajtanak végre a harcban, tárgyakon és képességeken az Update 18-ban. Megváltozik a két-kezes fegyverek (mint például Restoration Stave, Destruction Stave, Two-handed Axe stb.) működése, azáltal, hogy két item set bónuszt kapnak. Ez a változás drámaian javítja a két-kezes fegyverek életképességét és ösztönözni fogja a játékosokat kreativitásuk kifejezésére és a játék új módszereinek megtalálására. Ami pedig a bizonyos képességeket illeti, frissítések érkeznek a tank és healer karaktereknek az összes class-nál. Például a DragonKnight “Ash Cloud” képessége már gyógyít majd minket és szövetségeseinket, miközben az ellenségeinket lefogatja. A Sorcerer “Bound Armor” képessége aktív komponenssel rendelkezik, ami növeli a Block hatékonyságát. Számos további class képességét is megváltoztatták.

Elder Scrolls Online - Lessünk bele az Update 18-ba

Ne feledjétek, PC/Mac játékosok már május 21-től elérhetik a játékot, míg a konzol tulajok Június 5-én csatlakozhatnak.