Elder Scrolls Online: Morrowind – 10 tipp kezdőknek

A mai napon indul élesben az Elder Scrolls Online legújabb fejezete a Morrowind. Ezért a fejlesztőcsapat gondolva a kezdőkre, kiadott egy 10 pontból álló kis leírást, hogy az újoncok is elboldoguljanak az elején.

Elder Scrolls Online: Morrowind - 10 tipp kezdőknek

1. Tegyél ki minél több skillt a skill bárodra.

Amikor Vvardenfell-ben elkezded az utad, minél több képességedet húzd ki a skill bárodra, még akkor is ha nem használod. Ugyanis annak ellenére, hogy nem használod, ahogy a karaktered kapja az xp-t, úgy a skilljeid és annak teljes ága is fejlődni fog.

2. Vegyél fel mindent és próbálj ki mindent.

Hasonlóan mint a skillek esetében, úgy a ruháknál is érdemes minden típusból (Light, Medium, Heavy) magunkra aggatni egyet-egyet. Ha egy új fajta ruhát veszel magadra, akkor annak meg fog nyílni egy skill ága a képességeid közt, ami szintén fejlődni fog a használat során és idővel új képességek lesznek elérhetőek benne. A fegyvereknél is érdemes élni a módszerrel, hogy a skill bárra kihúzva egy másik fegyver skilljét, fejleszthetjük annak a fegyvernek a skill ágát.

3. Kiegészítő skill pontok innen-onnan.

Normáls esetben skill pontot minden szintlépéskor kapunk. Ezek segítségével tudunk új skilleket betanulni. Azonban lehetőségünk van máshonnan is szerezni skill pontokat.

  • Skyshardból: A Skyshardok szétszórva találhatóak meg az egész világban. Ha a közelébe érünk, könnyen kiszúrható erős kékes fényének köszönhetően. Aktiváld őket, hogy felszívd az erejüket. Három Skyshardból nyerhetsz 1 skill pontot.
  • Egyedi küldetésekből: Néhány küldetés is adhat skill pontokat.
  • Dungeonokban: A különböző csoportos dungeon eventek teljesítése után is kaphatunk skill pontokat.
  • Alliance Rank után: Szintezd a PvP rankod és a dicsőség mellett skill pontokat is kaphatsz jutalom gyanánt.

4. Szerezz élelmiszert!

A különféle élelmiszerek más és más bónuszokat adhatnak a képességeinkhez. Ha sunyi fajta vagy, akkor akár lophatsz is magadnak ételt a kocsmákban vagy bárhol máshol is. Vagy Vivec City-ben elsajátíthatod a főzés tudományát és elkészítheted magadnak a mindennapi betevőt.

5. Craftolj magadnak kis szintű ruhákat, bármiféle képzettség nélkül.

Ha új karakterrel játszol, könnyen előfordulhat, hogy nem találsz magadra bizonyos ruhadarabokat és így nem tudod levédeni a teljes testfelületedet. Ez esetben érdemes tudnod, hogy lvl 1-14 között mindenféle ez irányú fejlettség nélkül tudsz magadra való ruhát. Ehhez nincs más dolgot csak gyűjteni némi alapanyagot és keresni egy kézműves állomást, ahol legyárthatod magadnak a ruháidat.

6. Üss akkorát, hogy még a mana is visszatöltsön!

Ha mindig elfogy a Magicka vagy a Stamina, érdemes odafigyelni a az alaptámadások közé tartozó nehéz ütésre, amit az egér gomb hosszan tartó lenyomásával tudunk aktiválni. Ez az alap képesség, attól függően, hogy milyen fegyverrel használjuk, valamennyit mindig visszatölt a Staminánkra vagy a Magickánkra.

7. Fejleszd a Bankodat és a Raktárodat.

Kalandjaid során rengeteg mindent fogsz találni és felszedni. Ezzel egészen addig nem lesz gondod, míg meg nem telik a batyud. Ez hamarabb be fog következni mint gondolnád. Ekkor lehetőséged lesz elmenni Vivec Citybe a Banker NPC-hez és a Pack Merchanthoz, hogy növeld a bankod és a batyud méretet. Ez persze némi készpénz kiadással fog járni.

8. Utazz gyorsan és fájdalommentesen.

Vvardenfell hatalmas hely, ezért érdemes átgondolni, hogyan jutunk el gyorsan bárhova. A legtöbb nagy település között Silt Striderekkel utazhatunk gyorsan, míg néhány között pedig hajókkal. Mindegyik segítségét igénybe véve gyorsan elérhetjük a sziget minden kis sarkát anélkül, hogy útközben számtalan alkalommal kéne kardélre hányni az utunkba akadókat.

9. Ami nem kell, azt törd be.

Ha teli van a batyu és a bank is, ösztönösen jöhet a gondolat, hogy irány az árus és adjuk el a sok szemetet. De gondoljuk át előtte egy kicsit. Lehetőségünk van a craftoló állomásnál betörni a nem kellő ruhákat és fegyvereket. Ezáltal fejlődik az ehhez tartozó skillünk is és rengeteg alapanyagot kapunk érte cserébe, amit legközelebb felhasználhatunk egy másik tárgy gyártásakor.

10. Ne bántsd az ártatlant!

Ha véletlenül sikerül nyakon lőni egy teljesen ártatlan járókelőt, akkor bizony elég hamar az őrök tekintetének a kereszttüzébe kerülhetünk. Ezt elkerülendő a játék Gameplay Settings menüpontjánál érdemes bekapcsolni a Prevent Attacking Innocents lehetőséget. Ez garantálja nekünk, hogy még véletlenül se belezzünk ki valakit a város közepén.

Az Elder Scrolls Online Morrowind tökéletes az új játékosok számára, hogy belevessék magukat a játék világába. És ne felejtsétek, ha nem tudtok valamit a hivatalos oldalon rengeteg leírás van a játékkal kapcsolatban.