Durango – Végre élesedik Koreában

Emlékeztek még a Durango-ra? Még tavaly nyáron írtunk a NEXON új túlélős MMORPG mobiljátékáról. Azóta tesztelgették a drágát és némi időhúzás után végre megtudtuk, hogy mikor indul el végre élesben.

Durango - Végre élesedik Koreában

A Nexon Korea tartott egy kis bemutatót néhány napja Koreában, ahol maga a Nexon alelnöke mutatta be a játékot. Nekünk fel se tűnt, hogy idő csak úgy repül, hiszen a Durango fejlesztésének kezdete óta már 4 év eltelt. A Nexon nagyon komolyan veszi a játékot, azt is megtudhattuk, hogy minimum 10 évig számolnak támogatásával. Hozzátette azt is, hogy nagyon sajnálja az üzleti csapatot, de reméli hogy ez az játék lesz az, amit a játékosok hosszútávon szeretnek majd, mindezt függetlenül a nyereségüktől.

Maga a játék sztorija röviden annyi, hogy egy ismeretlen baleset miatt a játékosok egy primitív világba kerülnek, ahol jobb híján hozzá kell szokniuk a kemény környezethez és meg kell tanulniuk túlélni. Az egész végkifejlete, a játékosok által létrehozott hatalmas városok és a harc. A tavalyi bétán mi is kipróbáltuk a játékot itt találhatjátok, hogy mire jutottunk vele.

A Nexon komolyan tervez a Durango-val, még egy olyan funkciót is adnak a megjelenés után a játékhoz, aminek segítségével a böngészőnkön keresztül madártávlatból szemlélhetjük a szigeten elterülő játékosok által épített városokat.

Három célt tűztek ki maguknak a játékkal kapcsolatban. Az első cél, hogy globálisan sikeres legyen, a második a már fent említett 10 éves támogatás és végül szeretnék látni, ahogyan a Durango egy nagy név lesz.

Mi is őszintén reméljük, hogy az lesz. De száz szónak is egy a vége, nincs több időhúzás a játék hivatalosan is megjelenik január 25-én Koreában. A globális indulásra a jövőben számíthatunk valamikor. Persze ez ne zavarjon meg senki, a játékkal teljesen nyugodtan lehet már most is játszani, ráadásul angol nyelvű klienssel.