Doom Eternal – Mit is tudunk róla eddig?

Mint már tudjuk a 2018-as E3-on a Bethesda és az id Sodtware bejelentette a Doom széria legújabb tagját a Doom Eternal-t. Természetesen mindannyian imádjuk az összes Doom-ot, beleértve a 2016-ost is, így igazából már annyival is beérnénk ha annak a folytatását kapnánk. Azonban úgy tűnik ez nem teljesen így lesz.

Doom Eternal - Mit is tudunk róla eddig?

De mit is tudunk eddig a Doom Eternal-ról? Nos a kiadási dátumot például még nem tudjuk, de ha hasonló technológiára építik a játékot, mint a 2016-os rebootot, akkor jó eséllyel már jövőre megérkezhet a játék. A TechRadar arról számolt be, hogy ezen az Amazon oldalon korábban látható volt egy december 28-i dátum, ami elég furcsa kiadási nap lenne, az ünnepek után két nappal, ráadásul a Bethesda sem említett semmit a bemutató során, és a sajtóközleményükben egyszerűen csak ‘TBA’-ként (To Be Announced) hivatkozik a játékra.

A trailert már láthattuk, de nem árt ha még megnézzük párszor. A trailert egyébként a Bethesda E3 sajtótájékoztatóján mutatták be és tökéletesen elmenne utolsó pályának (vagy elsőnek). Ami a szörnyeket illeti, Hugo Martin kreatív igazgató szerint kétszer annyi démon lesz a Doom Eternal-ban mint a 2016-os Doom-ban. Nem egészen tiszta, hogy ez most kétszer annyi fajtájú démont jelent, vagy egyszerűen csak kétszer annyi démon lesz egy-egy pályán, vagy esetleg mindkettő. Az viszont biztos, hogy a videóban láthatunk egy Cacodemon-t kezekkel, ami már önmagában epic. A lényeg, hogy vérfürdőben biztos nem lesz hiány. Láthatunk továbbá Imp-eket, Hell Knight-okat és még ezt azt.

Ami a fegyvereket illeti, szintén nem sokat tudunk egyelőre, de az biztos, hogy a jó öreg dupla csövű puska ott lesz, hiszen az nem hiányozhat. Valószínűleg a jó öreg klasszikusok is helyet kapnak majd a játékban és reméljük érkezik melléjük néhány új csoda is. Ami a játékvilágot illeti, láthatunk a videóban felhőkarcolókat és egy viszonylag nyitott teret, ami a korábbi játékokat nem igazán jellemezte. A pokol elérte a Földet és úgy tűnik ismét csak mi menthetjük meg a világot.

Ami a zenét illeti, Mick Gordon-nak köszönhetjük, akinek a Lawbreakers, az újabb Wolfenstein játékok, a Killer Instinct és a 2016-os Doom reboot zenéjét is köszönhetjük.

A játék hivatalos oldala szerint “a Doom Eternal lesz a tökéletes kombinációja a sebességnek és az erőnek, egy gyors és akció dús FPS harcban”. Tehát a stílus hasonló lesz mint a 2016-os Doom-ban, amelyet megfejelnek még a kettős ugrással, a gyors mozgással no meg remélhetőleg rengeteg kivégzéssel.

És hogy mikor fogunk még többet megtudni a játékról? Az idei Quakecon-on biztos, ami augusztus 9-12 között kerül megrendezésre.