Destiny 2 – PvE fegyver guide

Nézzük melyik fegyver illik leginkább hozzánk a Destiny 2-ben. A PvP-vel ellentétben PvE-ben nem feltétlen kell olyan sűrűn cserélgetni fegyverünk a harci stratégia érdekében, így könnyen eldönthetjük melyik fegyver is az igazán hozzánk illő.

Destiny 2 - PvE fegyver guide

Pulse Rifle

 • Félautomata fegyver, tripla lövés, magas tűzgyorsaság (RPM)

Előnyök: Hasonlít a támadó puskákhoz és nagy sebzést képes okozni nagy távolságokból, viszont közép és kis lőtávolból már nem olyan előnyös mint egy támadó puska, de így sem elhanyagolható a sebzése.

Hátrányok: A magas RPM és a félautomata mivolta miatt az új játékosok az elején nem érzik hasznosnak. Ráadásul mint feljebb is olvashattuk nem hatékony közép és kis lőtávból.

https://www.youtube.com/watch?v=FXWr_2tvTq8

Scout Rifle

 • Félautomata fegyver, egylövetű, szinte minden PvE harcban bevethető, első helyen áll a játékosoknál ha választani kell

Előnyök: A legjobb választás ha úgy akarunk harcolni, hogy közben távol is tartsuk magunkat az ellenségeinktől. Márpedig ha távol tartjuk magunk tőlük az nagyban növeli a túlélés esélyét. Jó megoldás a kezdő játékosoknak messziről fejbe lőni az ellenséget, de azért sokat kell gyakorolni, hogy tökéletesen elsajátíthassuk a használatát.

Hátrányok: Az optikai irányzék használata közben nem könnyű a közelben lévő dolgokra koncentrálni, ezért ha valami közel jut hozzánk – az optikai irányzék nélkül – elég nehéz lesz végezni vele.

Hand Cannon

 • Közel harci fegyver, félautomata, egylövetű, nem gyakran használják PvE-ben de még így is a PvE felszerelés második legjobb választása lehet.

Előnyök: A rendkívül nagy sebzés kiosztása miatt az egyik legkedveltebb választás lehet PvE-ben. Ha közelharcról van szó, mindig számíthatunk a Hand Cannon-ra és biztosak lehetünk benne, ha jó helyen találjuk el ellenségünk, akkor még egy-egy magasabb szintű célpontnál is jelentős sebzést vihetünk be. Mivel ehhez rendkívül közel kell mennünk a célponthoz, ezért a kockázat is nagy, hogy mi is bekapunk egy csicskapofont, de a végeredmény kárpótolhat. Ráadásul az eredményessége arra sarkalja a játékosokat, hogy még inkább belevessék magukat a közelharcba és megszokják azt.

Hátrányok: Hátránya nyilvánvalóan a lassú tüzelés sebesség és a nagyobb létszámú ellenségeknél való használat ajánlott mellőzése.

Side Arm

 • Félautomata, egylövetű, ritkán használják PvE-ben, mivel a Hand Cannon jobb választás

Előnyök: Nagyobb tüzelési sebesség és kissebb visszarúgás jellemzi a Hand Cannon-hoz képest, ami miatt jobban lehet vele célozni és tüzelni. Néhány szituációban jobb választás lehet mint a Hand Cannon.

Hátrányok: Kisebb sebzéssel de magasabb tüzelési sebességgel jó alternatívája lehetne a Hand Cannon-nak, de a kisebb kapacitás és a kisebb tüzelési távolság miatt, nem biztos hogy ez a legjobb választás.

Submachine Gun

 • Automata fegyver, egy új fegyver a Destiny 2-ben

Előnyök: Nagyon magas tüzelési sebesség, közép de főleg kis lőtávolságból hatékony

Hátrányok: Automatikus fegyver révén magas a visszarúgása, így nem a legjobb választás nagy és közép lőtávon. Ha nem vagyunk jók a Hand Cannon használatban, használjuk a SMG-t.

Shotgun

 • Közelharci fegyver, félautomata, PvP-ben nagy változásokat okozhat, a Bungie sok egyensúlyi javítást hajt végre rajta

Előnyök: Rendkívül nagy sebzés a közelben lévő ellenségre. De ha valami okból kifolyólag nem ölsz meg valakit egy lövéssel, akkor is hátralöki őt miközben te újra tüzelhetsz.

Hátrányok: Nagyon alacsony tüzelési sebesség és alacsony kapacitás. Csak 1v1 küzdelemben ajánlott a használata és akkor is csak rendkívül közelről.

Fusion Rifle

 • Közép és rövid hatótávolságú fegyver, a rövid töltési időre van szüksége tüzelés előtt.

Előnyök: Csakúgy mint a Scout Rifle rendkívül hatékony a távoli célok kiiktatásában és képes mindenre, amire a Scout Rifle is képes.

Hátrányok: Várni kell, hogy lövés előtt feltöltődjön. A töltés ideje függ a fegyver értékeitől és a karakterünk képességeitől. PvE-ben nagyon jól el lehet vele boldogulni miután kiismertük a fegyvert. A Fusion Rifle nem közvetlen akkor lő, amikor meghúzzuk a ravaszt, hanem előtte feltöltődik, így van némi késleltetés a tüzelésben.

Sniper Rifle

 • Félautomata, egylövetű, harmadik legjobb választás PvE-ben

Előnyök: Rendkívül nagy tűzereje van nagy távolságból és tökéletes boss-ok kiiktatásához.

Hátrányok: Közelharcban gyakorlatilag használhatatlan.

Rocket Launcher

 • Területi sebzés, hatékony a boss-ok ellen, egylövetű, negyedik legjobb választás PvE-ben

Előnyök: Rendkívül nagy területi sebzése van, aminek hála a csoportosan felgyülemlett szörnyek és boss-ok kiiktatására tökéletes. Nem követel rendkívül pontos célzást.

Hátrányok: Saját magunkat is sebezhetjük vele, ha nem vagyunk elég figyelmesek, főleg közelharci használata során. Alacsony kapacitása miatt körültekintő használatot igényel. A nagy csoportok kiiktatása helyett inkább a boss-ok kivégzésére célszerű tartogatni.

Linear Fusion Rifle

 • Hatékony boss-ok ellen, töltési időre van szüksége tüzelés előtt, minden Guardian álma

Előnyök: A Rocket Launcher-al ellentétben az LFR bónusz sebzést okozhat ha a boss-ok gyenge pontjait lőjük meg vele. Irdatlan sebzést tudunk bevinni fejlövéssel.

Hátrányok: Függetlenül a nagyon nagy sebzéstől, mégsem biztos, hogy a legjobb választás ez a fegyver. Hasonló módon kell feltölteni tüzelés előtt mint a Fusion Rifle-t. Ez viszont sokkal kisebb sugarú lövedéket lő ki, így a célzás is sokkal nehezebb vele. Nehéz a megfelelő pontot eltalálni az ellenségen.

Grenade Launcher

 • Új fegyvertípus a Destiny 2-ben, egylövetű, területsebző mint a Rocket Launcher

Előnyök: Nagyobb a kapacitása és a tüzelés sebessége mint a Rocket Launcher-nek.

Hátrányok: Kisebb sebzés, mint a Rocket Launcher esetében. Sebzéshez el kell, hogy találjuk az ellenséget, máskülönben előfordulhat, hogy a lövedék csak elpattog mellette.

forrás 2p.com