Destiny 2 – Mit tudunk csinálni DLC-k nélkül? Megéri egyáltalán?

Az alábbi cikk egy PC-s játékos szemszögéből lett megírva, de ez nem zárja ki a további platformokat.

A Destiny 2 PC-n egy eléggé nehézkes induláson esett át, köszönhetően annak, hogy a konzolos (Playstation 4, és XBOX One) indulás közel másfél hónappal hamarabb megtörtént mint a PC-s.

Destiny 2 - Mit tudunk csinálni DLC-k nélkül? Megéri egyáltalán?

A kezdetben nagy érdeklődésnek örvendő játék, hamar monotonná vált sokak számára, mondván nincsen benne elegendő tartalom, ezért egy hónappal később már ellaposodott a játék. Ez leginkább annak volt köszönhető, hogy a fejlődés nevetségesen gyors ütemben zajlott, és csak sokára tudták azt megfelelően balanszírozni. A felszerelésünket viszonylag hamar, komolyabb erőfeszítés nélkül megtudtuk szerezni és eltudtuk érni a 300-as “határt” anélkül, hogy az első Raidre (a Leviathanra) betettük volna a lábunkat.

Telt múlt az idő, a játék eléggé sok változáson esett át, melyek kapcsolódtak különböző ingame addonokhoz, amik DLC formájában érkeztek (Curse of Osiris, Warmind), majd a múlt hónapban megérkezett a Forsaken névre hallgató, különálló kiegészítője a játéknak.

Az alábbi cikk azokhoz a játékosokhoz szól, akik szerették – vagy legalábbis szeretni akarták – a Destiny 2-t (platformtól függetlenül), viszont a tartalmak hiányában félretették és akár hónapok után most először veszik majd elő ismételten. Igyekszünk összefoglalni mindazokat a tartalmakat amelyek elérhetőek a játékban azon játékosok számára akik csupán az alapjátékkal rendelkeznek.  Azonban erősen javallott már beruházni a dlckre és a kiegészítőre, mert akkor kapjunk meg azt amit igazán elvártunk a Destiny 2-től.

Az alapjátékkal elérhető funkciók és tartalmak listája

 • Az alaptörténetet korlátlanul végigjátszhatók (Cabal vonal),
 • Adventureök (az alap bolygókon: EDZ, IO, Nessus, Titan)
 • “The Vanguard” (Daily Heroic Story Mission, Legacy Strike, Nightfall)
 • “The Crucible” (Quick Play 6v6, Rumble Free-for-All, Doubles 2v2, Private Match, Competitive 4v4)
 • The Leviathan Raid (Normal)
 • Maximálisan elérhető szint: 20
 • Maximálisan elérhető power level (vagy “light level” – Destiny 1-es neve, mely sok játékosban megmaradt akik valaha konzolon játszottak az első résszel): 300

Új elérhető ingame eszközök

 • Collections (amiben minden összegyűjtött érték megtalálható, és minimális “költséggel” ismételten lehívható – armor sett, fegyver, shader stb),
 • Triumph (afféle Achievementek),
 • Daily és Weekly challengek,
 • Bounty-k (vendoroktól felvett questek, amik teljesítése után különböző jutalmakat biztosítanak)

Destiny 2 - Mit tudunk csinálni DLC-k nélkül? Megéri egyáltalán?

Destiny 2 - Mit tudunk csinálni DLC-k nélkül? Megéri egyáltalán?

Destiny 2 - Mit tudunk csinálni DLC-k nélkül? Megéri egyáltalán?

Destiny 2 - Mit tudunk csinálni DLC-k nélkül? Megéri egyáltalán?

Ezeknek a tudatában mégis mit érdemes csinálnunk ha csak az alapjáték van meg?

Mindenek előtt érdemes eldönteni, melyik karakterrel szeretnél játszani a három lehetőség közül. Ha ez megvan nincs más dolgod mint előröl felfejlődni vele a 20-as szintig, hiszen ezzel is letudod kötni magadat pár napra.

Amint elérted a 20. szintet – vagy ha ezt eleve kihagytad mert nem volt humorod újra fejlődni – akkor érdemes egy pillantást vetni a Triumphokra, ahol máris elkezdheted összegyűjtögetni azokat, amik még nincsenek meg. Ezzel garantáltan további napokra vagy akár hetekre letudja kötni a figyelmet a játékban és újra találhatsz benne valami szórakozást és kihívást.

A Triumphok mellett számunkra az egyik legnagyobb pozitívum s legjobb tapasztalat az volt, hogy azok a játékosok is akik csak az alapjátékkal rendelkeznek, még így is bőven feltudják venni a versenyt azokkal a játékosokkal akik 50-es szinten vannak és különböző, olyan felszerelésekkel mennek be PVP-re, amiket egyenlőre – a dlck hiányában – nem szerezhetnek meg.

Köszönhetően annak, hogy az 1-es szintű és az 50-es szinttű játékos között nincs statbeli különbség, a különböző PVP felületeken, csupán a fegyverekben lelhető fel az és az egyéb exotic felszerelésekben, amikből különböző extrákkal (például +1 dodge a Hunter Exotic armorból) vagy képességeket szerezhetnek meg. Talán a legbosszantóbb amivel PVP-n szembesülhetünk az az új “meta”, miszerint full shotgun builddel, vagy shotgun+hand cannon builddel játszanak a játékosok.

Összegzés

A játék a mai napig megéri az árát. A kiegészítőkkel kapcsolatos cikkjeinkben mindent át veszünk majd, hogy a lehető legtöbb játékost csábíthassuk vissza a Destiny 2 világába.

Több különböző csomag létezik a játékhoz, az adott felület storejában, így érdemes megemlíteni külön az Expansion Pass-t, aminek a tartalma a Curse of Osiris és Warminds DLC-k, vagy pedig a Destiny 2: Forsaken Legendary Collection (ami az alapjátékon felül, a DLC-ket és a Forsaken kiegészítőt is tartalmazza) – hiába rendelkezünk az alapjátékkal már, nem vonódik le az árból, de ettől függetlenül aktiválható/vásárolható, nem okoz fennakadást a már meglévő példányunkkal.

Amennyiben szeretnél értesülni az újdonságokról/érdekességekről és egy magyar közösséghez tartozni, ne felejtsd el likeolni a Destiny 2 Hungary facebook oldalát és csatlakozni csoportjába.