Csatlakozott a Pearl Abyss csapatához a Counter Strike egyik létrehozója

A legendás Minh Le, vagy ahogy többnyire ismerik Gooseman csatlakozott a Pearl Abyss fejlesztőcsapatához és magával hozta 20 éves játékfejlesztői tapasztalatát is.

Minh Le, vagyis Gooseman volt az, aki 1999-ben társ-alkotója volt egy a Half Life nevű játékhoz létrehozott modnak, ami egyszerűen csak a Counter Strike nevet kapta. Most így lassan 20 évvel később gondolom senkinek nem kell bemutatni a Counter Strike-ot.

Csatlakozott a Pearl Abyss csapatához a Counter Strike egyik létrehozója
kép forrása: wikipedia

A kanadai Minh Le a világ egyik legjobb programozója, aki 1999-ben a legnagyobb szeletet vágta ki a Counter Strike programozásának és modellezésének folyamatából. És mint azóta már tudjuk, ami csak egy egyszerű Half Life moddal indult, az ma már a történelem egyik legnagyobb eSport játékának számít (a történet egy része ismerős lehet). Akkoriban a Counter Strike olyan népszerű lett, hogy a Valve felvásárolta a játék jogait és az alkotóknak pedig felajánlották, hogy folytassák a munkájukat a játékon.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen tehetséges cég részese lehetek. Amikor először láttam a Black Desert Online-t egyszerűen lenyűgözött a grafikája.” – Mondta Le, majd hozzátette: “Jelenleg egy új projekten dolgozom és remélem, hogy 20 éves tapasztalatommal, amit játékfejlesztés terén szereztem hozzájárulhatok a projekt sikeréhez. Hálás vagyok a lehetőségért, amit Daeil Kim (Pearl Abyss elnöke) adott nekem”.

Most felmerülhet a kérdés, hogy oké de miért is csatlakozott és mi ez az új projekt? Black Desert Online-al kapcsolatos? Most akkor CS:GO lesz a BDO-ból? Nos nem tudjuk, de valószínűleg hamarosan kiderül.