HírekKiemelt

Csatlakozott a Pearl Abyss csapatához a Counter Strike egyik létrehozója

A legendás Minh Le, vagy ahogy többnyire ismerik Gooseman csatlakozott a Pearl Abyss fejlesztőcsapatához és magával hozta 20 éves játékfejlesztői tapasztalatát is.

Minh Le, vagyis Gooseman volt az, aki 1999-ben társ-alkotója volt egy a Half Life nevű játékhoz létrehozott modnak, ami egyszerűen csak a Counter Strike nevet kapta. Most így lassan 20 évvel később gondolom senkinek nem kell bemutatni a Counter Strike-ot.

Csatlakozott a Pearl Abyss csapatához a Counter Strike egyik létrehozója
kép forrása: wikipedia

A kanadai Minh Le a világ egyik legjobb programozója, aki 1999-ben a legnagyobb szeletet vágta ki a Counter Strike programozásának és modellezésének folyamatából. És mint azóta már tudjuk, ami csak egy egyszerű Half Life moddal indult, az ma már a történelem egyik legnagyobb eSport játékának számít (a történet egy része ismerős lehet). Akkoriban a Counter Strike olyan népszerű lett, hogy a Valve felvásárolta a játék jogait és az alkotóknak pedig felajánlották, hogy folytassák a munkájukat a játékon.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen tehetséges cég részese lehetek. Amikor először láttam a Black Desert Online-t egyszerűen lenyűgözött a grafikája.” – Mondta Le, majd hozzátette: “Jelenleg egy új projekten dolgozom és remélem, hogy 20 éves tapasztalatommal, amit játékfejlesztés terén szereztem hozzájárulhatok a projekt sikeréhez. Hálás vagyok a lehetőségért, amit Daeil Kim (Pearl Abyss elnöke) adott nekem”.

Most felmerülhet a kérdés, hogy oké de miért is csatlakozott és mi ez az új projekt? Black Desert Online-al kapcsolatos? Most akkor CS:GO lesz a BDO-ból? Nos nem tudjuk, de valószínűleg hamarosan kiderül.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár