Conan Exiles – Mire is számíthatunk az éles induláskor?

Ahogy közeledik az idő, amikor a Conan Exiles elhagyja a korai hozzáférés rögös útját, a Funcom-nál úgy gondolták, hogy összeröffentenek egy kis összefoglalót a várható tartalommal kapcsolatban.

Conan Exiles - Mire is számíthatunk az éles induláskor?

A fejlesztőcsapat nagy izgalommal áll a dolgok elé, és megpróbálják meggyőzni a játékosokat, hogy a játék készen áll a május 8-i végleges indulásra. Mivel már csak három hónap választ el minket a nagy naptól, elérkezettnek érezték az időt arra, hogy kicsit beleássák magukat a részletekbe. Az elmúlt néhány hónap során komoly döntéseket kellett hozniuk azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a játék indulásakor. A játék minden aspektusán végigmennek, beleértve a még fejlesztés alatt állókat is, hogy egy sor kritérium alapján kiértékeljék azokat.

Jelenleg egy olyan ponton tartanak, hogy képesek beleállni a dologba és elmondani, hogy mi vár majd minket a játék indulásakor.

Kezdésnek rögtön kapunk két új biomot, egy mocsarasat és egy vulkanikusat. Ennek köszönhetően a játék indulásakor a Conan Exiles világa kétszer akkora lesz, mint mikor a korai hozzáférés elindult. Május 8-tól a játékosok teljes hozzáférést kapnak az új területekhez, a teljesen új szörnyekhez, az új receptekhez, fegyverekhez és páncélokhoz, építési alapanyagokhoz és sok máshoz.

Conan Exiles - Mire is számíthatunk az éles induláskor?

Harcrendszer

Amikor tavaly a közösséget megkérdezték, hogy min kéne a leginkább dolgozni, akkor egyértelműen a harcrendszerre esett a választása a játékostábornak. Így ez lett a csapat első számi prioritása. Az hogy ez mennyire sikerült eddig, azt mindenki döntse el maga.

Az biztos, hogy a harcrendszer egy teljes átalakításon esett át. Minden megváltozott. Sokkal élvezetesebb lett a harc és egy új HUD-ot is köszönthetünk a számos egyéb fejlesztés mellett, amit a felhasználói felület kapott. Elmondásuk alapján ezen továbbra is dolgozni fognak a visszajelzések alapján.

Purge

Itt van még nekünk a Purge, ami eredetileg egy NPC hadsereget jelentett, ami a játékosokra támadt úton útfélen. Úgy döntöttek azonban, hogy az ezzel foglalkozó csapatnak több időt kell ennek a tartalomnak az optimalizálásán dolgoznia, ezért visszavonták ezt a funkciót, hogy a hamvaiból valami jobb támadhasson fel.

A játék indulása után látni fogjuk, ahogy mindenféle lények és NPC-k támadják meg a bázisunk, még akkor is ha nem vagyunk online. Ezért erre fel kell készülnünk és mindenféle csapdát, falat, thrallokat és egyéb védelmi eszközöket bevetnünk ellenük. Lehet, hogy csak egy magányos hiéna lesz az ami kint motoszkál a falnál, de az is lehet, hogy épp egy sereg bontja le odakint a falakat. A Purge mechanika minden hivatalos szerveren aktív lesz, a privát szervereken pedig az adminok dönthetik el, hogy ki vagy bekapcsolják.

Farming

Farmolgathatunk is kedvünkre, azonban a növények termesztéséhez gondoskodnunk kell a vetőmagok beszerzéséről. A magokat a növényekből lehet kinyerni Sickle használatával. Ez után a Planter-be lehet elhelyezni, hogy egy idő után termést is hozzon számunkra. Minden vetőmag összesen 10 termést hozhat, kivéve bizonyos speciális növényeket. Műtrágya segítségét is bevethetjük, amit a Compost Heap segítségével állíthatunk elő. Bizonyos növényekhez speciális, igen erős műtrágya szükséges, aminek az előállításához speciális anyagokkal kell megtömnünk a Compost Heap-et.

Conan Exiles - Mire is számíthatunk az éles induláskor?

Új vallás

Egy teljesen új vallás is bekerül a játékba egy vadi új avatárral, Derketo! Ő egy kettős természetű istennő, akit Stygia-ban imádtak, mint a vágy és a termékenység istennőjét. Ő egyszerre szörnyű és gyönyörű.

Ez a kiegészítés egy teljesen új vallási utat képvisel, háromféle oltárral és különleges alapanyagokkal és tárgyakkal, amelyeket csak akkor érhetünk el, ha Derketo-t követjük. Erről részleteket csak akkor mondanak, ha már közelebb állunk az induláshoz.

Harci máz

A harci festés elérhető lesz az indulásnál. A Feats ablakon keresztül ismerkedhetünk majd meg velük, ahogy a receptekkel is. Harci festést Papyrus segítségével gyárthatunk, ami egy különleges mintát hoz létre, amit ezek után a karakterünkre tudunk alkalmazni.

Három féle harci festés létezik. Az egyik tisztán vizuális, 7 különböző kulturális stílus és mintázat alkalmazható általa. A másik fajta +3 bónuszt ad az egyik attribútumunknak. A harmadik fajta festés nagyjából egy hétig tart ki valós időben, de a statok amiket megnövel, nagyjából egy óra múlva eltűnnek.

Conan Exiles - Mire is számíthatunk az éles induláskor?

Gyors utazás

Tudták a fejlesztők, hogy sokan vágynak egy kis gyors utazásra, ezért adtak nekünk erre is lehetőséget. A világ minden táján vannak elszórva obeliskek, amik között lehetséges lesz a gyors utazás.

Conan Exiles - Mire is számíthatunk az éles induláskor?

Perk rendszer

Az új perkek értelmes választási lehetőségek elé állítanak minket azzal kapcsolatban, hogyan is kel egy szerepjátékot játszani. Ahogy a képességeinkre osztjuk a pontokat, úgy aktiválódnak a perkek is.

Hajlik a karaktered a kannibalizmus felé? Akkor minél többet fektessünk a Survival ágba , hogy megkapjuk a “Raw and Bloody” perket, ami lehetővé teszi, hogy a nyers húst mindenféle kellemetlen mellékhatástól mentesen fogyaszthassuk.

Esetleg inkább a fürge harcos irányába mennél? Akkor az Agility ág a jó választás, amin keresztül elérhetővé válik az “Extended Leap” perk, aminek hála mindenféle akrobatikus mutatványra leszünk képesek.

Conan Exiles - Mire is számíthatunk az éles induláskor?

Vannak olyan tartalmak is, amik a fentiekben nincsenek felsorolva, viszont érkezni fognak az éles indulással. Ilyen például a továbbfejlesztett utazási felület, rengeteg új bútor és egyéb lerakható tárgyak, új épületdarabok és eldobható csalik, amelyek vonzzák a szörnyeket, hogy aztán levadászhassuk azokat.

Vannak olyan tartalmak is, amik nem lesznek elérhetőek az indulásnál.

  • Mountok és petek
  • Sorcery
  • Settlement rendszer

Összegzésként pedig megjegyzik, hogy a korai hozzáférés eddigi 12 hónapja alatt 32 nagy frissítést mutattak be a játékhoz, amelyek számos új funkciót és tartalmat hoztak magukkal. Ezen tartalmak között voltak zsákutcák is, de szerencsére a nagyobb részük inkább a játék javára vált.