Conan Exiles – Az éles indulás előtti utolsó simítások

A Funcom a Conan Exiles korai hozzáférésének az utolsó szakaszába lépett, de továbbra is figyelik a hibákat és az összeomlásokat, aminek egyik oka az, hogy játék verziók, amelyek az indulásik még futnak majd a szervereken, eltérőek lehetnek.

Az összeomlások miatt nem kell aggódni, ugyanis az éles indulásig előfordulhatnak, viszont ezekről minden esetben automatikusan értesülnek is a fejlesztők, így kielemezhetik és csoportosíthatják a problémák okát. Erről kiadtak egy grafikont is, amelyen látható, hogy viszonylag kevés hiba okozza az összeomlásokat. A grafikonon látható első öt problémát akarják az éles indulásig kizárni.

Conan Exiles - Az éles indulás előtti utolsó simítások

Az elsődleges visszajelzési forrásuk az új hivatalos fórum, de a subreddit-ről is gyűjtenek be információkat, valamint a Facebook-ról, a Twitter-ről és a nem hivatalos Discord-ról is.

Arra is felhívják a figyelmünk, hogy az éles indulásra minden szerveren wipe lesz, ami azt jelenti, hogy mindent törölni fognak és egy teljesen tiszta adatbázissal indul majd el az éles játék. Ezt azért teszik, hogy minden új vagy visszatérő játékos egyenlő esélyekkel indulhasson, továbbá segít nekik a későbbi hibák könnyebb felderítésében is.

És amúgy hogy áll a játék?

December óta több száz új fegyvert és páncélt adtak hozzá a játékhoz és megváltoztatták azt is, hogyan férhetünk hozzá ezekhez. A páncéldarabok bónuszokat is adnak a tulajdonságainkhoz és általuk nagyobb lehetőségünk van olyan karaktert felépíteni, amilyet szeretnénk. Különleges Legendary páncélokat is meg lehet szerezni, és Legendary fegyvereket is találhatunk az Exiled területen.

Az építési rendszer is bővült számtalan építési elemmel, amely lehetővé teszi, hogy sokkal kreatívabbak lehessünk, amikor létrehozzuk erődjeink, vagy kastélyaink. Miután a mocsári biom megnyílik, akár a magas fákra is építkezhetünk.

Conan Exiles - Az éles indulás előtti utolsó simítások

Ha a PvE a te világod, akkor is örülhetsz, hiszen még több dungeon-t adtak hozzá a játékhoz és speciális World Boss-okat, amelyek nagyobb és erősebb változatai a hagyományos ellenségeknek és megfelelő kihívást jelentenek a kihívásra éhező játékosoknak.

November óta új funkciók is érkeztek a játékba. A játékosok már tudnak gyors-utazást végrehajtani kijelölt pontok között egy építhető tárgy a Map Room segítségével. A Map Room receptjét az Exiled területén találhatjuk meg a múlt romjai között. Újraalkották a harci rendszert is, így most még brutálisabb és taktikusabb lett. Minden fegyver különálló és saját erősségekkel és gyengeségekkel rendelkezik. Hozzáadták a játékhoz a gazdálkodást is, hogy olyan növényeket termeszthessünk, amelyek később jól jöhetnek a gyártási folyamatban.

És végül hozzáadták a ‘The Purge’-ot is, lezárva a PvE hurkot a játékosok számára. Amikor a Purge elkezdődik, akkor az ellenséges NPC-k elkezdik megrohanni a bázisunkat és megsemmisítik, amit csak tudnak. Minden erőnkre szükségünk lesz, hogy legyőzzük a támadókat és kiűzzük őket a területünkről.

Conan Exiles - Az éles indulás előtti utolsó simítások

Az egyetlen dolog, ami ezekben a mostani verziókban még nincs benne, az a Swamp és a Volcano biom. Ezeknek még némi csiszolásra van szüksége, hogy elindulhassanak.