Chronicles of ElyriaHírekKiemeltMMORPG

Chronicles of Elyria – Elbocsátások a Soulbound Studios csapatánál

Megkezdhetjük az aggódást?

Felreppent a pletyka, miszerint a Chronicles of Elyria-t fejlesztő Soulbound Studios csapatából elbocsátottak néhány embert. Ez aggodalomra adott okot a játékosok körében, de a csapat hamar elejét vette a találgatásoknak egy közleményben.

Chronicles of Elyria - Elbocsátások a Soulbound Studios csapatánál

A Soulbound Studios egy közösségközpontú fejlesztői csapat. A játékosok visszajelzéseire támaszkodva haladnak a játék fejlesztésével. Az MMORPG fogalmának újradefiniálásának érdekében, hogy gyorsan haladjanak a játékkal elkezdtek kiadókkal és befektetőkkel tárgyalni a tavalyi évben. Pontosan tudták, hogy az így szerzett pénzzel gyorsabban kiadhatják a játékot, mint azt korábban bejelentették. Azonban mire 2017 végére értek világossá vált számukra, hogy a kiadók és a befektetők nem kívánnak kockázatot vállalni egy olyan innovatív játékban mint a Chronicles of Elyria anélkül, hogy gyökeres változásokat ne akarnának végrehajtani, ami merőben ellenkezett volna a fejlesztőcsapat elképzeléseivel. Ezek a különböző mikrótranzakciós rendszereket, loot crate-eket és egyéb nyalánkságokat akarták a játékélmény fölé helyezni. Ezek nem tartoznak  a fejlesztőcsapat jövőképébe, így nem adták be a derekukat.

Azonban 2016-ról 2017-re közel megduplázódott a csapatuk, ami hosszútávú támogatások nélkül nem fenntartható. Így a kiadásaikat az online áruházukból befolyt összegekhez igazították, ami sajnos azt eredményezte, hogy néhány csapattagtól meg kellett válniuk, hogy fenntarthassák a fejlesztést.

Elmondásuk alapján jelenleg képesek finanszírozni a Soulbound Studios működését és a játék fejlesztését is anélkül, hogy szükség lenne egy kiadó vagy befektető anyagi támogatására. Továbbra is folytatni fogják a közösségi finanszírozás nyújtotta lehetőségeket, hogy fenntarthassák a játék kreatív irányítását és végül kiadhassák a Chronicles of Elyria-t.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár