Chronicles of Elyria – Elbocsátások a Soulbound Studios csapatánál

Felreppent a pletyka, miszerint a Chronicles of Elyria-t fejlesztő Soulbound Studios csapatából elbocsátottak néhány embert. Ez aggodalomra adott okot a játékosok körében, de a csapat hamar elejét vette a találgatásoknak egy közleményben.

Chronicles of Elyria - Elbocsátások a Soulbound Studios csapatánál

A Soulbound Studios egy közösségközpontú fejlesztői csapat. A játékosok visszajelzéseire támaszkodva haladnak a játék fejlesztésével. Az MMORPG fogalmának újradefiniálásának érdekében, hogy gyorsan haladjanak a játékkal elkezdtek kiadókkal és befektetőkkel tárgyalni a tavalyi évben. Pontosan tudták, hogy az így szerzett pénzzel gyorsabban kiadhatják a játékot, mint azt korábban bejelentették. Azonban mire 2017 végére értek világossá vált számukra, hogy a kiadók és a befektetők nem kívánnak kockázatot vállalni egy olyan innovatív játékban mint a Chronicles of Elyria anélkül, hogy gyökeres változásokat ne akarnának végrehajtani, ami merőben ellenkezett volna a fejlesztőcsapat elképzeléseivel. Ezek a különböző mikrótranzakciós rendszereket, loot crate-eket és egyéb nyalánkságokat akarták a játékélmény fölé helyezni. Ezek nem tartoznak  a fejlesztőcsapat jövőképébe, így nem adták be a derekukat.

Azonban 2016-ról 2017-re közel megduplázódott a csapatuk, ami hosszútávú támogatások nélkül nem fenntartható. Így a kiadásaikat az online áruházukból befolyt összegekhez igazították, ami sajnos azt eredményezte, hogy néhány csapattagtól meg kellett válniuk, hogy fenntarthassák a fejlesztést.

Elmondásuk alapján jelenleg képesek finanszírozni a Soulbound Studios működését és a játék fejlesztését is anélkül, hogy szükség lenne egy kiadó vagy befektető anyagi támogatására. Továbbra is folytatni fogják a közösségi finanszírozás nyújtotta lehetőségeket, hogy fenntarthassák a játék kreatív irányítását és végül kiadhassák a Chronicles of Elyria-t.