Cabal 2 – Nyugodj békében!

Lassan minden hétre jut egy szomorú hír az MMORPG-k világából. Ezen a héten a Cabal 2-t futtató PlayThisGame jelentette be, hogy sajnálatos módon az elkövetkező hónapokban véget ér a Cabal 2 és bezárnak a szerverek.

Cabal 2 - Nyugodj békében!

A kiadó köszöni a közösség eddigi támogatását, de sajnos a játék elért egy olyan pontra, ahol már nem fenntartható tovább. Így könnyes szemmel vesznek búcsút a játéktól, az eCoin-t megszüntetik és a szerverek leállításával kapcsolatos információkat hamarosan megosztják a játékosokkal.

A Cabal első része egész sikeresnek mondható volt, bár elég hamar átálltak a free-to-play modellre ők is a megjelenést követően. Akkoriban igen nagy magyar játékosállománya volt a játéknak, de ahogy múltak az évek, az idő vasfoga nem hagyta érintetlenül a Cabal-t sem. Amikor felreppentek az első hírek, hogy készül a második rész, akkor elég sokan felültek a hype vonatra, de a játék csak nem akart nyugaton is megjelenni. Mire pedig elért hozzánk, talán már késő is volt. Sajnos a grafikai fejlődés az első részhez képest látványos volt, de önmagában sajnos nem ért semmit. A játékmenet sem tudott annyit és olyan szinten nyújtani, amivel megtarthatta volna a játékosait. Igazából már a megjelenést követően borítékolható volt, hogy nem fogja sokáig húzni a játék, habár én személy szerint nem tippeltem volna még ennyi időt sem neki. Kicsit olyan érzésem volt, mikor a Cabal 2-vel játszottam, mint amikor az Archlord 2 került elém. Bár az egy sokkal rosszabb emlék az életemben a Cabal 2-nél. Egy biztos az első rész hangulatát nem tudta visszaadni, az pedig amit adott az nem sok mindenre volt elég. Mindenesetre nem lennék meglepve, ha hamarosan viszont láthatnánk egy másik kiadó által a játékot. Majd kiderül.