Bréking! Sok a csaló a Tera-ban a Gameforge szerint (is)!

A Gameforge a mai napon kiadott egy közleményt, miszerint az utóbbi néhány hétben megfigyelték, hogy a Tera Pvp és PvE tartalmában is elszaporodtak a különféle előnyökkel járó visszaélések.

Bréking! Sok a csaló a Tera-ban a Gameforge szerint (is)!

A közlemény szerint, mivel egyre több játékosra van negatív hatással ez a folyamat, ezért kénytelenek lépni az ügyben. Innentől kezdve szigorúbb intézkedéseket kívánnak tenni, azok ellen, akik nem megengedett eszközökkel próbálják saját játékukat eredményesebbé tenni. Kiemelik továbbá, hogy nem fognak változtatni a meglévő nézeteiken az ilyen eszközök használói iránt, de meg vannak róla győződve, hogy szigorúbb csalásellenes lépésekre van szükség annak érdekében, hogy a TERA élvezetes játék maradhasson mindenki számára. Mindenkitől bocsánatot kérnek, akik az elmúlt időszakban tapasztalható csalások miatt kellemetlenségeket szenvedtek el és biztosítanak minket afelől, hogy az egész TERA-csapat a fejlesztőkkel együttműködve folyamatosan dolgozik a problémák orvoslásán.

Ennyit a hivatalos szövegből. Azért csak felmerül a kérdés, hogy miért most? Ha gonosz lennék persze úgy kérdezném, hogy az elmúlt lassan 7 évben mióta a TERA a piacon van mit tettek az ügy érdekében. De persze nem vagyok gonosz, így csak az elmúlt Gameforge-os éveket nézem. Eddig mit tettek? Persze ez csak költői kérdés nem kell rá válaszolni. Mindannyian tudjuk. Pontosan ismerjük a Gameforge reakcióit a csalókra. Szánom bánom egy-két ban aztán minden folytatódik tovább. És akkor a néhány euróért visszavásárolt account-okról még nem is esett szó. Persze tudom én, hogy a csalókat nem lehet 100%-ban kitakarítani egyik játékból sem. De legalább van ahol megpróbálják.

Nektek mi a véleményetek a témáról? Sűrűn találkoztok csalókkal? Vagy köztetek is akad? Milyen vélt vagy valós csalásokkal találkoztatok már a játékban? Kíváncsian várjuk a véleményeteket!