Breakaway – Alfa fázisban egy újabb lövölde

Az Amazon Game Studios gondozásában cseperedő Breakaway egy újabb csapat alapú lövöldözős játék lesz. A műfajban talán az Overwatch-hoz vagy a Paladins-hoz tudnám hasonlítani, némi Rocket League beütéssel. Itt is nagy hangsúly van a csapatjátékon, és minden kaszt egyedi képességekkel rendelkezik. Ezúttal viszont a Breakaway célja nem a pont foglalás, bázis rombolás vagy objektum kísérés lesz, hanem egy ereklyét kell “bezsákolni” az ellenfél kosarába.

A kosárlabda sportágra hajazó Breakaway-ban csapatonként négy játékos küzd egymással a pontszerzésért, amire 4 perce van a játékosoknak. Amennyiben a 4 perc alatt nem sikerült bevinni az ereklyét, akkor az idő lejártával az bukja el a kört, akinek a térfelén van a labda.

Breakaway - Alfa fázisban egy újabb lövölde

Láttunk már hasonlót például az Unreal Tournament 2004-es Boming Run módjában, de ez a mai felhozatalok mellett még is csak rendhagyónak számít. A játék jelenleg alfázik, amire bárkinek lehetősége van jelentkezni, és jó eséllyel kipróbálhatja a játékot.

Breakaway - Alfa fázisban egy újabb lövölde

A Breakaway még alig lépett be a “publikus” tesztelésbe, de máris eSport-al próbálkozik az Amazon Game Studios. Június 26-án összecsap az Echo Fox és a Rogue csapata, természetesen Twitch-en. A mérkőzés érdekessége, hogy egy csatahajón zajlik majd (mármint valóban onnan lesz közvetítve real life), és rengeteg nyereményjátékot ígérnek a mérvadó mérkőzés közben.