Bless Online – Royal küldetések és Basel Gorge

Ahogy azt már korábban közölte a Neowiz, július 4-én érkeznek a Royal küldetések és a Basel Gorge. Ma megtudhatunk róluk valamivel több infót.

Bless Online - Royal küldetések és Basel Gorge

A Royal küldetések egy új napi küldetés sorozat lesz, amelyet minden 45-ös szintet elért játékos számára elérhető lesz a játékban. A játékosok képesek lesznek felvenni ezeket a küldetéseket a játék világának számos pontján. A világtérképen lila ikonok jelölik majd ezeket a helyeket. Naponta összesen 15 Royal küldetést lehet végrehajtani, amit érdemes is lesz megtenni, hiszen ezek a küldetések több és jobb jutalommal kecsegtetnek, mint a hagyományos küldetések. Nemcsak hogy a Royal küldetéseknek magasabb arany jutalma van, mint egy normál küldetésnek, de minden ötödik Royal küldetés után további jutalmat kapunk.

  • 5 Royal küldetés végrehajtása után – [Luxury] Royal Box × 1
  • 10 Royal küldetés végrehajtása után – [Rare] Royal Box × 1
  • 15 Royal küldetés végrehajtása után – [Hero] Royal Box × 1

A legnagyobb ládikó a [Hero] Royal Box kinyitása során kis eséllyel ritka peteket és mountokat is kaphatunk.

Ami pedig Basel Gorge-ot illeti, maga lesz a Hieron és Union oldal közti konfliktus középpontja. Ide a belépést 45 szint felett és partiban ajánlják. Basel Gorge számos játékelemet hordoz magában, amit a résztvevők ki is élvezhetnek. Két fő célja van a két egymás ellen versengő frakciónak: a három semleges bázis feletti ellenőrzés és a különféle boss-ok megölése Basel Gorge területén.

A semleges bázisok elfoglalásával a játékosok több combat pontot kaphatnak, mint a nyílt világú területek többi zónájában. A semleges bázisok feletti ellenőrzés minden Basel Gorge területén lévő frakciótagnak “Gorge Occupier” buffot ad. Ez a buff háromszor stackelhető, minden stacket egy-egy elfoglalt bázis után kaphatjuk. Minden egyes buff 7%-al növeli a mozgási sebességet és 50%-al több combat pontot ad a megölt játékosok után, így a Basel Gorge-ban a frakció PvP-vel extra jutalom is jár.

Bless Online - Royal küldetések és Basel Gorge

Mindazonáltal nem árt szem előtt tartani a bázisokat. Ha egy bázis elfoglalásra kerül, akkor csak húsz percig tartozik majd egy-egy frakcióhoz, majd visszaáll az eredeti semleges formájára és ismét lehet elfoglalni.

Basel Gorge-ban különböző teleportok és éledési pontok vannak minden egyes frakció számára a térképen. A bossok megjelenési pontjai a terület közepén találhatóak és egyes példányokhoz könnyebb eljutni, míg másokhoz nehezebb. Ezek a bossok sokkal nehezebbek, mint a Bless világában oly elterjedt elite mobok. A bossoknak három fajtája van, amelyeket a respawn idejük és a megjelenési pontjuk véletlenszerűsége határoz meg. ‘Sak the Hobgoblin‘ és ‘Murderous Rover Skyeeli‘ a leggyakoribbak, rövid újraéledési idővel és kiszámítható helyeken jelennek meg a térképen. Ensanguined Ursuta és Giant Malefic Blob valamivel hosszabb respawn idővel rendelkezik és a hét lehetséges hely egyikén jelenik meg valahol a térképen. Utoljára, de nem utolsó sorban pedig Spider Queen Akasys, aki Basel Gorge egyik legnagyobb kihívása is egyben elég hosszú respawn idővel bír és a hét lehetséges pont egyikén jelenik meg.

Bless Online - Royal küldetések és Basel Gorge

Basel Gorge-ban a loot máshogy működik, mint a Bless más területein. Az egyes bossok elleni küzdelemben számít az, hogy ki mennyire járult hozzá a harchoz. Minél több játékos vesz részt a harcban, annál több combat pont jár a végén. Ne felejtsük el azt sem, hogy Basel Gorge-ban az ellenséges frakciók folyamatosan versenyeznek egy-egy boss megöléséért.

Sokféleképpen lehet élvezni az új Basel Gorge-ot. Választhatunk, hogy harcolunk a bossok ellen, vagy a bázisokat foglaljuk el a buffokért és persze ölhetjük az ellenséges frakció tagjait is, de akár kombinálhatjuk is ezt a három tevékenységet kedvünk szerint.