Bless Online – Rebuild Project Információk 4. rész

Elérkeztünk a negyedik naphoz és egyúttal a negyedik kategória bemutatásához a Bless Online új Rebuild Project-ben. Ez pedig a pet/mount rendszer. Az előző részt itt találjátok.

A Bless Online egyik legfontosabb eleme, hogy több száz szörnyet tudsz befogni a játékban hátasodnak, háziállatnak vagy szolgának. Ez egy valóban szórakoztató eleme volt a játéknak. Azonban eléggé kényelmetlen volt a kezelőfelület, és a fejlesztési folyamat is elég unalmas volt és sok időt vett igénybe.

A Rebuild Projectben megváltozik a teljes fejlesztési rendszere a kedvenceinknek. Ahogy a fejlődéssel kapcsolatos korábbi részben is felmerült, csökkentik a fejlődéssel járó unalmat és motiválatlanságot. Például a hátasunk már attól is fejlődik ha előhívjuk. Az új rendszerben a kedvencek négy kategóriába kerültek, Luxury -> Rare -> Hero -> Legendary. Minden kategóriának van egy maximális szintje. A jó hír, hogy a továbbfejlesztés sikerességének nagyobb az esélye, mint korábban.

Hozzáadásra került a Fatigue (fáradtság) érték is a kedvencekhez, ami leidézésnél és skill használatnál csökken. Ezt különleges tárgyakkal van lehetőségünk visszatölteni.

Bless Online - Rebuild Project Információk 4. rész

Az alap értékei minden kedvencnek ugyanazok lesznek, ezért nem lesz többet szükség arra, hogy addig fogjunk be valamit amíg a megfelelő értékeket meg nem kapjuk amit akarunk. Minden újabb kategória elérésével új skill-t kap a kedvencünk, így összesen három skill-ünk lehet velük. A kapott skillek függnek az adott kedvenc kategóriájától is és egy tárgy segítségével bármikor megváltoztathatjuk azokat. Új tárgyak kerültek hozzáadásra amik a fejlődés gyorsaságát vagy a továbbfejlesztés esélyének növelését hivatottak szolgálni. Mindezek mellett lehetőségünk van különböző kosztümökkel is ellátni kedvenceink.

Továbbfejlesztették a kedvencek UI felületét is. Itt az átláthatóságon volt a szempont. Most már egyből láthatjuk a szintjüket, a fatigue értéküket és a képességeiket. Korábban azt is nehéz volt megkülönböztetni, hogy melyik kategóriába tartozik az éppen edzeni próbált kedvenc. Hátas, kisállat, vagy szolga. Hála az új kategorizáltságnak, most már ezzel sem lesz probléma.

Bless Online - Rebuild Project Információk 4. rész

A hátasoknál ezentúl külső megjelenésnél is látszani fog, hogy kinek milyen kategóriájú hátasa van (Luxury , Rare, Hero, Legendary). Erre eddig nem volt lehetőség. Most már minden kategóriánál egy új effektet kap majd a hátasunk.

Bless Online - Rebuild Project Információk 4. rész

Bless Online - Rebuild Project Információk 4. rész

Ezentúl még több legendary kedvenc lesz elérhető frissítéseknél és event-ekből. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a legendary hátasok nem csak külsőségekben különböznek, hanem képességekben is. A régóta várt “auto-routing”-ot is csak legendary kategóriájú hátassal érhetjük el.

Átdolgozták a befogási mini játékot is. Amiből már több verzió is rendelkezésre áll. A befogáshoz szükséges Trainer tekercset már nem lehet többé megvásárolni NPC-nél, hanem le kell gyártani. Mivel a korai szinteken ez kicsit bonyolultabb lehet, ezért az elején küldetések is adnak néhányat.

Bless Online - Rebuild Project Információk 4. rész

Már van Training level is, aminek fejlesztésével még egyszerűbbé válik a befogás és egyszerűbbé tehetőek a mini-game-ek.

Lehetőségünk van a már nem használt vagy kedvelt kedvenceinket eladni. Ehhez egy “Seal Bin” nevű tárgyra lesz szükségünk, aminek segítségével eladhatóvá tehetjük kedvencünket. Továbbá különböző kosztümökkel is elláthatjuk azokat a kedvenceinket, akiknek külseje nem igazán nyerte el a tetszésünk.

Egyre szimpatikusabbak a Bless Online újdonságai, reméljük a holnapi adag is hasonlóan izgalmas lesz.