Bless Online – Neowiz interjú az Item Shop tartalmáról, a PvP potiról és sok másról

Az MMORPG.com készített egy interjút a Neowiz csapatával, amiből megtudhatunk jó néhány részletet a Bless Online item shop tartalmával és a prémium tagsággal kapcsolatban.

Bless Online - Neowiz interjú az Item Shop tartalmáról, a PvP potiról és sok másról

Hány féle bolt van a játékban és miket tartalmaznak?

Neowiz: A játékosok a Lumena vagy az Activity pontjaikból vásárolhatnak a Special Currency Shop-ban

A Lumena az a valuta, amit valódi pénzért vásárolhatnak de a játékon belül is beszerezhető. Lumena segítségével a játékosok a következő elemeket vásárolhatják meg (Nem P2W elemek):

 • Ideiglenes buff, ami növeli a vadászatból származó XP-t 20%-al vagy Csökkenti a mountok és petek energiaszükségletét 20%-al.
 • Kényelmi elemek: Inventory bővítés, Teleport scroll, Halál után effekt eltávolító stb.
 • Kosztümök: Kozmetikai tárgyak, amelyek nem adnak különösebb előnyt

Az Activity pontokat nem lehet valódi pénzért megvásárolni és kizárólag a játékon belül szerezhető be. A játékosok a következő dolgokat vásárolhatják az Activity pontból:

 • Spirit: A spirit viselésével növelhető az Equipment pont
 • Gyártáshoz/fejlesztéshez szükséges alapanyagok
 • Gyártáshoz/fejlesztéshez szükséges másodlagos alapanyagok: Megnöveli a siker valószínűségét gyártás, felszerelés fejlesztés és mount/pet fejlesztése során.
 • Enhancement/Upgrade kockázatcsökkentő tételek: megakadályozza, hogy a tárgy tartóssága, vagy fejlesztési szintje csökkenjen, ha a fejlesztés sikertelen.
 • Kényelmi elemek: Lehetővé teszi a mountok és petek képességeinek megváltoztatását.

Bless Online - Neowiz interjú az Item Shop tartalmáról, a PvP potiról és sok másról

Mit várhatnak a játékosok minden hónapban a prémium előfizetéstől?

Neowiz: Ahelyett, hogy prémium előfizetésnek neveznénk, úgy gondoljuk, hogy pontosabb lenne prémium státusznak hívni. A játékosok egy 30 napos prémium tagságon keresztül 2 kényelmi tárgyat (Pickaxe, Gathering Bag), ideiglenes buffokat és exkluzív mount/pet skineket kaphatnak. Ez a prémium tagság nem ad olyan buffokat, amelyek közvetlenül növelik a karakter értékeit, vagy Equipment pontját. Még nem született döntés a prémium tagságon keresztül beszerezhető elemek, buffok és bőrök frissítési gyakoriságáról.

A Cash Shop-ot úgy említik, hogy csak kényelmi tételek szerepelnek benne: Ezek az elemek magukban foglalják a szintezés könnyítését célzó elemeket? Vannak más, pénzért fellelhető előnyöket nyújtó tárgyak is?

Neowiz: A felhasználók vásárolhatnak a Lumena shop-ban 1 órán át tartó buffokat. Ezek a következő hatásokkal bírnak:

 • A vadászatból származó XP növelése 20%-al.
 • A mountok és petek XP szerzésének növelése 20%-al.
 • A fő/mellék gyártási képességekből szerzett XP 20%-al nő.
 • A Guild XP 20%-al nő

A legtöbb buff adó tárgyat 50 Lumena-ból lehet megvásárolni naponta, amit az Activity pont – Lumena átváltó rendszeren keresztül érhetünk el.

A Buy-to-Play modell mellett lesz egy valutaátváltási rendszer is. Van-e beállított átváltási arány a játékbeli valuta és a Lumena között?

Neowiz: Az átváltási rendszer már rögzítve van. Az Activity pont – Lumena átváltási rendszeren keresztül a játékosok naponta 50 Lumena-t szerezhetnek. A Lumena nem cserélhető Activity pontra.

A nem fizető játékosok is szerezhetnek Activity pontokat a játékban, különféle in-game tartalmak teljesítésével. Ezt felhalmozhatják és a valutaváltó rendszer segítségével ők is hozzájuthatnak Lumena-hoz.

Volt arról szó, hogy a PvP ideiglenesen kikapcsolható lesz egy bájital segítségével és ez a ital korlátozottan lesz használható, viszont elérhető lesz a shop-ban is. Mennyibe kerül és milyen korlátozásokkal számolhatnak a játékosok (például mennyi ideig tart, vagy vannak olyan területek a térképen, ahol nem használható?).

Neowiz: A Bless Online-ban a játékosok bármikor összetalálkozhatnak ellenfelekkel a konfliktus uralta területeken anélkül, hogy RvR vagy PvP tartalmat játszanának épp. Annak ellenére, hogy mi egy igazi csatatéri élményt szeretnénk biztosítani, egyes felhasználók megpróbálják elkerülni a PvP-t. Ennek több oka lehet, például nem elég nagy szintűek, vagy nem elég jó a felszerelésük a többiekéhez képest. Ezt tisztességtelennek érezheti néhány játékos, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a bájitalt a Lumena shop-ba és az NPC árusokhoz is berakjuk (szintezés alatt), hogy elkerülhessék a PvP-t, ha akarják.

A “Peace Declaration” és a “Peace Pledge” tárgyak használatával a játékost nem tudják megtámadni más játékosok és ő sem tud megtámadni másokat az ellenséges frakcióból 10 percig. Így rövid időre el lehet kerülni a PvP-t. Mindkét tárgynak 10 perces CD-je van. A “Peace Declaration”-t olyan karakterek használhatják, amelyek még nem érték el a maximális szintet és könnyen megvehetik aranyért az NPC-től. A “Peace Pledge” minden szinten használható és Lumena-ért vásárolható meg. Ez a két elem nem használható, ha a játékos RvR-en vesz részt.

Bless Online - Neowiz interjú az Item Shop tartalmáról, a PvP potiról és sok másról

A repülő mountokról annyit tudunk, hogy “speciális” mountok, amiket különféle módokon, például PvP-n keresztül szerezhetünk meg. Fogunk látni bármilyen repülő mountot a Cash Shop-ban?

Neowiz: A repülő mountok a Bless Online legértékesebb hátasai, mivel nem rendelkeznek azokkal a korlátokkal mint a hagyományos mountok, ezért hatékonyan alkalmazhatóak RvR tartalmakban. Csak korlátozott számú játékos kaphat repülő mountot, éppen ezért nem található meg a Lumena shop-ban.

Mekkora lesz a költsége a prémium tagságnak?

 • Prémium tagság (30 nap) – 14,99$
 • Prémium tagság (90nap) – 39,99$
 • Prémium tagság (180nap) – 69,99$

Bless Online - Neowiz interjú az Item Shop tartalmáról, a PvP potiról és sok másról

Vannak tervek loot boxok árusítására?

Neowiz: Nem tervezzük olyan loot boxok árusítását, amelyek lehetővé teszik a játékosoknak számára, hogy véletlenszerűen nyerjenek ritka tárgyakat, vagy olyan kulcsokat, amelyekkel loot boxokat lehet kinyitni.

A skill gemek visszaállítása érdekében szükség lesz reset scroll-ra, amit csak az item shop-ban lehet megvenni? Illetve a játékosok képesek lesznek többféle skill kiosztási slotot vásárolni?

Neowiz: A játékosok a Skill Tree Reset Ticket-et és az Extra Tactic Save Ticket-et a Lumena shop-on keresztül vásárolhatják meg. Ahogy korábban említettük a nem-fizető játékosok megtudják majd vásárolni ezeket az Activity Pont – Lumena átváltó rendszeren keresztül.

Az inventory méretét a Cash Shop-on keresztül tudjuk csak növelni, vagy van rá mód a játékon belül is?

Neowiz: Azt tervezzük, hogy a Lumena shop-ban lehet majd vásárolni inventory bővítő jegyet. Mindazonáltal a játék korai szakaszában minden játékosnak biztosítunk elég helyet, hogy ne érezzék magukat feszélyezve.