Bless Online – Neowiz interjú a korai hozzáférésről, wiperól, P2W-ről, szerverekről

Ugye már tudjuk, hogy májusban indul a Bless Online, még ha a Youtube-on előbb is sikerült bejelenteniük, mint a hivatalos csatornákon. A lényeg, hogy májusban indul a korai hozzáférés. Ennek apropóján az elmúlt időszak nem szűkölködött mindenféle interjúkkal a játékkal kapcsolatban. Most is sikerült egyet összehozni.

Bless Online - Neowiz interjú a korai hozzáférésről, wiperól, P2W-ről, szerverekről

Mi a helyzet a korai hozzáféréssel? Tudtok némi infót mondani, hogyan is lesz ez? Lesz wipe a korai hozzáférés után?

Neowiz: A Bless Online korai hozzáférése a Steamen inkább lesz egy soft launch. Nem lesz semmilyen wipe, ha egyszer elindult a játék. Mindent szigorúan figyelünk és gyűjtjük az információkat, hogyan tudjuk tökéletesíteni a játékot a teljes indulásig. Azokat akiket nem vonz a tesztelésre való összpontosítás, továbbra is képesek lesznek játszani, és élvezni a játékot a korai hozzáférés alatt.

A mai bejelentések egyike magában foglalja azt a hírt is, hogy a játék megvásárolható lesz. Ki van zárva, hogy a jövőben a játék előfizetéses vagy VIP modellt fog használni? Más MMO-k már megtették ezt.

Neowiz: Nem feltétlenül! Mi a buy-to-play modellel megyünk, mivel úgy véljük, hogy ez a játék és a játékosok számára is a legjobb lesz. A jövőben, ha úgy érezzük, hogy a játékosok valamilyen előnyhöz jutnak, ami negatívan befolyásolja a játékélményt, akkor ez megfontolható.

A játék rendelkezik cash shop-al is igaz? Mit várhatunk tőle? Például olyasmit, mint a Black Desert Online esetében, hogy nagyon drága tárgyak vannak, amelyek egy része hatással van a játékra? Mi a helyzet a lockbos/lootbox/gachapon elemekkel? Hogyan fogjátok elkerülni a pay-to-win dolgokat a cash shop-ban?

Neowiz: Igen lesz cash shop. Számos tétel lesz, beleértve kozmetikai tárgyakat, háziállatokat, további tárgyakat és különböző boost tárgyak. A pay-to-win-től távol állunk, a cash shop-ban kapható tárgyaknak nincs jelentős hatása a játékra. Nem lesz semmilyen loot box elem kapható.

A jövőbeli tartalmak és kiegészítők ingyenesek lesznek vagy fizetősek?

Ha bármilyen jövőbeli tartalmat felszabadítunk, beleértve olyan dolgokat is, mint fajok és classok, akkor azok teljesen ingyenesek lesznek azoknak a játékosoknak, akik korábban megvették a játékot.

Beszélhetünk a class-okról? Nincs sok információnk a class-okkal kapcsolatban. Látni fogjuk mindazt, amit a koreai változat tartalmaz, vagy bizonyos tartalmak és class-ok vissza lesznek tartva?

A korai hozzáféréssel 5 class lesz hozzáférhető. A Mystic és az Assassin jelenleg átdolgozás alatt van az új harci rendszer részeként, amelyeket a Bless Online Steam verziójához készítettünk. A terveink között szerepel, hogy a végleges kiadás előtt ezt a két class-t is frissítjük.

Mi a helyzet a PvE és PvP szerverekkel?

Nem lesz különálló PvE és PvP szerver, de megértjük, hogy sok játékos nem akar PvP-ben részt venni, amíg nem adottak a saját feltételei. Ezért egy olyan fogyóeszköz áll rendelkezésre, melyet a játékosok in-game vásárolhatnak meg, hogy beaktiválhassák a nem-PvP módot. Ez egészen a szinthatárig fog működni és nincs CD-je. A szinthatár tetején ez az elem továbbra is elérhető marad de csak a cash shop-ból. A későbbi tartalmak nagy része igencsak PvP orientált, szóval reméljük, hogy a játékosok megpróbálják elfogadni a két frakció közötti konfliktust és részt venni benne. Azonban a lehetőség adott, ha mégis inkább el szeretnék kerülni a PvP-t, akkor pénzért vásárolhatnak egy ilyen tárgyat. Továbbá a cash shop-os valutát in-game is van lehetőség gyűjteni.

forrás: massivelyop.com