Bless OnlineHírekInterjúKiemeltMMORPG

Bless Online – Neowiz interjú a korai hozzáférésről, wiperól, P2W-ről, szerverekről

Ugye már tudjuk, hogy májusban indul a Bless Online, még ha a Youtube-on előbb is sikerült bejelenteniük, mint a hivatalos csatornákon. A lényeg, hogy májusban indul a korai hozzáférés. Ennek apropóján az elmúlt időszak nem szűkölködött mindenféle interjúkkal a játékkal kapcsolatban. Most is sikerült egyet összehozni.

Bless Online - Neowiz interjú a korai hozzáférésről, wiperól, P2W-ről, szerverekről

Mi a helyzet a korai hozzáféréssel? Tudtok némi infót mondani, hogyan is lesz ez? Lesz wipe a korai hozzáférés után?

Neowiz: A Bless Online korai hozzáférése a Steamen inkább lesz egy soft launch. Nem lesz semmilyen wipe, ha egyszer elindult a játék. Mindent szigorúan figyelünk és gyűjtjük az információkat, hogyan tudjuk tökéletesíteni a játékot a teljes indulásig. Azokat akiket nem vonz a tesztelésre való összpontosítás, továbbra is képesek lesznek játszani, és élvezni a játékot a korai hozzáférés alatt.

A mai bejelentések egyike magában foglalja azt a hírt is, hogy a játék megvásárolható lesz. Ki van zárva, hogy a jövőben a játék előfizetéses vagy VIP modellt fog használni? Más MMO-k már megtették ezt.

Neowiz: Nem feltétlenül! Mi a buy-to-play modellel megyünk, mivel úgy véljük, hogy ez a játék és a játékosok számára is a legjobb lesz. A jövőben, ha úgy érezzük, hogy a játékosok valamilyen előnyhöz jutnak, ami negatívan befolyásolja a játékélményt, akkor ez megfontolható.

A játék rendelkezik cash shop-al is igaz? Mit várhatunk tőle? Például olyasmit, mint a Black Desert Online esetében, hogy nagyon drága tárgyak vannak, amelyek egy része hatással van a játékra? Mi a helyzet a lockbos/lootbox/gachapon elemekkel? Hogyan fogjátok elkerülni a pay-to-win dolgokat a cash shop-ban?

Neowiz: Igen lesz cash shop. Számos tétel lesz, beleértve kozmetikai tárgyakat, háziállatokat, további tárgyakat és különböző boost tárgyak. A pay-to-win-től távol állunk, a cash shop-ban kapható tárgyaknak nincs jelentős hatása a játékra. Nem lesz semmilyen loot box elem kapható.

A jövőbeli tartalmak és kiegészítők ingyenesek lesznek vagy fizetősek?

Ha bármilyen jövőbeli tartalmat felszabadítunk, beleértve olyan dolgokat is, mint fajok és classok, akkor azok teljesen ingyenesek lesznek azoknak a játékosoknak, akik korábban megvették a játékot.

Beszélhetünk a class-okról? Nincs sok információnk a class-okkal kapcsolatban. Látni fogjuk mindazt, amit a koreai változat tartalmaz, vagy bizonyos tartalmak és class-ok vissza lesznek tartva?

A korai hozzáféréssel 5 class lesz hozzáférhető. A Mystic és az Assassin jelenleg átdolgozás alatt van az új harci rendszer részeként, amelyeket a Bless Online Steam verziójához készítettünk. A terveink között szerepel, hogy a végleges kiadás előtt ezt a két class-t is frissítjük.

Mi a helyzet a PvE és PvP szerverekkel?

Nem lesz különálló PvE és PvP szerver, de megértjük, hogy sok játékos nem akar PvP-ben részt venni, amíg nem adottak a saját feltételei. Ezért egy olyan fogyóeszköz áll rendelkezésre, melyet a játékosok in-game vásárolhatnak meg, hogy beaktiválhassák a nem-PvP módot. Ez egészen a szinthatárig fog működni és nincs CD-je. A szinthatár tetején ez az elem továbbra is elérhető marad de csak a cash shop-ból. A későbbi tartalmak nagy része igencsak PvP orientált, szóval reméljük, hogy a játékosok megpróbálják elfogadni a két frakció közötti konfliktust és részt venni benne. Azonban a lehetőség adott, ha mégis inkább el szeretnék kerülni a PvP-t, akkor pénzért vásárolhatnak egy ilyen tárgyat. Továbbá a cash shop-os valutát in-game is van lehetőség gyűjteni.

forrás: massivelyop.com

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár