Bless Online – Már tudjuk a szerverösszevás pontos dátumát és menetét

Ahogy a korábbi produceri levélből megtudhattuk, július végén szerver-összevonások lesznek a Bless Online-ban. A mai napon megtudtuk a pontos dátumát is, illetve az összevonás menetét és sok további felmerülő kérdésre is választ kaptunk.

Bless Online - Már tudjuk a szerverösszevás pontos dátumát és menetét

Az összevonás Július 24-re van belőve és érinti az amerikai és az európai szervereket is. A jelenlegi európai szerverekből összesen kettő darab marad a folyamat végére, ami teljesen elfogadható a jelenlegi játékosszám fényében.

Az EU szerverek közül a Physis/KuatRan párost összevonják egy új szerverre, aminek neve Bacillas lesz. A Daimon/Ventus/Ermekis/Baraka/Melacazeus szervereket pedig szintén egy új szerverre Iriaphos-ra vonják össze. Az összevonás természetesen minden karaktert érint, amelyek Július 24-e előtt készültek.

A karakterek teljes biztonságban kerülnek át az új szerverekere, azonban ha vannak frakcióütközések (tehát ha egy játékosnak a Hieron és az Union oldalon is vannak karakterei), vagy ha a karakter helyek mennyisége nem elegendő, akkor néhány karakter deaktiválásra kerülhet az alábbi prioritások szerint.

Mi történik akkor, ha különböző frakciókban származó karaktereink vannak?

Mivel a Bless frakció alapú, ezért a játékosok nem képesek ugyanazon a szerveren létrehozni Hieron és Union karaktereket. Ezért ha valakinek különböző szervereken van különböző frakcióhoz tartozó karaktere, akkor csak az egyik frakció karaktere kerül át az új szerverre, míg a másik frakcióé deaktiválódik. A deaktiválás nem jelenti azt, hogy a karakter információk törlésre kerülnek. A Neowiz továbbra is tárolja a karakter adatait és előfordulhat, hogy kérésre aktiválhatják, illetve helyreállíthatják. Nézzük a prioritásokat ezzel kapcsolatban, hogy melyik oldal karakterei maradhatnak meg.

 1. Klán vezető karakterek
 2. Magasabb szintű karakterek
 3. A legutóbb használt karakter

Ha egy account rendelkezik olyan karakterrel valamelyik frakció oldalán, amely klánvezető szerepet tölt be, akkor elsődlegesen ez a karakter marad majd meg. Ha nincs klánvezér karakter, akkor a következő prioritás szint a karakter szintje lesz. Itt a legmagasabb szintű karakter nyeri a menetet. Ha egyik sem stimmel, akkor marad a legutóbb játszott karakter. A megőrizni kívánt frakciót a fenti szabályok szerint kell eldönteni. Célszerű kitörölni a nem használt, ellenséges frakció oldalán lévő karaktert, biztos, ami biztos alapon.

Mi a helyzet akkor, ha több karakterem van, mint amennyi elférhet?

Minden account-hoz legalább 4 karakter slot tartozik, amit 6-ig tudunk bővíteni. Ha egy account-on több mint 6 karakterünk van, mivel több szerverre is csináltunk mondjuk 4-4 karaktert, akkor az alábbi szabályok lesznek érvényben az összevonás során.

 1. Klán vezető karakterek
 2. Magasabb szintű karakterek
 3. Legutóbb használt karakterek

Például ha egy játékos nem vásárolt extra karakterhelyeket a szerveren és csak 4 slot áll rendelkezésére. Ennek eredményeképp csak a fenti prioritások szem előtt tartásával összesen 4 karakter kerül át az új szerverre. A 4 karakteren kívül minden más karakter deaktiválva lesz. Ha kevesebb karakterünk van, mint amennyi slot, akkor semmi baj nem lesz.

Mi a helyzet az azonos karakternevekkel?

Ha az összevonás során két ugyanolyan karakternév ütközik, akkor ideiglenesen megváltozik a karakterek neve.

Itt elsődleges prioritást élveznek azok a karakterek, amelyek a szerverösszevonás bejelentése előtt, azaz Június 26-a előtt lettek elkészítve és a bejelentés napja, valamint a tényleges összevonás ideje között játszottak velük.

Ha a másik azonos nevű karakter nem lépett be a bejelentés és a tényleges összevonás között eltelt időben, akkor a karakterneve megmarad.

Ha a másik azonos nevű karakter belépett a bejelentés és a tényleges összevonás ideje között, akkor a karakter neve ideiglenesen megváltozik. Amint fellép az új szerverre, a játékosnak meg kell változtatnia a nevét.

A másodlagos prioritási szinten a bejelentés (július 26) után létrehozott karakterekre vonatkozik.

A bejelentés előtt létrehozott karakterek és a bejelentés után létrehozott karakterek közül a korábban létrehozott karakterek neve marad meg, ha átfedés tapasztalható.

A karakter ideiglenes nevet kap, ami tartalmazza az eredeti nevet és egy számot, illetve egy esélyt, hogy megváltoztassa a karaktere nevét, miután csatlakozott az új szerverhez.

A karakterek átnevezése az új szerveren a “csipkedd magad” életérzéssel történik. Tehát aki gyorsabb, az nyer.

A játékosok nem tudnak csatlakozni a játékhoz, ha a névütközés után nem változtatják meg a karakter nevét.

Mi a helyzet az azonos klánnevekkel?

Ha két klánnak ugyanaz a neve, akkor a következő prioritási szabályok érvényesülnek.

 1. A magasabb szintű klán neve marad meg
 2. Ha a klánok szintje megegyezik, akkor a korábban létrehozott klán tarthatja meg a nevet
 3. Ha a fenti kettő közül egyik sem alkalmazható, akkor a klánnév után egy szám látható majd, ami a klántagot számát jelöli

Azok a klánok, amelyek ideiglenes névvel bírnak, megváltoztathatják a nevüket, miután a klánvezér belépett a játékba.

Mi a helyzet az aranyunkkal?

Az arany ugye szerverhez van kötve, ezért az összes szerverről származó aranyat összevonják és mindenki megkapja azt az új szerveren. Tehát ha van 1 aranyunk az “A” szerveren és 2 aranyunk a “B” szerveren, akkor az új szerveren 3 aranyunk lesz.

A Market használata

Mivel a market rendszerben a vásárlások és a tárgy-regisztrálás is account-hoz van kötve, a játékosok továbbra is regisztrálhatnak és vásárolhatnak elemeket a piacról, függetlenül a karakternevek megváltoztatásától.

A megvásárolt termékek helyreállítása és átvitele

a) Megvásárolt karakterhelyek

A megvásárolt karakterhelyek összege az összes szerverről összeadódik és kombinálódik

 • 1. eset – Ha az érintett szervereken csak 1 vásárolt karakterhely található, akkor összesen 5 karakterhellyel rendelkezünk majd (4+1=5) az új szerveren
 • 2. eset – Ha a vásárolt karakterhelyek száma meghaladja a maximális lehetségest az összevonás után, akkor a többlet helyek számát Lumenával kárpótolják, amit az új szerveren lévő legmagasabb szintű karakter kap meg.
 • 3. eset – Ha a megvásárolt karakterhely egy olyan frakcióhoz kapcsolódik, amelyek a fentebb említett karakter megőrzési prioritási szabályoknak megfelelően deaktiváltak, akkor a megvásárolt karakterhely automatikusan átkerül a fennmaradó aktív frakcióhoz. Ha azonban a vásárolt karakterhelyek összege meghaladja a 2-őt, akkor a különbözetet ez esetben is Lumenában kapja meg az új szerveren lévő legmagasabb szintű karakter.

b) Megvásárolt Inventory helyek

Az Inventory helyek is átvitelre kerülnek, azonban azon karakterek, amelyek a frakciók összeférhetetlensége, vagy a túl sok karakter miatt nem lehetséges, azokat Lumenával kárpótolják. Ezt ismét a legmagasabb szintű karakter kapja.

c) Lumena

Minden karakter Lumenája átkerül, azonban ha olyan karakterrel birtokol valaki Lumenát, amelyik a fenti okokból kifolyólag deaktiválásra került, azokat összegyűjtve az új szerveren lévő legmagasabb szintű karakter kapja majd meg.

d) Megvásárolt tárgyak

Founder Pack és Premium Membership tárgyak

Ha a Founder Pack, vagy a Prémium Tagság elemei a csoportos összeférhetetlenség, vagy a túl sok karakter miatt deaktiválódik, akkor a kapcsolódó elemek (kivéve a Premium Membership Buffok és a Lumena) összegyűjtésre kerül és a szerverösszevonás után a játékos postafiókjába kerül kiküldésre.

Lumena Pack tárgyak

A megvásárolt Csomagok, amelyeket még nem használtak fel egy karakterre, de egy deaktivált karakternél található, összegyűjtésre kerülnek és a játékos postaládájában megtalálhatóak lesznek az összevonás után.

e) Special Currency Shop

Ha valamelyik deaktivált karakternél találhatóak a megvásárolt tárgyak, akkor ezeknek az értékét összeadják és Lumena formájában megkapja az új szerveren található legmagasabb szintű karakter.

Azok a tárgyak, amelyek nincsenek a costume / mount costume / pet costume / Extend Function kategóriákban nem kerülnek beszámításra.

Egyéb

 • Ha egy játékos szeretné újraaktiválni valamelyik karakterét, amely a frakció-összeférhetetlenség miatt deaktiválódott, akkor azt a support segítségével teheti meg, de mindössze EGYETLEN alkalommal.
 • Ha egy klánvezér karaktere deaktiválva van az összevonás után, akkor a klán is deaktiválva lesz. Bármelyik klántag felveheti a kapcsolatot a support-tal, hogy a klánvezért lecseréljék.

Úgy tűnik eléggé átgondolták az egészet, majd meglátjuk mennyire lesz sikeres az összevonás és hány ember lesz, akinek nem úgy jöttek össze a dolgok, mint ahogyan kellett volna.