Bless Online – Lessünk be a kulisszák mögé és nézzük meg, hogyan készül az angol szinkron

Nemrég Brent Miller szinkronszínész közzétett egy videót Youtube-on, amin épp a Bless Online szinkronizálásán dolgozik. Így mi is betekinthetünk egy kicsit a színfalak mögé.

Bless Online - Lessünk be a kulisszák mögé és nézzük meg, hogyan készül az angol szinkron
Brent Miller munka közben. Forrás: Youtube

Brent Miller-nek nem ez az első munkája, hangját már jó néhány filmnek és videojátéknak kölcsönözte, köztük olyan nevekhez is adta a hangját, mint a Need For Speed: Hot Pursuit 2, vagy a Dynasty Warrior: Gundam. A SkewSound engedélyével egy kis szeletébe mi is belekóstolhatunk annak, hogyan is zajlik egy ilyen munka. Bár gondolom nem sokan hitték azt, hogy sok kis sötét szobában, rengeteg szinkronszínész bezárva látástól-vakulásig mondja fel a szövegeket, arra várva, hogy végre hazaengedjék őket. Mondjuk Koreában vagy Kínában még ezt sem tartom elképzelhetetlennek. De félre a tréfával.

Brent elmondása szerint 7 vagy 8 karakter hangját adta a játékban található dialógusokhoz és különböző videókhoz. Ez az alig 10 perces videó csak egy rendkívül kis része annak az egésznek, amennyit dolgoztak csak az ő részével, de nem akarta untatni a nézőket azokkal az apró részletekkel, amikor 40x mondja fel ugyanazt a hangot, mire szólnak, hogy oké.