Bless Online: Ha már laggol, legalább nézzen ki jól – ReShade fix

Pár napja elstartolt a Bless Online MMORPG Early Access head start, de sajnos sok embert sikerült felbosszantania a Neowiz-nek. Bizonyára sokan tapasztaltátok az óriási szerver latency-t, a zárolt szervereket és frakciókat, na meg a kiakadt töltőképernyőt és az FPS problémákat.

Nemrég bemutattunk egy trükköt, aminek segítségével legalább az FPS gondok orvosolhatóak, most pedig itt egy tipp, ami kicsit szebbé varázsolja az MMORPG-t. Sokan nem tudják, hogy a Bless Online-hoz is létezik két ReShade preset, sőt van aki még magáról a ReShade-ről sem hallott. A ReShade egy olyan kellék, ami nagyon sok játék kinézetén sikeresen javít.

Bless Online: Ha már laggol, legalább nézzen ki jól - ReShade fix

Először is látogassunk el a ReShade hivatalos oldalára, ahol ingyen letölthetjük a programot, amit megtehettek az alábbi linken is. Miután ez megtörtént, indítsátok el a letöltött .exe fájlt. A megnyíló ablakon nyomjatok a Select Game opcióra. Ezek után irány a Bless Online telepítésének helye (steamapps > common > Bless Online > Binaries > Win64) és itt válasszátok ki a Bless.exe fájlt. Most pedig jelöljétek be a Direct3D 9 opciót, ami elindítja a ReShade telepítését. Engedjétek, hogy letöltse az összes sablont.

Mielőtt tovább lépnénk, maradjatok a Settings ablaknál, ami nagyjából így néz ki, kivéve a Presets részt.

Bless Online: Ha már laggol, legalább nézzen ki jól - ReShade fix

 

Most látogassatok el az alábbi oldalra, és válasszátok ki az egyik Preset-et (A Worlds Embrace, New World). Ha ez megtörtént, nyomjatok rá, és ott Download Preset. A letöltött txt fájlt másoljátok be oda, ahol a Bless.exe található, tehát a Binaries > Win64 mappába. Most visszatérünk a ReShade settings ablakhoz, ahol a Presets résznél töltsétek be az előbb letöltött txt fájlt. Érdemes a Skip Tutorial-t is bepipálni (ahogy a fenti képen látszik).

Bless Online: Ha már laggol, legalább nézzen ki jól - ReShade fix

Ezek után nincs más dolgotok, mint elindítani a Bless-t a már megszokott módon.