Bless Online – Folytatódik a siránkozás Steamen

Amióta felfedte a Neowiz a Bless Online Early Access csomagjait, igencsak megnőtt a panaszok száma a Steam bejegyzés alatt. Kicsit talán érthetetlen, hogy miért történik szinte mindig ez, amikor közeledik egy játék megjelenése.

Bless Online - Folytatódik a siránkozás Steamen

A panaszok egy része onnan ered, hogy sokan abban a tévhitben éltek, hogy a Bless Online Free-to-Play rendszerrel érkezik. Persze ha ugyanannyi erőfeszítést fordítanának az emberek az olvasásra, mint a panaszkodásra, akkor rég tudták volna, hogy a Neowiz már az elején megmondta, hogy az MMORPG Buy-to-Play lesz.

Sokan azon is ledöbbentek, hogy 29.99$ a legolcsóbb választható csomag, pedig ez sem akkora meglepetés, hisz valamiből profitot is kell termelni. A havidíjas játékoknál ennek a sokszorosát fizetjük ki, a 29.99$ viszont egy egyszeri költség, és ha nem akarunk kozmetikumokat vásárolni, talán soha többet nem kell költenünk a Bless Online-ra.

Bless Online - Folytatódik a siránkozás Steamen

Véleményünk szerint, manapság már szinte trend az ok nélküli panaszkodás Steamen és a közösségi hálózatokon, és sajnos az alulinformáltság miatt könnyedén elveszik mások kedvét is. Ha azt nézzük, hogy például a World of Warcraft esetében a havidíj mellett a kiegészítőket is meg kell venni, akkor hamar ráébredünk, hogy a Bless Online-nál nem is olyan nagy összeg az a közel 30 dollár.

Bless Online - Folytatódik a siránkozás Steamen

A nagyobb csomagoknál annyi az előny, hogy 2 nappal korábban megkezdhetjük az Early Access-t, és mellé jár Premium Membership is, ami semmiképp nem egy P2W bónusz, hisz a fejlesztő tisztázta, hogy csak kozmetikumokat rejt. A Standard Edition, ami nagyjából 40$, már hozzáférést biztosít a május 28-i head start-hoz.

Amennyiben titeket is eltántorított a sok sírás Steamen, ne hagyjátok, hogy az alaptalan kötekedések befolyásolják döntéseiteket.