Bless Online – Content token és Lumena shop a P2W ellen!

Érkezett egy kis bejegyzés nemrég a Bless Online hivatalos DIscord felületén, ami az új harcrendszerről és az ingame shop-ról szól, illetve egy valutaváltó rendszerről.

Bless Online - Content token és Lumena shop a P2W ellen!

Nagyon sok időt öltek a játék harcrendszerének átdolgozásába. Ez ugye egy igencsak kényes probléma volt már a játék indulásától kezdve, hiszen nagyon sok embernek nem tettszett. Rhythmic Combat-ként hivatkoznak az új rendszerre, amiben először 2 Stance skillt kell kiválasztani a 6-ból, majd 4 hagyományos skillt, amik megfelelnek nekünk. Tehát 1. lépés: Stance kiválasztása, 2. lépés: alap képességek kiválasztása, 3. lépés: Kombók használata.

Bless Online - Content token és Lumena shop a P2W ellen!

Elmondásuk szerint a harc már jóval dinamikusabb a sok kombó miatt, mint korábban, ezért valamivel nehezebbé is vált. A kombók kiaknázásának lehetőségével élő játékosok használhatják csak ki igazán a karakterük mögött rejlő erőt. A különböző képességek megszerzésének és fejlődésének mechanikáját teljesen átdolgozták, ahogy a felszereléseink fejlesztésének mechanikáját is. Például a drágaköveket, amik a képességek fejlesztéséhez kellenek számos úton megszerezhetjük. Itt felütheti mocskos fejét a P2W démona, de semmi izgalom, hiszen elmondásuk szerint a játékra fordított valódi pénz mennyiség nem befolyásolja a drágakövek megszerzésének menetét, vagy mennyiségét.

Bless Online - Content token és Lumena shop a P2W ellen!

Szó esik a party buff-ról is, ami miatt megéri majd partiban játszanunk. A játékosok ösztönzésére, hogy különböző emberekkel játszanak, úgy döntöttek bevezetik a “parti előnyöket”. A parti tagok számának, osztályának, vagy fajának függvényében a parti vezetője kiválaszthat egy combat effektet és egy lifestyle effektet, amit a partiban lévők megkapnak. Ezzel a funkcióval próbálnak minket rábírni egy kis szocializálódásra.

Bless Online - Content token és Lumena shop a P2W ellen!

Az in-game shop-ról is szó esik, amivel kapcsolatban ismét megtudhatjuk, hogy nem lesz P2W és a Bless Online bevételi rendszere teljesen felhasználóbarát lesz. Lesz a játékban egy úgynevezett Content token shop. Ebben a shop-ban olyan tokenekért vásárolhatunk majd, amiket játék közben kapunk, csupán azért mert játszunk. Ez a token egy speciális játékbeli valuta lesz. A másik játékbeli bolt, a Lumena shop. Itt lehet majd a valódi pénzért vásárolt Lumena-ért cserébe vásárolni kényelmet elősegítő és kozmetikai tárgyakat. Van azonban egy harmadik dolog is és itt kezd el érdekessé válni a történet, ugyanis lesz még egy Lumena Exchange Center nevezetű dolog, ami azoknak a játékosoknak nagy előny, akik a játékon kívül másra nem akarnak költeni. Itt a fentebb említett tokeneket tudjuk majd Lumena-ra átváltani, amiből ugye a rendes item shop-ban vásárolhatunk.

Bless Online - Content token és Lumena shop a P2W ellen!

Bless Online - Content token és Lumena shop a P2W ellen!

A mai napra ígérik a Dev BLog 3. részét is. Kíváncsian várjuk.