Black Desert Online – World Boss Offin Guide kezdőknek

Hozzáadásra került a Black Desert Online-hoz egy új World Boss Mirumok Destroyer Offin, amely minden pénteken teszi tiszteletét Mirumok Ruins-nál.

Black Desert Online - World Boss Offin Guide kezdőknek

Amint Offin megjelenik egy meghatározott időn belül, sokan összegyűlnek majd, hogy legyőzzék. Offin erősebb, mint a többi World Boss, ezért számítani kell rá, hogy párszor a fűbe harapunk majd, ha nem készülünk fel rendesen. Halálbüntetés is lesz, ami miatt XP-t és kristályokat fogunk veszíteni.

Két módon lehet megölni Offin-t és található egy rejtett harci mód is, amelyben Matchlock-al kell küzdeni. Offin már megtalálható a játékban mint guild boss, de ha valaki nem ismeri a mechanizmust átfogóan, akkor az alábbi leírás segíthet neki.

Offin Mirumok Ruins-ban jelenik meg minden pénteken

Ahogy feljebb is említettük Offin meghatározott időben jelenik meg minden pénteken 23:00 órakor. Erről fél órával korábban egy mindenki számára látható üzenet jelenik majd meg. Mirumok Destroyer Offin a Mirumok Ruins belsejében jelenik meg, ugyanott, ahol a guild boss Offin is lehívható.

Black Desert Online - World Boss Offin Guide kezdőknek
Képek forrása: invenglobal.com

Az értesítési üzenet megjelenése után a Guild Boss Offin-t nem lehet majd megidézni egy bizonyos ideig. Ha a guild az üzenet megjelenése előtt idézte le Offin-t, akkor 15 percük van rá, hogy megöljék, vagy bukják a dolgot.

Legyél jól felkészült, ha nem akarsz a kitört kristályaid szilánkjain taposni a harc közben

Offin magas HP-val és erős támadásokkal rendelkezik. A minimum ajánlott AP/DP 150/250. A minimális AP követelmény megegyezik a többi World Boss ajánlott minimális AP értékével, de a minimális DP Offin esetében magasabb.

A túlélés a raid legfontosabb pontja, mivel a halál XP vesztést és a kristályok kitörésének esélyét hozza magával. Az olyan ételek, mint a Valencia Meal és a Steamed Whale Meat ideálisak a harchoz. Ami az elixíreket illeti, az Elixir of Remarkable Will és az Elixir of Steel Defense növelheti a túlélési esélyeink.

Black Desert Online - World Boss Offin Guide kezdőknek

Offin támadási mintáit nem feltétlen lesz egyszerű felismerni a harc során, mivel rengeteg ember lesz Offin körül. Jó megoldás lehet kristályokat nem tartalmazó felszerelés viselése is.

Pusztíts el Offin gyökereit > támadd meg Offin Tett-et > ismételd meg, vagy használj Matchlock-ot, hogy elpusztítsd az Offin’s Barrier-t.

Mirumok Destroyer Offin két részből áll, Offin és Offin Tett. Ha az egyiket megöljük, akkor a raidnek vége. Kétféle módon nyerhetjük meg a raidet. Elpusztítjuk az Offin’s Barrier-t, majd megöljük Offin Tett-et, vagy a gyökereit támadva kicsaljuk Offin-t és akkor pusztítjuk el.

A legáltalánosabb mód a gyökerek elpusztítása. Amikor Offin egyik gyökere megsemmisül, akkor Offin Tett kijön Offin-ból. Ekkor van lehetőség megölni őt. Ha kettő vagy több gyökér elpusztul, akkor az Offin’s Barrier eltűnik és Offin megölhetővé válik. Offin AP/Attack Speed értéke megnő ha legalább két gyökere már el van pusztítva.

A következő lépés az Offin Tett elleni támadás. Offin Tett minden alkalommal megjelenik, amikor egy gyökér megsemmisül és két legyőzhetetlen klónnal támad meg minket. Offin Tett sokféle képességet használ. Ha a HP-ja 70% alá csökken, akkor Offin Tett vissza fog térni Offin-ba (az első gyökér elpusztítása után) valamint 30% HP alá csökkenéskor (a második gyökér elpusztítása után). Offin Tett már nem tud visszatérni Offin-ba, ha már három gyökér elpusztult és ekkor befejezhetjük a dolgot és végezhetünk vele.

Van egy rejtett út a raidben. Ha az Offin gyökerei közül legalább egy megsemmisült, akkor Matchlock-okat is használhatunk a védőpajzs sebzésére, ahol Offin Tett ücsörög. Ha a védőpajzs megsemmisül, akkor Offin Tett nem tud többé visszatérni Offin-ba. Ebben az esetben egyszerűen csak meg kell ölni Offin-t és meg is nyertük a raidet.

Black Desert Online - World Boss Offin Guide kezdőknek

Esély nyílik rá, hogy jóféle ékszert és kristályokat szerezz és egy új fajta Boss felszerelést.

A World Boss loot táblája tartalmazza Offin Tett’s Light fegyvert, egy új Boss main-hand fegyvert. Ez a fegyver alacsonyabb Accuracy-val rendelkezik, mint a Kzarka fegyverek, viszont magasabb AP-val. Továbbá ad még Attack/Casting Speed +2-t és Critical Hit +2-t.

Black Desert Online - World Boss Offin Guide kezdőknek
Kzarka és Offin Tett’s Light fegyverek összehasonlítása. Mindkettő TET-en.

Az új Boss fegyvert Offin Tett’s Sealed Light Box-ból lehet szerezni, vagy 100 Offin Tett’s Light Fragment beváltásával. Az Offin Tett’s Light Fragment úgy működik, mint a többi Boss esetében a Latent Aura.

Egyéb jutalmak közé tartozik a Valtarra Eclipsed Belt, JIN/BON/WON Cobelinus, Black Magic Crystal (Cobelinus), Forest Fury, Lemoria Armor Set és Black Stone-ok.

A loot esélyt a kiosztott sebzés alapján határozzák meg. Ha csak Offin gyökereit támadtuk és/vagy a védőpajzsot, akkor nem leszünk képesek lootolni Offin-t.

Viszont ha az egyike vagyunk annak a 30 játékosnak, akik leginkább hozzájárultak Offin gyökereinek a megsemmisítéséhez, akkor képesek leszünk Offin Tett’s Fragment-et és Offin’s Tendril-t lootolni. Ha a pajzsot Matchlock-al szétverő legjobb 30 játékosban vagyunk benne, akkor további loot-ot kaphatunk Offin Tett’s Light Fragment-el vagy Forest Fury-val.

forrás: invenglobal.com