Black Desert Online – A Koreaiak véleménye a Lahn Awakening-ről és az Awa skill animációk

Január 11-én érkezett meg a Lahn Awakening Koreában a Black Desert Online-ba. Az új class már önmagában is felkeltette a koreai játékosok figyelmét a karakter mozgékonysága miatt, így már-már epekedve várták az awakening-et. Öt nap alatt persze rommá játszották magukat vele, így már volt mire alapozni a véleményüket.

Black Desert Online - A Koreaiak véleménye a Lahn Awakening-ről és az Awa skill animációk

A Lahn számos képessége rendelkezik Super Armor-al és Forward Guard-al és elég mobilis karakternek is mondható. Viszont egyik nagy hátránya, hogy a skillek animációját nem lehet cancelezni. Remekül lehet vele grindolni például a Desert Naga/Fogan, Gahaz, Pirate Island területeken, ahol gyorsan akár egy skillből is meglehet ölni vele a csoportos mobokat. Ugyanakkor a hatékonysága esik azokon a területeken ahol a szörnyeknek több a HP-ja, mint például Navarn Steppe (Wolf), Manshaum, Ronaros vagy Gyfin Rhasia Temple.

A koreai játékosok szerint PvP-ben hiányzik a jó DPS, mivel nagyban függ a grab képességektől, viszont az accuracy-val vannak problémái a class-nak. Sokan várták úgy a Lahn-t, mint a Mystic ellenpárját, azonban miután kiderült, hogy a Mystic jobban oda tud verni mint számítottak rá, ezért ez nem jött be.

De nézzük a véleményeket.

 • Gyorsan lehet kombózni vele és a váltás az Awakening és Pre-Awakening között meglehetősen könnyű. Emiatt kényelmesen lehet használni a buffokat és az Absolute képességeket.
 • A legjobb grindolási sebessége van amit valaha láttam. A staminát könnyű kordában tartani, az AoE hatóköre viszont kicsi.
 • Szerintem a grindolási sebessége minden helyzetben eltérő. Remekül haladtam a Pirate Island-en azt hittem milyen jó, egészen addig, míg átmentem Manshaum-ot ölni, ami viszont elég lassan ment.
 • A hatékonysága csökken, amikor olyan helyeken ölünk, ahol a szörnyek erősebbek, például Pila Ku Jail, Feather Wolf, Manshaum stb.
 • Hystria Ruins-ban mintha PvP-znék a szörnyekkel. Nincs rájuk elég képességem amit használni tudnék és nincs semmi olyan skill amivel életben tudnék maradni miután minden CD-re került.
 • Kis AoE-val rendelkezik, ami elég furcsa, olyan mintha az Awakening előtt lenne.
 • Bosszantó, hogy hosszú skill animációi vannak amiket nem lehet megszakítani.

 • Nincs semmi rendes képessége a kezdeményezéshez csak a grab.
 • Mivel elég alacsony az accuracy-ja, ezért a sebzése csökken ha az ellenfélnek vannak Evasion Magic Crystal-jai. Ha nem tudja megragadni ellenfelét a Chain Wheel-el, akkor kénytelen addig futkorászni, míg vissza nem töltődik a skill.
 • Ha sikerül is megragadni a célpontot, még akkor is kevésnek tűnik a DPS-e az accuracy gondok miatt.
 • Igaz, hogy jól sebzi a Mystic-ket, viszont elég nehéz azt mondani, hogy a Lahn lenne a Mystic ellenpárja, mivel a Mystic is nagyon sokat sebez a Lahn-ra.


A videó, ami elindította a pletykákat, hogy a Lahn lesz a Mystic nagy ellenpárja.

Végül pedig nézzük az Awakening skillek animációját.

Blood Flow Blade: Blood Waltz

Blood Flow Blade: Return to Naught

Blood Flow Blade: Piercing Heart

Blood Flow Blade: Chain Wheel

Blood Flow Blade: Descent – Crescent Dance – Flow: Sinister Strike

Blood Flow Blade: Rage

forrás: invenglobal.com