Black Desert Online – Ünnepi eventek és ünnepi hangulat vár ránk

Megérkezett az ünnepi hangulat a Black Desert Online-ba is, vagy inkább mondjuk úgy, hogy mostantól tetőzik. Feldíszített városok és eventek egész hada vár ránk, és a boldog tudat, hogy december 27-én nem lesz karbantartás.

Black Desert Online - Ünnepi eventek és ünnepi hangulat vár ránk

Grow a Cron Tree – December 20-tól december 27-ig

Kezdjük rögtön az eventekkel. Kezdésnek itt van nekünk a Grow a Cron Tree event. Minden nagyobb városban fel van állítva egy kis fenyőfa, amit fel kell díszítenünk. Ehhez nincs más dolgunk, mint a fa mellett álló fiúcskától felvenni egy küldetést, majd két másik NPC-vel beszélni városban, hogy megkapjuk a díszítéshez szükséges tárgyat. Ha ez megvan beszéljünk a fenyőfával, de lehetőleg úgy, hogy senki se lássa, mert a végén még hülyének néznek, hogy egy fával beszélgetünk. Ha túl vagyunk rajta, akkor kész is vagyunk leadhatjuk a küldetést, aminek jutalma egy kis ládikó lesz, ami mindenféle jót adhat nekünk. De úgyis csak Black Stone (Armor)-t fog.

Drop Drop Drop!

A Drop Drop Drop! event három részre osztható. Az első része a The Grandpa Cron Drop, amiben Grandpa Cron megjelenik Velia, Heidel, Calpheon, Altinova és Valencia City felett, hogy szórjon némi ajándékot. Hogy miket azt itt megnézhetitek. Az event december 20-tól december 27-ig tart.

A második részben találjuk a The Memorable Drop eventet, aminek hála szörnyek ölésével, halászattal és gyűjtögetéssel is kaphatunk Memory Fragment-et. Ez az event december 20-tól egészen január 3-ig tart.

A harmadik és egyben utolsó rész a The Golden Drop event, aminek keretein belül a már jól ismert és mindenki által szeretett Golden tárgyak (Golden Dagger, Golden Backpack, Golden Coelacanth) eshetnek, szörnyek ölése, gyűjtögetés vagy halászat során.

Az ünnepek miatt a sivatagban nem kerülnek ránk a sivatagi debuffok december 20-tól egészen január 10-ig.

A szokásos javítgatások és class változások közül érdemes kiemelni a Ninja/Kunoichi most érkezett változásait. A Ghost Step skill mozgási távolsága megnőtt és a karakter alap AP értéke LvL 60-on megnőtt 21-el. Ennek következtében a PvE sebzése nagyban megnőtt. A PvP sebzését az AP növekedés miatt 7,8%-al csökkentették. A Kunoichi is ugyanezeket az említésre méltó változásokat kapta.

Egyéb változások

  • Demibeast Zone szörnyeinek evasion értéke 10%-al csökkent
  • A “Trace” tárgyak (Trace of Battle, Trace of Chaos, Trace of Death, Trace of Hunting stb.) esési esélyeit csökkentették a Valncia-i és Kamasylvia-i szörnyeknél 50%-al.
  • Bekerült egy Black Spirit küldetés is, amiből egy Maid-et kaphatunk. Választhatunk egy Storage Maid és egy Transaction Maid közül.

A változások teljes listáját, ahogy mindig, megtalálhatjátok a Black Desert Online hivatalos fórumán.