Black Desert Online – Úgy tűnik az oroszok a 0-ról kezdhetik újra a játékot!

Még szeptemberben írtunk róla, hogy az orosz Black Desert Online létezése veszélybe került. Nem sokkal később mindenki megnyugodhatott, hiszen a Pearl Abyss a kezébe vette a gyeplőt a FÁK régióban. Úgy tűnik azonban, hogy nem lesz minden rendben az oroszoknál.

Black Desert Online - Úgy tűnik az oroszok a 0-ról kezdhetik újra a játékot!

Október 12-én lejárt a GamerNet engedélye az orosz BDO szerverek üzemeltetésére vonatkozóan. Korábban arról volt szó, hogy a Pearl Abyss veszi át a szervereket és a rajtuk található minden adatot, hogy utána a saját gondozásuk mellett fusson tovább a játék a FÁK régióban. Azonban most úgy tűnik, hogy a Pearl Abyss saját szerverein kell folytassák a játékot a játékosok és egyelőre úgy tűnik, hogy a nulláról kell ezt megtenniük.

A GameNet és a Pearl Abyss közötti tárgyalások úgy tűnik nem mentek túl fényesen, hiszen az adatbázis kérdésében nem tudtak megegyezni és a Pearl Abyss nem volt hajlandó megvásárolni azon az áron, amit a GameNet mondott nekik. Ennek eredményeként a PA fogta magát és saját szervereket indított.

A másik oldalról a GameNet azt állítja, hogy ők készen álltak az adatbázis átadására, de a PA elutasította ennek a lehetőségét és óriási meglepetésként érte őket, hogy a PA a wipeot választotta.

Őszinte részvétünk!