Black Desert Online – Teher könnyítés, PRI/DUO ékszer a mobokból, Fort/Command Post változások stb.

Újabb hét, újabb karbantartás. Újabb tartalmak és változások a Black Desert Online-ban. Ezen a héten megérkeztek azok a változások, amiket egy hete beharangoztak a produceri levélben.

Black Desert Online - Teher könnyítés, PRI/DUO ékszer a mobokból, Fort/Command Post változások stb.

Ezeket röviden vázolnánk, mivel a produceri levélben már ki lettek fejtve részletesen. Balenos és Calpheon területein csökkent a trash drop súlya, így jóval többet bírunk majd el, mint eddig. A mobokból ezentúl eshet kék, vagy jobb PRI/DUO ékszer. És a Fort és Command Post, mostantól egyszerűen megvásárolható a Guild Shop-ból. Az ékszerek listáját, illetve a Fort/Command Post megváltozott árait ebben a cikkünkben olvashattátok.

Ami az eventeket illet, bekerült a ‘The Sheherd Boy’ April Fool’s Event, ami a mai naptól egészen április 4-ig tart majd. Az event keretein belül bárányokat kell majd őriznünk és megvédenünk a gonosz farkasoktól. Jutalmunk a szokásos Memory Fragment, Black Stone, Gold Bar szentháromság lehet, illetve preparált farkasfejek, amiket kilógathatunk a falra és némi Black Crystal Shard is. További részleteket itt találhattok.

A másik event a ‘The Egg Hunt’ is elindult a mai napon és április 11-ig tart majd. Az event ideje alatt küldetések teljesítésével, szörnyek legyőzésével, gyűjtögetéssel és horgászattal szerezhetünk tojásokat.

Oké és most nézzünk minden mást:

 • Hozzáadásra került egy új tárgy, az ‘Adventurer’s Tome’, amit a Black Spirit-nél felvett küldetés teljesítésével tudunk megszerezni. Ha ezt felvesszük, akkor a Prognyl Silver Bar értéke, amit küldetésekből kaphatunk 20%-al nő.
 • Hozzáadásra került a Cron Meal (egy új fajta étel) és a Draught (egy új fajta elixir). Remek buffokat kaphatunk belőlük.
  • Az általuk kapott hatások nem stackelhetőek más ételek vagy elixirek hatásaival.

Black Desert Online - Teher könnyítés, PRI/DUO ékszer a mobokból, Fort/Command Post változások stb.

 • A Lemoria Armor Set effektjei 2,3 vagy 4 darab felvétele után aktiválódnak.
 • Ha kitöröljük egy barátunk a Friend List-ből, akkor az ő listájáról mi is kitörlődünk.
 • Diné a Dream Horse már szabadon felhasználhatja képességeit a Great Desert területén, csak úgy, ahogy a többi helyen.
 • A hátasok death penalty rendszere megváltozott:
  • A ló halálának száma már nincs hatással a tenyésztésre vagy az eladásra
  • A Maximum Stamina a hátasoknál már nem csökkenhet a halálozási számok után

Természetesen, ahogy lenni szokott számos class finomhangolás is történt és egyén apróbb módosítások és javítások. Ezeket a teljes patch note-ban olvashatjátok el.