Black Desert Online – Savage Rift Guide

Augusztus 30-án érkezett meg a Savage Rift a Black Desert Online-ba, így végre azok is örülhetnek egy kicsit, akik eddig hiányolták a csapatos tartalmat a játékból. De mi is az a Savage Rift és hogy működik?

További Guide-ok

[Griffon’s Helmet/Elixir] [Kamasylvia XP és pénzfarmolás] [Savage Rift] [Trade Master LvL2] [Food Guide] [World Bossok] [Memory Fragment] [Lovas Guide] [Node rendszer] [Fail Stack] [Item Drop útmutató] [Militia rendszer] [Kamasylvia Part 2 Nodeok] [Dream Horse Dinéh] [Tooth Fairy Forest] [Gyfin Rhasia Temple] [Loopy Tree Forest] [Campsite] [Campsite] [Fairy Guide]

A Savage Rift egy védekezős játék, ahol neked és szövetségeseidnek meg kell védeni egy tornyot a szörnyek folyamatosan érkező hordái elöl. A szörnyek bizonyos időközönként érkeznek és rohannak le titeket. Összesen 25 körön keresztül özönlenek a szörnyek 30 percen át.

A Savage Riftet a játék menüjéből lehet elérni bárkinek, aki már 56-os szinten vagy afölött áll. Maximum 10 ember jelentkezhet egy-egy menetre, de ha már megvagytok 8-an akkor el is indulhat a móka. A parti vezetője indíthatja a játékot és ha kevesebb mint 10-en mentek be, akkor az első 4 körben még van lehetőség rá, hogy becsatlakozzon további 2 játékos.

Black Desert Online - Savage Rift Guide

Mint feljebb írtuk összesen 25 hullámból áll a szörnyek inváziója, 30 percen át. Folyamatosan erősödnek a szörnyek, ahogy egyre tovább jutunk a kihívásban. 5 körönként megjelennek boss-ok is mint például Red Nose és Giath, akik dobhatnak értékes és ritka tárgyakat is.

Elképzelhető, hogy te és csapatod már olyan erősek vagytok, hogy minden gond nélkül szembenézhettek az összes szörnnyel és boss-al mindenféle segítség nélkül. De ha nem, akkor érdemes segítségül hívni a harci gépeket. Amikor sikeresen megölitek a szörnyeket pontokat kaptok. Ezeket a pontokat felhasználhatjátok, hogy mindenféle harci gépet vásároljatok belőlük, például Matchlock-ot és Hwacha-t és még sok mást. Ezek segítségével könnyebben fel tudjátok venni a harcot az invázió ellen.

Black Desert Online - Savage Rift Guide

A Matchclock-ot érdemes használni a korai szakaszokban, ahol két lövéssel le lehet szedni egy-egy szörnyet vele, és így gyorsabban fel lehet építeni egy megfelelő pontszámot a későbbiekre.

Lehetőség van a pontok átruházására. Így megtehetitek azt, hogy mindenki egy játékosnak odaadja a pontjait így hamarabb meg lehet vásárolni egy-egy nagyobb és drágább tárgyat. És persze csak megjegyeznénk, hogy az itt vásárolt tárgyakat csak és kizárólag a Savage Rift keretein belül lehet használni, sehol máshol nem.

Black Desert Online - Savage Rift Guide

Ha valaki meghal, szükség lesz egy Medical Kit-re, amivel egy másik csapattárs fel tudja éleszteni az elhalálozott csapattagot. A Wizard és a Witch élesztő képessége itt nem működik. Ezen felül az 5, 10, 15, 20, 25 kör után van lehetőség feléleszteni a halottakat. Ha viszont mindenki meghal, akkor elvesztettétek a küzdelmet, ezért fontos, hogy mindig legyen nálatok Medical Kit, hogy szükség esetén fel tudjátok támasztani akit kell.

A Savage Rift-ben megjelenő szörnyek nem csak a földön támadnak. A 8, 13, 18, 23-as körben megjelenő hárpiák a levegőből támadnak. Ha nincs Matchlock a csapattársaknál és lőszer, akkor védtelenek lesztek ezzel a támadással szemben.

Black Desert Online - Savage Rift Guide

A szörnyek útját lehet blokkolni is. Ehhez barikádokra lesz szükségetek, amik mögé tehettek FlameTower-t vagy Hwachas-t is. A későbbi körökben több időt vesz igénybe a hullámok legyőzése, így létfontosságú a barikádok alkalmazása. Iron Ingot vásárlásával lehetőségetek van fejleszteni a barikádokat, így azok még strapabíróbbá válnak és jó szolgálatot tehetnek a későbbi körökben.

Black Desert Online - Savage Rift Guide

Black Desert Online - Savage Rift Guide

Jutalmak

Minél tovább juttok és több hullámot vertek vissza annál jobb jutalmakra számíthattok. Kaptok egy fix mennyiségű Combat XP-t és Gold Ingot-ot is. A Gold Ingot kizárólag a 4. kör után jár, a Combat XP pedig a 10. kör után. Ha az adott körben elvéreztek, mindig az előző kör után kapjátok meg a jutalmakat. Tehát ha a 6. körben meghal mindenki, akkor az 5. kör szerinti jutalmat kapjátok meg. Ha viszont kiléptek mielőtt véget érne a játék, akkor semmilyen jutalomra nem számíthattok.

Black Desert Online - Savage Rift Guide

Ezen kívül legalább 1 pontot kell szereznie mindenkinek magának, hogy bármilyen jutalomban részesülhessen. A csapat többi tagjától kapott pontok nem számítanak ebbe bele, így mindenkinek ki kell vennie a részét a játékból.

Ha nincs üres hely az inventory-ban vagy túl vagy terhelve, akkor sem számíthatsz jutalomra, ezért rendkívül fontos, hogy mielőtt bemész ezt tartsd észben. Jutalom csak a 4. szakaszban megjelenő szörnyek után jár először.

Az 5 körönként megjelenő boss-ok dobálhatnak boss itemeket is. Rendkívül fontos, hogy a boss-okba legalább egyszer bele kell ütnie mindenkinek, hogy kapjon loot-ot.

Black Desert Online - Savage Rift Guide