Black Desert Online – Produceri levél a világ másik feléről

A hivatalos Black Desert Online webhelyen került ki ma egy levél, amit Jae-Hee Kim írt a BDO ügyvezető producere, amiben néhány változásról beszél, ami a jövő heti frissítéssel érkezik majd a játékba (remélhetőleg nálunk).

Black Desert Online - Produceri levél a világ másik feléről

Kim a “karakterem lassú” problémakörrel indít a levélben, ami a súlycsökkentésre vonatkozó változások ígéretével folytatódik. Elmondása szerint az új játékosoknak eléggé kényelmetlen az állandó túlterhelés és a kicsi inventory. És bár szerinte vannak olyanok (tegyék fel a kezüket), akik élvezik a dolog mögött rejlő realitást, mégis sokaknak jelent ez problémát. Éppen ezért Balenos és Calpheon területein eső trash itemek súlyát 0,03-ról 0,01-re csökkentik. És bár a súlykorlátozás továbbra is bennmarad a játékban, hamarosan változtatásokat eszközölnek ezzel kapcsolatban. Jelenleg a mozgás és a támadás sebessége csökken ha túllépjük a maximális súlyhatárt. A közelgő változásokkal azonban, kizárólag a támadási sebesség csökkenése marad majd meg. Úgy gondolják, hogy ez a változás a játékélményt sokkal élvezhetőbbé teszi.

A következő dolog a Fort és Command Post építésének a leegyszerűsítése. Korábban a klán tagjainak különböző anyagokat kellett felhasználni és mindenféle izzadt munkást is hozzá kellett rendelni a Fort vagy a Command Post építéséhez. Az új Fort/Command Post építési funkció azonban lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a Guild Shop-ból vásárolják meg a Fort/Command Post-ot. Ha kijelölünk egy építési területet, akkor már nem kell munkásokat vezényelni oda, hanem magától felépül egy órán belül. Ez azt is jelenti, hogy már nincs szükség más klántagok segítségére, hogy Fort/Command Post-ot építhessünk. Úgy gondolják ez majd növeli a Node/Siege War-okon való részvételt.

A harmadik és egyben utolsó téma pedig az ékszerek tárgyköre. Örömmel látják, hogy mennyire imádunk silvert farmolni és mennyire tudunk örülni, amikor kiesik mellé egy Ogre Ring vagy valami hasonló. És bár ez továbbra sem változik majd, hogy olyan tárgyak essenek, mint például a Basilisk’s Belt vagy a Ring of Crescent Guardian, azonban ezek nem ugyanolyan értékűek a BDO gazdaságában. Szeretnék visszahozni a régi szép napokat (jelentsen ez bármit is) és elmenni abba az irányba, hogy ugyan kis eséllyel, de essenek kék vagy nagyobb fokozatú PRI vagy DUO ékszerek is. A szörnyek ölésével továbbra is megmarad a silver és az eddigi droppok lehetősége, azonban ezek kiegészülnek PRI és DUO ékszerekkel is, hogy egy kezdő vagy rosszul felszerelt játékos számára is megnyíljon az esély, hogy némileg jobb cuccban legyen. Azok pedig, akiknek már semmi szüksége nincs ezekre, eladhatják jó pénzért a Marketen.