Black Desert Online – Mystic Awakening, Campsite, Marni’s Stone

A sok jó mellett, sok rosszat is lehet mondani a Black Desert Online-ról, de egyet nem lehet elvitatni tőle, éspedig a rendszeres és sűrű tartalmi frissítést. Szerencsénkre új tartalomban nincs hiány, még ha lehetne is vitatkozni azon, hogy ez jó-e vagy sem. Mi mindenesetre örülünk neki.

A mai karbantartás is sok újdonságot hozott a játékba. Nagyvonalakban, itt a Mystic Awakening, végre megérkezett a Campsite és bevezették a Marni’s Stone-t is, hogy még gyorsabbá tegyék a fejlődést, ami nem a gyorsaságáról híres. Az új eventekről se feledkezzünk meg. De nézzük szép sorban mit is hozott a mai karbantartás.

Eventek

Snowflakes EventJanuár 4-től – Január 24-ig

30 perc játékidőért cserébe kapunk egy [Event] Snowflake tárgyat, amit beválthatunk mindenféle dobozra, amiből sokféle ajándékot kaphatunk. Minél több Snowflake-t váltunk be, annál jobb dobozt kapunk.

Black Desert Online - Mystic Awakening, Campsite, Marni's Stone

Az Attendance jutalmak megújulva térnek vissza, és már nem csak felesleges dolgokkal lesznek tele, hanem találhatunk majd néhány értelmeset is, mint például Value Pack-ot. Hasonló szellemben újulnak meg a Rookie és Returning jutalmak is.

Campsite

Végre mi is megkaptuk a Campsite-ot, amiről korábban már írtunk. Már lehetőségünk van egy saját kis bázist felállítani bárhol, ha épp úgy tartja kedvünk, mondjuk a kedvenc farmhelyünk közelében. A Campsite-hoz hozzárendelhetünk néhány hasznos funkciót, mint például a felszerelésünk javítása, storage, pénzváltás és buff scroll-ok vásárlása.

A Campsite megkönnyíti a dolgunk, amikor mondjuk valami távoli területen vérben tocsogva kettétörik a kardunk és baromi messze van épp egy kovács aki megjavíthatja, ráadásul 160%-os terheltséggel – mivel a lovunk és 2 várossal odébb legel – tyúklépésben elég hosszú lenne az út.

Akik megcsinálják a [Boss] Witch-Hunting Calpheon-i fő küldetést, azok hozzáférnek a Black Spirit-nél a Survival Guru küldihez. Továbbhaladva belebotlunk még a ‘How to Survive the Wilderness‘ és az ‘Old Moon Guild and Survival Skill’ küldetésekbe, amiknek segítségével megkaphatjuk az Old Moon Camping Tent-et, az Old Moon Camping Anvil-t és az Old Moon Campsite Shop-ot, amit elhelyezhetünk a Campsite-ban. Behr-ben Jensen-nél 100G Gold Bar leperkálása után hozzáférhetünk a Camping Tool-hoz és 10G Gold Bar ellenében az Old Moon Camping Tent-hez is.

A Campsite-ot a sík területeken helyezhetjük el, de nem rakhatjuk le útra, vagy olyan helyre, ahol más tárgyak már vannak.

Marni’s Stone

A Marni’s Stone egy LvL 57-től elérhető tárgy, aminek segítségével gyorsabban fejlődhetünk. Marni’s Stone-t Wacky Toshi-tól vásárolhatunk. Minden Stone bizonyos mob fajtákhoz kapcsolódik. Mindegyik Stone-ak van egy Status értéke, amit feltölthetünk azon mobok ölésével, amikhez maga a Stone tartozik. De mit történik, hogyha teletöltöttük? Beválthatjuk a Stone-oket Wacky Toshi-nál Combat EXP-ért cserébe.

Black Desert Online - Mystic Awakening, Campsite, Marni's Stone

Hogy hol találjuk Wacky Toshi-t?

Black Desert Online - Mystic Awakening, Campsite, Marni's Stone

A Black Spirit-től is kapunk rá egy küldit, hogy teljes legyen a jókedv.

Egyéb változások

  • A Ranger megkapta a kis erősítését, amiről korábban már írtunk.
  • A boss fegyverek drop esélyét átdolgozták. Innentől kezdve több embernek van esélye kapni boss fegyvert.
  • A World Boss eltűnik ha a HP-ja 15 percen belül nem megy 70% alá.
  • A World Boss-ok weapon box drop rate-je 50%-al megnőtt.

A változások teljes listáját a szokott helyen olvashatjátok el.