Black Desert Online – Mennyire éri meg farmolni az új zónákban? Elmondják a koreai játékosok.

Mint már tudjuk, Koreában a Black Desert Online-ban már javában az új Drieghan frissítéssel érkező területeken ölik millió számra a mobokat a játékosok. Most megtudhatjátok mit is gondolnak ezekről a helyekről.

Drieghan három fő grindolási helyet tartalmaz. Ezek a Tshira Ruins, a Red Wolf Town és a Sherekhan’s Grave. A sorrend megfelel a nehézségi sorrendnek is. Mindegyik grind spot egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik és a játékosok véleménye különbözik az egyes területekkel kapcsolatban.

Black Desert Online - Mennyire éri meg farmolni az új zónákban? Elmondják a koreai játékosok.
képek forrása: invenglobal.com

Általánosságban az elmondható, hogy az új grindolási helyek nem megfelelőek a stabil jövedelemszerzéshez, mivel nincs olyan drop egyik helyen sem, mint mondjuk a Scroll Written in Ancient Laguage. Mindenesetre Tshira Ruins és Sherekan’s Grave sárga ékszereivel sok pénzt lehet keresni. Ha kiesik. És miért is ne esne ki? (költői kérdés)

A Red Wolf Town-ban eső kék ékszer nem olyan értékes mint a sárga ékszerek, és a többi drop sem éri meg a belefektetett időt. De nézzük mit is gondolnak a koreai játékosok erről a három helyről.

Tshira Ruins

Black Desert Online - Mennyire éri meg farmolni az új zónákban? Elmondják a koreai játékosok.

Tshira Ruins Duvencrune északkeleti részén található, Serendia Shrine-tól délre. A terület úgy néz ki, mint egy sötét, ködös mocsár. A szörnyek külseje is hűen tükrözi ezt a környezetet. Mindenféle indaszerű lény és mocsári manók.

Ez a hely igényli a három közül a legalacsonyabb AP szintet. A szörnyek általában gyengék és nincsenek olyan szörnyek, amik one-shotolnak. Mindenesetre a grind hatékonysága 200 AP felett kezd el értelmet nyerni, hiába, hogy az ajánlott AP 150.

Az egyik legjobb drop itt az a “Pupil of the Ruin Ring“. Ennek az ára 70 millió silver. Értékei alapján felülmúlja a Ring of Crescent Guardian-t.

Black Desert Online - Mennyire éri meg farmolni az új zónákban? Elmondják a koreai játékosok.

Egy másik jó drop itt, a Set Crystal – Gervish, aminek értéke 13 millió silver. További tárgyak, amik itt eshetnek azaz új kék set, Black Stone, Reamins of Black Energy. Két fajta trash loot is eshet itt, amik 1,160 és 410 silvert érnek, súlyuk pedig 0,4 LT.

Bár nem mindenki szereti Tshira Ruins-t, a többség elégedett vele, A szörnyek sűrűsége megfelelő és alacsony DP értékkel rendelkeznek. A tárgyak értéke, amik itt esnek elfogadható.

A koreai játékosok vélemény pedig:

 • A szörnyek itt gyengébbek, mint Crescent Shrine-ban és a gyűrű ami itt esik drágább.
 • Nyereséges. A sárga gyűrű rendesen esik a szörnyekből és még kristályokat is kaphatunk.
 • Az új kék páncél is eshet itt (Ahkum Armor set) és az új tárgy a Garmoth’s Scale, aminek darabja 1 millió silver. Én 4 Garmoth Scale’t kaptam egy óra alatt, item drop scrollal.
 • Attól félek nerfelni fogják ezt a területet. Nehezebben lehet majd megölni a szörnyeket, vagy csökkentik a drop ratet.
 • A szörnyeket könnyű megölni és sok is van belőlük. Ha több mint 200 az AP, akkor az óránként begyűjthető tárgyakat a loot petek szintje határozza meg, nem pedig az AP-d.
 • A Tshira Ruinbs jobb hely, mint a Valencia grind helyei. Pupil of the Ruin Ring-et és Set Crystal Gervish-t farmolni sokkal jobb, mint Ring of Crescent Guardiant-t, miközben percenként purified water-t iszunk.
 • Ha le akarod gyártani a Dragon Slayer fegyvert, akkor farmolj ezen a helyen.
 • Nem tudom, hogy mennyire jó ez a hely anyagilag. A gyűrű és a kristály drop rate-je magas, viszont rengetegen vannak itt.
 • A sárga ékszer drop rate-je alacsonyabb, mint a Ring of Crescent Guardian-nek. Az egész az RNG-ről szól.
 • Ha stabilabb jövedelmet akarsz, akkor menj a Crescent Shrine-hoz, az jobb arra.

Red Wolf Town

Black Desert Online - Mennyire éri meg farmolni az új zónákban? Elmondják a koreai játékosok.

A Red Wolf Town Duvencrune keleti részén található. Vannak olyan szörnyek, amelyek vörös farkasnak tűnnek és van egy szörny Gaktum, ami vérfarkasra hajaz leginkább. Itt található egy elit szörny is Mad Gaktum. Az ajánlott AP a térkép szerint 180, nem árt a 210+ AP erre a területre.

Az egyik legjobb drop itt a Ring of Gaktum’s Obedience, a Set Magic Crystal – Gevish és a Gaktunak. A Ring of Gaktum’s Obedience egy kék gyűrű, ami 9 millió silvert ér. Ugyanazok az értékei mint a Mark of Shadow-nak, de ez ad további sebzést szörnyek ellen.

Black Desert Online - Mennyire éri meg farmolni az új zónákban? Elmondják a koreai játékosok.

A Gaktunak egy alapanyag az újonnan hozzáadott kristályokhoz, a Dark Red Fang Crystal – Armor/Valor. Ezt Black Magic Crystal – Armor/Valor és Gaktunak összekeverésével tudjuk előállítani.

Black Desert Online - Mennyire éri meg farmolni az új zónákban? Elmondják a koreai játékosok.
Gaktuk

 

 • A Dark Red Fang Crystal – Valor értékei:
  • Critical hit chance +2 point and AP +5
 • Dark Red Fang Crystal – Armor
  • Damage Reduction +7 and All Resistance +2%

Csak kis számú ilyen kristály található meg a marketplace-en és áruk 4,5 millió és 5,6 millió silver. A Gaktunak nem adható el a piacon, viszont NPC-nek eladhatjuk 1 millió silverért.

Egyéb droppok ezen a területen: Ahkum Armor set, Black Stone, Remains of Black Energy. A trash loot értéke 1430, 830 és 760 silver. Súlya 0,4 LT.

Sok játékos szerint a Red Wolf Town olyan, mint a Wandering Rogue Den frissített változata. Azonban nincs sok szörny és ami van azok sincsenek csoportokban, továbbá a Mad Gaktum elit szörny is lassítja az előrehaladást.

A Ring of Gaktum’s Obedience-t nem könnyű kiütni és nincsen további általánosan közkedvelt drop, mint a Scroll Written in Ancient Language. Viszont esik 3 féle trash item, ami hamar elkezdi nyomni a tatyónkat.

A koreai játékosok véleménye a területről:

 • Olyan, mint a Wandering Rogue Den egy keményebb verziója, ahol egy kék gyűrű esik. De nincs sok szörny és amik vannak azok is messze vannak egymástól.
 • A szörnyeket nem könnyű megölni, olyan mint Shultz volt a nerf előtt.
 • Nem tudnám rámondani, hogy a legjobb grind hely. Az elite szörnyek kevésbé hatékonnyá teszik a grondilást.
 • A Ring of Gaktum’s obedience gyűrűje jó dolog, de ettől függetlenül a terület egyáltalán nem vonzó számomra. Ha kell a gyűrű csak vedd meg a piacon.
 • Az összbevétel csökken itt, mivel az Ahkum Armor set ára csökken a piacon.
 • Ha nem használsz item drop scrollt, akkor kevesebb mint 10 millió silver jön be óránként. Emellett 3 féle trash item is van, amelyek mindegyike 0,4 LT súlyú.
 • Csakúgy, mint a többi grind helyen Drieghan-ban, nincs Memory Fragment, nem jelentős menyiségű az XP és nincsnek Dream Horse alapanyag, Nincs előnye annak, hogy itt grindolsz.

Sherekhan’s Grave

Black Desert Online - Mennyire éri meg farmolni az új zónákban? Elmondják a koreai játékosok.

Sherekhan’s Grave Duvencrune nyugati részén található. Ez Drieghan legnehezebb grind helye. Legalább 200 AP az ajánlott a térkép szerint, azonban inkább 230-240 AP-val érdemes idejönni, annak érdekében, hogy ne egy helyben toporogjunk. Továbbá legalább 280 DP sem árt, hogy bírjuk a gyűrődést.

Sherekhan’s Grave az első terület a Black Desert Onlineban, ahol különböző szörnyek vannak éjszaka és nappal. Nappal a szörnyek úgy néznek ki mintha játékosok lennének csoportokban. Úgy néznek ki, mint egy berserker baltákkal, egy Warrior greatsword-el, vagy mint egy striker.

Amikor este 10 óra lesz, minden szörny eltűnik és megjelenik egy csomó sír a szörnyek neveivel. Ilyenkor kölcsönhatásba léphetünk ezekkel a sírokkal és 10 energiáért cserébe megidézhetünk egy szörnyet. Ezek a nappali szörnyek egy tuningolt változatai, nevük előtt a “Guardian Spirit” név szerepel.

Ilyenkor meg kell küzdenünk 1vs1-ben a szörnnyel. A csata rendkívül nehéz lesz, mivel a szörny akkor is one shotolhat minket ha 280 DP-nk van. Ezek a szörnyek úgy mozognak, mint egy játékos és rengeteg CC-t használnak, így a csata olyan mint egy igazi PvP. Ezért oda kell tenni magunkat.

Használhatunk Marni’s Stone-t Drieghan mindhárom grind helyére. Két típusú Marni’s Stone van Sherekhan’s Grave-hez (Nappali és Éjszakai), ennél azonban csak 15 szörnyet kell megölni a feltöltéséhez, nem pedig 500-at. Egy éjszakai Marni’s Stone 0,028% XP-t ad egy 61-es karakternek, míg a nappali verzió 0,078%-ot.

Egy 61-es játékos elmondása alapján nappali időszakban farmolt Sherekhan’s Grave területén összesen 540% XP boostal és óránként 0,28% XP-t kapott. GL HF.

Sherekhan’s Grave egyik legjobb dropja az Orkinrad’s Belt, ami egy új sárga öv. értéke a piacon 87 millió silver. Továbbá az Orkinrad Belt darabjait is kiüthetjük itt az Orkinrad Piece – Metal Attachment-et és az Orkinrad Piece – Leather Knot-ot, amiket összekombinálva megkaphatjuk az övet.

Black Desert Online - Mennyire éri meg farmolni az új zónákban? Elmondják a koreai játékosok.

Másik fő drop itt a Set magic Crystal – Makalod és a Set Magic Crytal – Hum. Egyéb itt található tárgyak az Ahkum Armor set, Black Stone, Remains of Black Energy. Ez utóbbinak a drop rate-je nagyobb mint a többi helyen. a trash loot 2650 silvert ér és 0,4 LT a súlya.

Sherekhan’s Grave éjszaka előnyösebb, mert nem kell szaladgálni és az idézett szörnyekből gyakran esnek drágább tárgyak. Azonban itt sincs olyan drop, ami biztos jövedelmet biztosít.

A koreai játékosok véleménye:

 • Azt hallottam, hogy a terület Pila KU frissített verziója. Annak ellenére, hogy több trash-t kapok itt, mégsem tudok több pénzt csinálni, hacsak nem esik Orkinrad’s Belt, vagy Set Crystal.
 • A nappal folyamán nem kaptam Set Crystal-t, de éjszaka kaptam Makalod és Hum Crystal-t.
 • Nappal nem túl hatékony.
 • Éjszaka jobb, mert nem kell mozogni, tovább olyan mint a PvP és így szórakoztató is.
 • Ha van elég AP, akkor jobb éjszaka. Ha 40 perc alatt kapsz legalább egy Set Crytal-t akkro máris cisnáltál 30 milliót, beleértve a trash tárgyakat is.
 • 10 energia kell egy szörny idézéséhez. Nem vagyok benne biztos, hogy megéri a befektetést.
 • Ha nem kapsz övet vagy kristályokat, akkor nagyjából 20 millió silvert lehet kifarmolni 1 óra alatt. Ha szerencsés vagy, akkor sokkal több pénzt is kiszedhetsz itt.