Black Desert Online – Megérkezett Vell a jóképű tengeri szörny

Minden vasárnap 12 és 13 óra között (Közép-Európai idő szerint), Vell a hatalmas tengeri szörny elszabadul a Black Desert Online-ban. Mindez a Lema Island északi részén történik meg Margoria-ban.

Black Desert Online - Megérkezett Vell a jóképű tengeri szörny

A megjelenése és a vízfelszínre való indulása előtt 30 perccel, mindenki kap egy figyelmeztető üzenetet, hogy legyen időnk felkészülni vagy esetleg szervert váltani a harcban való részvétel érdekében. Vell összesen 13 szerveren jelenik meg. Ezek száma, illetve a megjelenés ideje a jövőben még változhat.

Velia – 4, 5
Balenos – 4.5
Serendia – 4, 5
Calpheon – 4, 5
Valencia – 4, 5
Mediah – 4, 5
Kamasylvia – 4

Amikor Vell elszabadul, akkor az időjárás felhősre és esősre vált és egy másik üzenet is megjelenik a szerveren. 10 perccel a teljes szabadulás előtt egy hatalmas örvény jelenik meg ott, ahol majd a felszínre bukkan Vell. Azonban vigyázzunk, mert ez az örvény elég sok sebzést tud okozni.

Vell-t csak az ágyúk és a Matchlock-ok sebezhetik. A hajót támadó úgynevezett “Lopter-ek” ellen a Matchlock-ot használjuk. Ne maradjunk a hajóval egy helyen miközben támadunk, ugyanis Vell sem tétlenkedik majd és néha azért elereszt egy-egy hereszaggató támadást is. Továbbá mivel elég nagy is, ezért a távolságot sem árt jól felmérni.

Ha bizonyos pontokon sebződik Vell, akkor bedühödhet, aminek következtében hatalmas hullámokat indulhatnak meg mindenfele. Ebben az esetben, ha nem tudjuk megfelelő módon megtartani a hajó feletti uralmat, vagy nem merülünk a víz alá, akkor meghalunk.

Ha Vell megjelenése után 30 percig senki nem támadja meg, akkor visszavonul a tenger mélyére. Egyébként pedig 1 óra áll rendelkezésre a legyőzésére, mielőtt visszavonulna. Ha sikerül legyőzni, akkor a sebzés jelentős részét kiosztó Partik/Platoonok kapják a rendes jutalmat, amiben benne lehetnek az újonnan érkezett tárgyak is, például a Vell’s Hearth és a Rainbow Coral Ring.

Ha Vell darabolása közben meghalunk, nem kell aggódni, semmilyen büntetés nem történik, egyszerűen csak ki kell választanunk, hogy a legközelebbi városban (Lema Island), vagy a legközelebbi Node-nál éledünk föl. Ez egyébként közvetlen Vell megjelenési helye mellett van, így csak egyszerűen visszaúszunk.

Ami még fontos, hogy mindig csináljuk meg a Partit/Platoont mielőtt nekimegyünk Vell-nek. Nehogy a lootolásnál meglepetés érjen minket.