Black Desert OnlineHírekMMORPG

Black Desert Online – Megérkezett Vell a jóképű tengeri szörny

Minden vasárnap 12 és 13 óra között (Közép-Európai idő szerint), Vell a hatalmas tengeri szörny elszabadul a Black Desert Online-ban. Mindez a Lema Island északi részén történik meg Margoria-ban.

Black Desert Online - Megérkezett Vell a jóképű tengeri szörny

A megjelenése és a vízfelszínre való indulása előtt 30 perccel, mindenki kap egy figyelmeztető üzenetet, hogy legyen időnk felkészülni vagy esetleg szervert váltani a harcban való részvétel érdekében. Vell összesen 13 szerveren jelenik meg. Ezek száma, illetve a megjelenés ideje a jövőben még változhat.

Velia – 4, 5
Balenos – 4.5
Serendia – 4, 5
Calpheon – 4, 5
Valencia – 4, 5
Mediah – 4, 5
Kamasylvia – 4

Amikor Vell elszabadul, akkor az időjárás felhősre és esősre vált és egy másik üzenet is megjelenik a szerveren. 10 perccel a teljes szabadulás előtt egy hatalmas örvény jelenik meg ott, ahol majd a felszínre bukkan Vell. Azonban vigyázzunk, mert ez az örvény elég sok sebzést tud okozni.

Vell-t csak az ágyúk és a Matchlock-ok sebezhetik. A hajót támadó úgynevezett “Lopter-ek” ellen a Matchlock-ot használjuk. Ne maradjunk a hajóval egy helyen miközben támadunk, ugyanis Vell sem tétlenkedik majd és néha azért elereszt egy-egy hereszaggató támadást is. Továbbá mivel elég nagy is, ezért a távolságot sem árt jól felmérni.

Ha bizonyos pontokon sebződik Vell, akkor bedühödhet, aminek következtében hatalmas hullámokat indulhatnak meg mindenfele. Ebben az esetben, ha nem tudjuk megfelelő módon megtartani a hajó feletti uralmat, vagy nem merülünk a víz alá, akkor meghalunk.

Ha Vell megjelenése után 30 percig senki nem támadja meg, akkor visszavonul a tenger mélyére. Egyébként pedig 1 óra áll rendelkezésre a legyőzésére, mielőtt visszavonulna. Ha sikerül legyőzni, akkor a sebzés jelentős részét kiosztó Partik/Platoonok kapják a rendes jutalmat, amiben benne lehetnek az újonnan érkezett tárgyak is, például a Vell’s Hearth és a Rainbow Coral Ring.

Ha Vell darabolása közben meghalunk, nem kell aggódni, semmilyen büntetés nem történik, egyszerűen csak ki kell választanunk, hogy a legközelebbi városban (Lema Island), vagy a legközelebbi Node-nál éledünk föl. Ez egyébként közvetlen Vell megjelenési helye mellett van, így csak egyszerűen visszaúszunk.

Ami még fontos, hogy mindig csináljuk meg a Partit/Platoont mielőtt nekimegyünk Vell-nek. Nehogy a lootolásnál meglepetés érjen minket.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár