Black Desert Online – Megérkezett a Militia a Manufacture és a Platoon system

Megvolt a mai update is a Black Desert Online háza táján és sok érdekes dolog érkezett a mai napon, amik figyelmet érdemelnek. Az egyik nagyszerű újdonság a szükséges XP drasztikus csökkentése LvL 56-60 között.

További Guide-ok

[Griffon’s Helmet/Elixir] [Kamasylvia XP és pénzfarmolás] [Savage Rift] [Trade Master LvL2] [Food Guide] [World Bossok] [Memory Fragment] [Lovas Guide] [Node rendszer] [Fail Stack] [Item Drop útmutató] [Militia rendszer] [Kamasylvia Part 2 Nodeok] [Dream Horse Dinéh] [Tooth Fairy Forest] [Gyfin Rhasia Temple] [Loopy Tree Forest] [Campsite] [Fairy Guide]

Black Desert Online - Megérkezett a Militia a Manufacture és a Platoon system

A másik nagy újdonság a Militia rendszer. Ennek segítségével, akkor is részt vehetsz a játék történéseinek változtatásában, ha nem vagy tagja valamelyik top 10 guildnek. Ezzel összefüggésbe bekerült egy új processing ág is a Manufacture, ahol saját ostrom fegyvereinket gyárthatjuk le. Ezen kívül hozzáadásra került az úgynevezett Platoon is rendszer, ami amolyan raid-nek nevezhető. Ugyanis maximum 20 játékos lehet benne egyszerre. Nézzük részletesebben az eheti frissítést.

Mi is az a Militia?

A Militia olyan kalandorok csoportja, akiket kizárólag a Conquest War-okra vesznek fel. Ha a Militia tagjaként csatlakozunk a háborúhoz, akkor kihagyhatjuk azokat a lépéseket, amiket egyébként meg kéne tennünk, ha a klánunk színeiben kívánnánk részt venni a harcban.

Hogyha ma épp Calpheon war lenne, akkor ha az AP és DP értékeid együttesen meghaladják a 400-at, akkor jogosult vagy regisztrálni a Calpheon támadó/védő miliciába. Ha a te miliciád nyer, akkor a klánod jutalmat kap ahogyan te is. Silvert és Guild Activitie pontot.

Hogyan lehet regisztrálni?

Mint már említettük bárki regisztrálhat, akinek az AP és DP értéke együttesen meghaladja a 400-at. A regisztráció megnyílik minden szombaton a Conquest War előtti 45 percben.

Ha a regisztráció elindul nyomj ESC-et és válaszd ki a Militia menüpontot. Itt egy listát fogsz látni azokról a területekről, ahol Conquest War lesz. Válassz ki egyet majd válaszd ki, hogy támadó vagy védő oldalon akarsz harcba szállni. Az adott szerver első szerverén kell lenned, például Calpheon Conquest War-hoz a Calpheon Server 1-en.

Egy klán maximum 10 embere regisztrálhat ugyanarra a területre. Ha ezt eléri a klán, akkor a többi tag továbbra is regisztrálhat más területekre.

Ha visszavonod a jelentkezésed a Militia-ba, akkor aznap már nem regisztrálhatsz újra.

Black Desert Online - Megérkezett a Militia a Manufacture és a Platoon system

 

Legyünk tisztában azzal, hogy a Militia-ba való regisztráció, nem feltétlen jelenti azt, hogy be is jutunk.

Minden Militia csoportnak 50 tagja lesz. Ha több mint 50 regisztrál, akkor 50 véletlenszerű játékos kerül be. Ha egy adott területre kevesebb mint 50 regisztráló van, akkor egyáltalán nem alakul ki Militia.

Ha a Conquest War-ra jelentkezik támadó és védekező klán is, akkor mindkét oldalra regisztrálhatnak a Militiba emberek. Ha azonban csak védekező klán regisztrál és támadó nem, akkor csak a támadó Militiába lehet jelentkezni. Ebben az esetben a Militia maximális létszáma 100-ra emelkedik.

Továbbá ha a védekező klán több mint egy héten át megtartja a területét, akkor a Militia létszáma minden héten 10-el növekszik.

Harc a Militia-ban

Miután kiválasztottuk, hogy melyik szerveren akarunk harcolni és megbizonyosodtunk róla, hogy az adott szerver 1. szerverén vagyunk, kattintsunk a Come Together ikonra a mini map bal oldalán.

A Militia tagjai számára a család, karakter és a klán név eltűnik és felveszik a “Támadó Militia” és a “Védekező Militia” neveket. Egy ikon is megjelenik majd minden karakter feje fölött. egy piros kard ikon jelzi ha a támadók közé és egy kék pajzs ikon ha a védekezők közé tartozunk.

Militia tagként kizárólag az ellenséges Militia és klán tagjait tudjuk támadni. Azonban egy ember a támadó és védekező Militia tagjai közül be tudja kapcsolni a PvP módot és meg tudja támadni szövetségeseit karma csökkenés nélkül.

A Militia feloszlik, ha az egyik oldal nyer. A támadók akkor nyernek ha megsemmisül a “Defensive Command Post”. A védekezők pedig akkor ha az összes “Offensive Command Post” megsemmisül vagy sikeresen megvédik a “Defensive Command Postot”

A Defensive Command Post megvédéséhez a következő feltételeknek kell teljesülniük.

 1. A várkaput 2 órán belül nem pusztítják el
 2. A belső kaput 2,5 óra alatt nem pusztítják el
 3. A kastélyban lévő Comman Post-ot 3 órán belül nem pusztítják el

Ha bármelyik fenti feltétel teljesül, akkor a védekező klán és a védekező Militia győzedelmeskedik.

Ha a Militia elleni harcban ölnek meg, akkor választhatunk, hogy a legközelebbi városban vagy a kijelölt Militia területen való feltámadás között. Ha azonban a hely ahol megöltek, túl messze van a kijelölt Militia feltámadási ponttól, akkor a legközelebbi városban éledünk.

Jutalmak

A Militia rendszer 3 órányi intenzív harcot nyújt mindazoknak, akik csatlakoznak. Remek alkalom a PvP gyakorlására, valamint ízelítőt ad a Node és Conquest War-ban való részvételből.

Minden Militia tag 20 millió silvert kap a Guild Funds-ba és 1000 Activitie pontot, valamint 1 millió silvert.

Platoon rendszer

 • A Platoon egy ideiglenes csoport az azonos céllal rendelkező játékosok számára.
 • Meghívhatunk más játékosokat a chat ablakból egyszerűen a nevükre kattintva
 • A /inviteunit paranccsal is meghívhatunk bárkit
 • Nem hívható be olyan játékos aki már másik partiban vagy platoon-ban van
 • Akár 20 játékos is tagja lehet a Platoon-nak és mindenki látja mindenki HPját
 • A Platoon tagok helye látszik a világtérképen és a minimap-on is
 • Nincs lehetőség a loot megváltoztatására a platoon-ban
 • Nincs lehetőség a Special Deals elérésére a Platoon-ban
 • Mindenféle készségek használhatóak a Platoon-ban, viszont parti elixírek nem
 • Ha platoon-ban vagyunk summon scrollok nem használhatóak
 • A platoon tagjai használhatják a party chat-et

Egyéb újdonságok nagyvonalakban

Minden karakter basic Awakening skillje már csak 5 szinttel rendelkezik 10 helyett és minden basic Awakening skill automatikusan betanulásra kerül. Ha az eltűnt skillek be voltak tanulva, akkor a skill pontot amit ráfordítottunk korábban azt visszakapjuk.

Hozzáadásra került egy új processing a Manufacture. Ebben lehetőségünk van mindenféle ostrom fegyvert gyártani. Jelenleg a [Combat] Trina Matchlock, [Combat] Trina Lead Bullet, és a [Combat] Trina Demolition Axe-ot. A Knowledge-t ezekhez küldetéseken keresztül tudjuk megszerezni.

A zöld Awakening fegyvereket felfejleszthetjük Ultimate szintre.

Ezen kívül még sok egyéb apróságon változtattak. A teljes Patch Note-ot elolvashatjátok a Black Desert Online hivatalos fórumán.