Black Desert Online – Megérkezett a Guild Union rendszer a játékba

A koreai Black Desert Online-ba némi PvE egyensúlyi változás mellett megérkezett a Guild Union rendszer, aminek hála a klánok már szövetségre is léphetnek egymással.

Black Desert Online - Megérkezett a Guild Union rendszer a játékba

Kilenc vagy kevesebb klán, amelyek 10-90 taggal bírnak képesek egyesíteni erőiket és létrehozni egy olyan Uniót, amely maximum 100 taggal bírhat. Az Unió jelentkezhet és részt is vehet Node/Conquest War-ban. Azok a klánok, amelyek már rendelkeznek Node-al vagy területtel nem csatlakozhatnak Unióba. Továbbá Node/Conquest War alatt sem lehetséges a csatlakozás.

Az a klán, amelyik az Uniót létrehozza lesz a “vezér klán”. A vezér klán vezetője meghatározhatja az Unió nevét és adóelosztási arányát és meghívhat játékosokat az Unióba. A vezér klán vezetője minden hétfőn vásárolhat egy [Guild] Guild Emblem Certificate tárgyat és regisztrálhat egy logót az Unió számára. Az Unió neve és logója kizárólag a Node/Conquest War-on válik láthatóvá mások számára.

Amikor egy klán meghívást kap az Unióba, akkor a vezér klán vezetője nem adhat hozzá kevesebb tagot az Unióhoz, mint a klán aktuális létszáma. A meghívó elfogadása után a meghívott klán nem rendelkezhet több taggal, mint a kijelölt tagok.

Nézzünk egy példát. Ha az ‘A’ klánnak 45 tagja van és a vezér klán 50 tagot jelölt ki az ‘A’ klán számára, akkor az ‘A’ klán nem rendelkezhet csak maximum 50 taggal. Ha a ‘B’ klánnak 20 tagja van és a vezér klán 20 tagban határozza meg a ‘B’ klán létszámát, akkor ők nem lehetnek többen 20 főnél az Unióba való belépés után.

Black Desert Online - Megérkezett a Guild Union rendszer a játékba

Az Uniót bármelyik fél feloszlathatja, kivéve akkor, ha az Unió birtokában van Node vagy terület. Az Unió tagjai nem tudnak Militia-ba csatlakozni. Ha valaki a klánból be van regisztrálva Militia-ba, akkor a klán nem tud csatlakozni az Unióhoz.

Az Unió minden tagja használhat Annex-et, de csak a vezér klán használhat Elephant Nursery-t. Miután a vezér klán sikeresen előhozta az Elefántot, onnantól kezdve bárki használhatja azt.

Ha a klánok, amelyek azonos Unióban vannak háborút indítanak egymás ellen, akkor a tagok képesek lesznek egymást támadni ha épp nincs Node/Conquest War.

Ami a PvE egyensúlyi változásokat illeti, néhány hely kapott némi buffot:

  • Aakman Temple: HP duplázva, AP +10%, Accuracy +4%
  • Hystria Ruins: AP +6%, Accuracy +3%
  • Mirumok Ruins: HP x1.5, AP +10%, Accuracy +4%
  • Gyfin Rhasia Temple: AP +10%, Accuracy +4%